Stryktipset Tips Lördag 10/12

Publicerad på 8 Dec 2022 - 13:35

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Dec 2022 - 13:35

Stryktipset börjar sakteliga återgå till det normala då The Championship återstartar denna lördag. Sex matcher från den engelska andraligan kompletteras sedan av fem duster från League One. Vad som återstår? Två minst sagt spänstiga kvartsfinaler från VM där England - Frankrike är en karamell som heter duga!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 15:59

1. England - Frankrike X

Det är ett rejält tungviktsmöte som äger rum på Al Bayt Stadium. Två ifrågasatta förbundskaptener ska begå hjärnornas kamp när England och Frankrike gör upp om semifinalplats. Gareth Southgate blir kritiserad för vilken startelva han än väljer att skicka ut och här skulle det förvåna om västbäraren inte prioriterar defensiven först. Viktige Rice är ett frågetecken då han missade onsdagens träning på grund av sjukdom, men Phillips är trots allt en vettig ersättare. Englands bakre led kommer att testas av spelare som Mbappé och Dembélé, men Didier Deschamps mannar är inte immuna mot omställningar där bland andra Saka och Kane lurar. Den spelmässiga balansgången blir oerhört spännande att följa och vi spår en försiktig matchbild där aktörerna först och främst är rädda för att förlora. Krysset är därför en sund utgång, vid gardering lutar det åt öster. X2 bör räcka för grön bock.

2. Marocko - Portugal 2

Marocko stod för en klockrent genomförd matchbild mot Spanien där nordafrikanerna lyckades neutralisera européernas offensiv. Regraguis mannar var inte sena med att hota när det vankades omställningar och när Bounou stod på huvudet i straffläggningen säkrades ett historiskt avancemang. Vi tror dock att det kan ha kostat mer än vad det smakade, åtminstone vad gäller förutsättningar inför kvartsfinalen. Flera bärande pjäser – Aguerd fick bland annat bäras ut på bår – dras med frågetecken och mot ett Portugal som kunnat portionera ut speltiden över nästan hela truppen slår marockanerna ut enormt underläge. Goncalo Ramos tackade för Fernando Santos förtroende när han smällde in ett hattrick mot Schweiz och tillsammans med Silva, Fernandes och Félix bildar anfallaren en sylvass offensiv. Den ser till att Portugal spelar VM-semifinal. Spikad tvåa trots överstreckning.

3. Blackpool - Birmingham X

The Championship är äntligen tillbaka på Stryktipset! Blackpool avslutade hösten hädiskt med fyra raka förluster och Michael Appleton behöver verkligen se över sin defensiv som tillhör de sämsta i ligan med 33 insläppta mål. Spelmässigt är dock The Seasiders inte så pjåkiga och med Arsenals jättelöfte, Charlie Patino, på mitten kan värdarna mycket väl spela ner Birmingham i brygga. John Eustace har med det sagt formerat en skicklig maskin av gästerna. Bielik, Mejbri och Chong spelas inte bort hur som helst i planens centrala delar och framåt finns gott om rutin i firma Deeney/Hogan. “Blånäsornas” xG-siffror är samtidigt ingen munter läsning och denna ruskigt svårsiade kamp ska man inte skämmas för att göra det enkelt för sig. Alla tecken åker med.

4. Middlesbrough - Luton 1

Två nyligen tillträdda tränare ska försöka slå varandra på fingrarna på Riverside Stadium. Forest Green Rovers gamla succémakare Rob Edwards har anlitats som Nathan Jones ersättare i Luton och efter fadäsen i Watford – där han inledde denna säsong – är det en revanschsugen bas hos gästerna. Vi vill dock flagga för att det kan krävas mer tid innan Edwards implementerat sina idéer hos “Hattmakarna”. Michael Carrick har hunnit en bit på vägen i sitt Middlesbrough som avslutade hösten med tio av tolv möjliga poäng. 2-1-segern borta mot Norwich var urstark och i firma Forss/Akpom finns en duo som kan avgöra detta på egen hand. McGree rapporteras vara tillbaka efter VM-spel med Australien vilket gör värdarna än mer slagkraftiga. Ettan gillas och här väljs en värdemässigt sämre spik.

5. Millwall - Wigan X

Nytt blod på tränarbänken finns även hos Wigan. Kolo Touré har lämnat Brendan Rodgers skugga i Leicester för att försöka rädda The Latics kvar i The Championship. Hösten var överlag tung för nykomlingarna men den avslutande 2-1-segern mot Blackpool gör att de blåvita fått en bris av medvind i lungorna under uppehållet. Millwall må vara ett erkänt starkt hemmalag, men sett till xPoints skiljde det inga mil mellan aktörerna under hösten. “Lejonen” trivs framför allt inte när de förväntas föra matchbilden och när det finns spelvärde att skörda till höger väljer vi att blicka brett. Hela spannet och skrälljobb är rätt väg att gå.

6. Sheffield United - Huddersfield X

Sheffield United finns som väntat med i den absoluta toppstriden av The Championship. Paul Heckingbottom förfogar över en av ligans klart starkaste trupper och det skulle inte förvåna om The Blades går rakt upp i Premier League när säsongen summeras. Snedstegen var dock ett flertal under hösten där bland annat 3-3 mot Blackpool och 0-1 mot Rotherham, båda på hemmaplan, är plumpar som gör att vi drar oss för att lita på den betrodda ettan. Huddersfield gjorde ingen glad under hösten och att jämföra denna upplaga med fjolårets playoff-lag är som natt och dag. Fyra poäng mot QPR och Swansea var dock inspirerande för Mark Fotheringham som ingöt självförtroende i The Terriers. Uppehållet torde ha gjort gästerna gott och att spika av varenda storfavorit är inget som borgar för hög utdelning. Lockelsen av att jaga knallen på Bramall Lane är stor där alla tecken åker med!

7. Stoke - Cardiff 1

Stoke återstartar ligaspelet med sex poäng upp till playoff-platserna och är i behov av en bra start för att närma sig topp 6. Prestationerna var av blandad art under hösten men visar ledningen tålamod med Alex Neil är vi övertygade om att The Potters är på rätt väg. Spelmässigt kan värdarna mäta sig med samtliga opponenter i andraligan och ett notoriskt bortasvagt Cardiff ska ses som en lämplig uppgift framför de egna supportrarna. Walesarnas xG-siffror får inte hakan att slå i köksbordet och vintervilan har inte heller varit en munter sådan efter sex förluster på de åtta senaste. Kommer Stoke upp i ansenlig nivå vinner de detta. Ettan lämnas på egna ben.

8. Swansea - Norwich 1

The Championship avslutas med en vansinnigt spännande batalj från Swansea.com Stadium. Vilket lag som är hemmahörandes på denna arena är inte svårt att lista ut och i höstas visade Swansea, åtminstone stundtals, att de har vad som krävs för att knipa en playoff-plats. Firma Piroe/Obafemi är en duo som kan åstadkomma väldigt mycket av väldigt lite och även om Russell Martins gäng ibland ser ut som Luis Enriques Spanien, på gott och ont, gillar vi deras segerchans när Norwich kommer på visit. The Canaries kan ena dagen se ut som ett potentiellt Premier League-lag för att andra dagen ha svårt att få ihop helheten. Pukki och Sargent kan rädda gästerna ur knipor men här anar vi ugglor i mossen. Stannar ettan runt 40 procent är det en fräck spik att luta sig mot.

9. Accrington Stanley - Portsmouth 2

Vi tar hissen ner till League One där kupongen också går i mål. 3-1-0 på de fyra senaste tävlingsmatcherna är starka papper för Accrington Stanley som bara släppt in ett mål under samma period. Det är dock små marginaler som varit på värdarnas sida och mot ett Portsmouth som inte ger bort något i onödan får de hemmahörande finna sig i att slå ur underläge. Pompeys kunnande manifesterades i den senaste rundan av EFL Trophy där Ipswich besegrades med 2-0 på främmande mark. Scarlett och Bishop kompletterar varandra utmärkt på topp och dessa herrar kan mycket väl skjuta hem samtliga poäng till gästerna. X2 är tillräckligt för att rätta grönt på Crown Ground.

10. Bristol Rovers - Port Vale 2

Spännande drabbning från Memorial Stadium där Bristol Rovers ska mäta svärd med Port Vale. De förstnämnda tränas som bekant av Joey Barton och efter att ha sett ut att vara på gång under vintern föll den gamla flåbusens gäng tillbaka i gamla hjulspår vid månadsskiftet. Uttåget ur FA-cupen mot Boreham Wood var genant och 1-1 borta mot Bolton är en poäng som värdarna ska be om ursäkt för. The Pirates var blåsta av banan under 90 minuter och när ettan streckas för hårt är det kanonläge att dra öronen åt sig. Port Vale står noterade för tre raka segrar (alla kategorier) och de två som kommit i ligaspelet har varit imponerande sådana. 1-0 mot Charlton följdes upp av en nedmontering av serieledarna Plymouth och här tror vi att gästerna från Stoke-on-Trent fortsätter på inslagen väg. X2 liras till smakligt spelvärde.

11. Exeter - Sheffield Wednesday 2

I tuff konkurrens med Ipswich har Sheffield Wednesday den kanske bästa truppen i hela League One. Jätten Darren Moore är dessutom en skicklig taktiker som inte sällan får ut det bästa av sitt spelarmaterial. Sett till xPoints är “Ugglorna” bäst i klassen tillsammans med just Ipswich och en av direktplatserna till The Championship är vigd åt de blåvita gästerna så länge de håller ångan uppe. Bortaspelet har varit gediget och nykomlingen Exeter bör vara ett lämpligt hinder denna lördag. Värdarna har känning på en playoff-plats men den kan de se i månen efter om defensiven inte stabiliseras. The Grecians har släppt in klart flest mål av samtliga lag på den övre halvan och får här främst rikta in sig på att freda det egna målet. X2 är ett värdesäkrat lås.

12. Lincoln - Wycombe 2

En förmodat tight tillställning ligger i korten på LNER Stadium där Lincoln drabbar samman med Wycombe. Vi håller med det sagt Gareth Ainsworths mannar som det i grunden bättre laget och hittar gästerna upp i närheten av sin högstanivå ska de kunna diktera villkoren i Lincolnshire. Anis Mehmeti orkestrerade den inspirerande 2-0-viktorian senast mot Portsmouth och albanen kan mycket väl dyka upp som gubben i lådan även här. Lincoln har inte samma spets i sin offensiv och har dessutom överpresterat sin underliggande statistik. Fler än en pinne blir det inte för de hemmahörande denna lördag. Strecka från höger.

13. Oxford United - Barnsley 1

Barnsley har alltjämt häng på en direktplats till The Championship men det är en uppgift gästerna får svårt att lösa. Såväl xG som xGC har överpresterats och med normal utdelning hade The Tykes faktiskt placerat sig utanför playoff-platserna. På främmande gräs försöker nykomlingarna från andraligan straffa sina opponenter via omställningar, en fälla Oxford United hoppas undvika. Grabbarna från universitetsstaden är ett herrskap med kapacitet för topp 6 och med handen på hjärtat skulle det inte förvåna om Karl Robinsons mannar kör om Barnsley i tabellen under våren. De underliggande siffrorna vittnar om att Oxford borde haft tio (!) poäng fler och här gillas möjligheten till retroaktiv utdelning skarpt. Häftig spiketta.

Kupongens kassaskåp

Portugal

Marocko kämpade sig till ett heroiskt avancemang mot Spanien men här tar det roliga slut. Ett fräschare och spetsigare Portugal slår ut nordafrikanerna.

Varningens finger!

Wigan

Kolo Touré är ny på Wigans tränarbänk och en effekt av detta ska inte uteslutas mot ett Millwall som inte trivs nämnvärt i spelförande kostym. Högersidan ska med.

144 rader
1. England - Frankrike x
2. Marocko - Portugal 2
3. Blackpool - Birmingham 1x2
4. Middlesbrough - Luton 1
5. Millwall - Wigan 1x2
6. Sheffield U - Huddersf. 1x
7. Stoke - Cardiff 1
8. Swansea - Norwich 1
9. Accrington - Portsm. x2
10. Bristol R - Port Vale x2
11. Exeter - Sheffield W 2
12. Lincoln - Wycombe x2
13. Oxford - Barnsley 1

864 rader
1. England - Frankrike x2
2. Marocko - Portugal 2
3. Blackpool - Birmingham 1x2
4. Middlesbrough - Luton 1
5. Millwall - Wigan 1x2
6. Sheffield U - Huddersf. 1x2
7. Stoke - Cardiff 1
8. Swansea - Norwich 1
9. Accrington - Portsm. x2
10. Bristol R - Port Vale x2
11. Exeter - Sheffield W x2
12. Lincoln - Wycombe x2
13. Oxford - Barnsley 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto