Powerplay Tips Onsdag 29/9

Publicerad på 29 Sep 2021 - 10:29

Tipsexperten

Tipsexperten

29 Sep 2021 - 10:29

Helsvenskt på Powerplay denna onsdag då hela sju matcher från Hockeyallsvenskan ackompanjeras av ett möte i Svenska Damhockeyligan. Spikarna hittas i Örnsköldsvik, Jönköping och Stockholm och i jakten på hög utdelning ser både Tingsryd och Kristianstad ut som potentiella skrällmakare. Let’s go!


Spelstopp: 18:591. MODO - Västervik 1

Modo förlorade den hockeyallsvenska premiären efter att just Västervik blev för svåra (2-5). Lagen möts nu på nytt i ett back to back-möte och i Örnsköldsvik bör det bli andra bullar. Värdarna från Ångermanland har spelarmaterial för att slåss i toppen av tabellen och med premiärnerverna borta ligger det en revansch i luften. Förstalinan med den kanadensiska duon Vigneault och Woods stod trots allt för en godkänd insats i fredags och kommer bli viktig för de rödklädda på nytt. Trolig etta.


2. HV71 - Västerås 1

Experterna verkar eniga om att HV71 kommer att befinna sig på en egen nivå i Hockeyallsvenskan denna säsong. När spelartruppen synas är det också lätt att förstå varför. Det är i grund och botten ett SHL-lag som smålänningarna ståtar med då spelare som Önerud, Matson, Forsberg, Netterberg och Davidsson-bröderna huserar i de olika kedjeformationerna. Premiären mot AIK blev dock en nervig sådan då “Tjurarna” hamnade i ett tidigt 0-2-underläge, men visade sedan mental styrka genom att vända och vinna. Västerås spås även de slåss i de övre regionerna av tabellen denna säsong, men kommer ändå få svårt att hänga med i Husqvarna Garden. Spika ettan och gå vidare.


3. Björklöven - Kristianstad X

Björklöven var blygsamt betrodda av både tippare och spelbolag inför omgång 1. Förra säsongen upplevdes Umeå-klubben som ojämna i sina prestationer och mäktade inte heller med att spela till sig en SHL-plats. Sportchefen Per Kenttä har ännu en gång satt ihop ett skrytbygge och Haparanda-sonen brukar nästan alltid lyckas skapa en vinnarkultur i de klubbar han styr över. Södertälje kördes över med 10-2 (!) senast och nu är det inte längre någon hemlighet vilken nivå “Löven” håller. Med det sagt ska inte allt för stora växlar dras. Ett klurigt Kristianstad ser ut att bli rejält underskattade. Lita på att ettan singlas på majoriteten av bongarna ute i landet, så i jakten på hög utdelning uppstår guldläge att smyga in övriga tecken i jakten på en skräll!


4. Mora - AIK 2

Mora lyckades inte förvalta sin tidiga ledning mot Vita Hästen senast då masarna förlorade efter förlängning. Nu väntar ett AIK som stod upp bra mot de förmodade serievinnarna HV71 i premiären. Oddssättarna utser värdarna till knappa favoriter, men kommer Gnaget upp i samma nivå som senast är de långt ifrån chanslösa. Med lirare som Heinerö, Setkov, Deilert och Weigel kommer besökarna från Stockholm troligen lyckas vinna hockeymatcher denna säsong, även om det i slutändan inte ska räcka till någon topplacering. Tvåan agerar utgångstecken i denna jämna duell, men klokast är att rulla ut heltäckningsmattan.


5. Vita Hästen - Almtuna 1

Vita Hästens premiär slutade lyckligt då Mora lades på rygg. Segern kom efter en stark upphämtning där Norrköpings-laget visade bra karaktär. Ett Almtuna som även de gick segrande ur sin premiärmatch står för motståndet denna onsdag. Gästernas förstakedja med Hertzberg, Berglund och Benker producerade som väntat poäng senast och trojkan måste prestera på topp igen om det ska bli några nya pinnar i Östergötland. Mattias Zackrissons Uppsala-gäng har två raka segrar i Himmelstalundshallen vilket talar för bortalaget i detta möte, men vi ska även komma ihåg att värdarna ser bättre ut än på länge. Öppet, minst sagt. Börja måla från vänster och låt penseln vandra så länge stålarna räcker.


6. Tingsryd - BIK Karlskoga 1

BIK Karlskoga gjorde vad de skulle när de besegrade ett på pappret sämre Kristianstad i premiären. Det var dock inte helt utan bekymmer då värmlänningarna endast lyckades vinna en period. Gästerna spås slåss uppe i toppen av Hockeyallsvenskan även denna säsong, men det vi sett hittills övertygar inte. Tingsryd må vara snäppet sämre, men smålänningarna är långt ifrån en strykpåse i ligan. Tre raka hemmaförluster mot kvällens antagonister får tipparna att luta sig väl mycket åt höger, men någon gång ska BIK-spöket skrämmas iväg. Varför inte denna onsdag? Ludvig Elvenes är en potentiell skrällmakare för värdarna. Fimpa tvåan – 1X är kupongens bästa drag!


7. Södertälje - Troja/Ljungby 1

Det sista mötet från Hockeyallsvenskan utkämpas i industristaden Södertälje. Där ska värdarna försöka spela tillbaka hedern efter fredagens pinsamma förlust mot Björklöven (2-10). Troja/Ljungby är ett passande lag för uppgiften då smålänningarna inte sett särskilt skrämmande ut under försäsongen. Det blev inte helt oväntat förlust mot Almtuna i den första omgången för “Trojanerna” som kommer få svårt att slå sig in på den övre halvan av tabellen denna säsong. För hemmalagets del var veteranen Andreas Hjälm en av få spelare som fick godkänt i premiären, men 33-åringen som fostrats i de egna leden behöver hjälp i defensiven. Även om hemmasegern är trolig är det svårt att lita på Södertälje fullt ut. Fyll gärna på bakom ettan om stålar finns.


8. Djurgården - SDE HF 1

Så till Svenska Damhockeyligan där Djurgården välkomnar SDE Hockey till detta Stockholmsderby. Bortalaget från Danderyd har två raka förluster i bagaget och skrämmer föga för tillfället. Michelle Löwenhielm, med meriter från Nordamerika, är lagets starkast lysande stjärna, men 26-åringen från Sollentuna får inte speciellt mycket uppbackning av sina lagkamrater för tillfället. DIF är flera klasser bättre än gästerna och utses rättmätigt till favoriter i hemmaborgen. 2-0-segern mot Leksand senast var ett styrkebesked och det är ingen omöjlighet att 18-åriga stjärnskottet Ida Boman ånyo spikar igen mellan stolparna. Ettan är en suverän spik hela vägen upp till 65 procent.


Kupongens kassaskåp

HV71

Med spelare som Önerud, Forsberg och Matson i truppen håller HV71 SHL-klass. Trots att Västerås inte är några duvungar lutar det åt en överkörning från hemmalaget. Ettan är odiskutabel.


Varningens finger!

Tingsryd

Tingsryd må vara sämre än BIK Karlskoga på pappret, men de hemmahörande smålänningarna besitter tillräckligt hög kapacitet för att störa bortafavoriten. Den hårt betrodda tvåan fimpas.

  


162 rader
1. MODO - Västervik 1
2. HV71 - Västerås 1
3. Björklöven - Kristianstad 1x2
4. Mora - AIK 1x2
5. Vita Hästen - Almtuna 1x2
6. Tingsryd - BIK Karlskoga 1x
7. Södertälje - Troja/Ljungby 1x2
8. Djurgården - SDE HF 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto