Stryktipset Tips Lördag 14/1

Publicerad på 13 Jan 2023 - 08:31

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Jan 2023 - 08:31

Lördagens Stryktips blir något i hästväg! 15 miljoner i jackpot och bara en riktigt tydlig oddsfavorit borgar för hög svårighetsgrad samt hopp om magisk utdelning. Premier League och The Championship är som vanligt tårtorna som ska inmundigas denna lördag. Nu kör vi!

Gå med i vårt succélag – köp din andel i vårt supersystem här!

Spelstopp: 15:591. Brentford - Bournemouth 1
Kupongens största oddsfavorit hittas på Gtech Community Stadium där Brentford drabbar samman med Bournemouth. De förstnämndas formkurva pekar spikrakt uppåt efter flera starka insatser i Premier League där bland andra Manchester City och Liverpool lagts på rygg. Wissa och Mbeumo ser strålande ut på topp och när duon presterar som de gör spelar det ingen större roll att Toney dras med skadebekymmer. Anfallaren sägs dock vara åter till denna fight och då får Bournemouth det tufft emot. The Cherries är ett lag för andraligan sett till nästan all form av underliggande statistik och trots hård streckning känner vi oss bekväma med spikettan. Brentford vinner!

2. Brighton - Liverpool 2
Förmodad målfest från sydkusten där Brighton ska mäta svärd med Liverpool. Roberto De Zerbis påverkan på de blåvitas offensiv är markant men The Seagulls är också slaskiga i de bakre leden. Bolltapp i värdarnas speluppbyggnad innebär allt som oftast högkaratiga målchanser för motståndarna och Liverpool kan mycket väl straffa de hemmahörandes misstag. Salah, Núnez och Gakpo är en högoktanig trio med mål i sig och lyckas Klopp vässa gästernas defensiv ska detta ses som en ytterst lämplig uppgift för grabbarna från hamnstaden. Till skaplig procent är tvåan en spik.

3. Everton - Southampton 2
På tal om hamnstäder landar vi osökt in på Goodison Park. Everton fick ordentligt på snoken i den senaste hemmamatchen där Brighton rullade upp Lampards gäng på läktaren. 1-4 var ett hemskt nederlag som sedan följdes upp med uttåg ur FA-cupen mot Manchester United (1-3). Sju insläppta mål på de två senaste tävlingsmatcherna är inget roligt facit inför bottenmötet med Southampton. The Saints fick en maffig boost när de rättvist slog ut Manchester City ur Ligacupen under torsdagen. Firma Lyanco/Caleta-Car höll tätt där bak och längst fram var spelare som Djenepo och Mara företagsamma. Mot ett ibland naivt Everton tror vi att de tillresta kan stå för ytterligare en stark insats. När ettan övervärderas är det läge att vända på klacken och spela X2 till fint värde.

4. Nottingham - Leicester 2
Såväl odds som streck vittnar om en helt öppen tillställning på City Ground men vi är inte helt benägna att hålla med. Nottingham spelade i torsdags en jobbig men lyckad kvartsfinal i Ligacupen mot Wolverhampton som slutade med avancemang efter straffar. Straffspecialisten Dean Henderson blev avgörande men här tror vi att slipsen med kamrater kan få det kämpigt. Slitna ben och skador på viktiga defensiva pjäser som Boly och Niakhaté gör att vår vågskål tippar över åt höger. Leicester har också ett ansatt truppläge där bland andra Maddison, Dewsbury-Hall och Evans saknas, men detta till trots förfogar Brendan Rodgers över ett material som ska kunna stå för en starkare prestation än Nottingham. Barnes och Daka är potentiella matchvinnare för The Foxes som singlas till 35-40 procent.

5. Wolverhampton - West Ham 1
Ångestladdad batalj från Molineux där Wolverhampton drabbar samman med West Ham. De förstnämnda åkte i torsdags ur Ligacupen mot Nottingham men det bör samtidigt innebära att större fokus kan riktas mot Premier League. Wolves är för tillfället under nedflyttningsstrecket men sett till Expected Points bör det snart bli ändring på den saken. Varför inte redan denna lördag? West Ham underpresterar också men med handen på hjärtat är David Moyes offensiv inte mycket att skryta med. Viktige Scamacca dras med frågetecken och blott en seger på nio bortamatcher är pinsamma siffror för ett lag av The Hammers kaliber. Vi nöjer oss med 1X.

6. Bristol City - Birmingham 1
Två formsvaga lag går i klinch på Ashton Gate. Bristol City är hemmahörandes på denna arena och är det något lag som är på väg uppåt är det just värdarna. Tre raka delade äror kan vara starten på något bättre och med spelare som Weimann, Conway och Wells går det ingen nöd på offensiven. Birminghams dito är dock ett svagt sådant just nu med bara ett gjort mål på de tre senaste. Lika många raka förluster är ett kvitto på var formen befinner sig och här tyder det mesta på att 1X räcker långt.

Köp en andel i vårt succélag – en spik – klicka här!

7. Cardiff - Wigan X
Cardiff stod för en stark insats i FA-cupmatchen mot Leeds men tappade trots allt 2-0 till 2-2. Walesarna har förtvivlat svårt att få med sig trepoängare och så länge detta syndrom inte åtgärdas går det inte att lita på en överstreckad etta, åtminstone inte i en kamp där The Bluebirds förväntas föra matchbilden. Wigan har inte fått till det under Kolo Touré där framför allt defensiven varit ihålig. Ordentlig bättring krävs för att klara kontraktet men här ska gästerna åtminstone inte känna sig slagna på förhand. Till kraftigt vänstervridna streck föreslås alla tecken och skrälljobb.

8. Hull - Huddersfield X
Bottenmöte från MKM Stadium där Hull är en favorit i fara. Liam Rosenior har i viss mån fått “Tigrarnas” prestationer att lyfta men de orangesvarta trivs med det sagt väldigt illa när de förväntas föra en matchbild. Därför är över 60 procent på ettan alldeles för mycket. Huddersfield är klart sämre än i fjol men har åtminstone vunnit två av de tre senaste. Fotheringham har givit energi i spelartruppen som om de sköter sina kort rätt ska kunna bjuda upp till kamp i denna bortamatch. X2 ska inte uteslutas då högersidan innehåller fint spelvärde. Om råd alla tecken.

9. Luton - West Bromwich 2
Förmodat jämn akt från utkanterna av London där West Bromwich ändå ska gälla som favoriter. Carlos Corberán har visat sig vara rätt man på rätt tränarbänk då han på kort tid tagit The Baggies från bottenstrid till känning på playoff-platser. En stark defensiv och offensiv spets i Wallace, Thomas-Asante och Rogic ska räcka långt på Kenilworth Road. Luton stoltserar med tre raka segrar i ligan men det ska påpekas att dessa kommit med små marginaler. Här blir det tuffare emot och X2 torde räcka hela vägen till grön bock.

10. Middlesbrough - Millwall 1
Millwall är ett annat lag som har känning på playoff-platser. Detta är tack vare “Lejonens” styrka hemma på The Den. 27 av 39 inspelade poäng har kommit framför egen publik, något som också säger mycket om de svaga prestationerna på resande tass. Borta mot Middlesbrough får gästerna finna sig i att slå ur underläge. Sedan Michael Carrick tog över Boro är de ett av ligans absolut bästa lag sett till Expected Points där spelare som Akpom, McGree och Crooks inte sällan bidrar i offensiven. Det tror vi att trion kommer göra även denna lördag. Trots benhård streckning är ettan en sund spik att luta sig mot.

11. Preston - Norwich 2
Preston inledde säsongen storstilat när The Lilywhites radade upp den ena hållna nollan efter den andra. Allt eftersom säsongen fortlöpt har dock värdarna sprungit över sin förmåga och en playoff-plats är inte trolig under våren. Norwich har däremot kunnande för att nå just en sådan och med David Wagner som ny tränare ska The Canaries kunna få en effekt på Deepdale. 0-1 mot Norwich i FA-cupen var direkt orättvist men här spikar vi retroaktiv revansch för de gulgröna. Tvåan lämnas allena till fin procent.

12. Reading - QPR 2
Svårsiad tillställning från Select Car Leasing Stadium där Reading och Queens Park Rangers ska duellera. De förstnämnda har blandat högt med lågt under säsongens gång men även om det finns offensivt kunnande i Paul Inces lagbygge tror vi de får svårt att nå playoff. Samma visa gäller för QPR. Neil Critchley är en spännande lösning på tränarposten men gästernas förmåga att tappa konceptet över 90 minuter gör att det inte går att lita på tvåan. X2 går först men här ska man inte skämmas för att strössla med tecken.

13. Sunderland - Swansea 2
Kupongen går i mål på Stadium of Light där Sunderland tar emot Swansea. Att de förstnämnda mått bra av att få tillbaka Ross Stewart från skada är uppenbart men den senaste tidens positiva resultat innebär också att ettan springer iväg alldeles för långt. Swansea har kapacitet att spela brallorna av de rödvita värdarna där bland andra Joël Piroe är en potentiell matchvinnare. När spelvärdet blir påtagligt i österled är X2 en vettig lösning i en fight som på förhand får sägas vara helt öppen.

Kupongens kassaskåp
Middlesbrough
Middlesbrough har sett ut som ett Premier League-lag sedan Michael Carrick tog över. Det har inte Millwall gjort. Ettan står stadigt allena trots hård streckning.

Varningens finger!
Huddersfield
Huddersfield har överlag inte rosat marknaden men mot slutet har formen varit på uppåtgående och Hull ska inte ses som ett omöjligt hinder. X2 är av yppersta vikt på MKM Stadium.Gå med i vårt succélag – köp en andel i vårt succélag HÄR!

144 rader
1. Brentford - Bournemouth 1
2. Brighton - Liverpool 2
3. Everton - Southampton x2
4. Nottingham - Leicester 2
5. Wolverhampton - West Ham 1x
6. Bristol City - Birmingham 1
7. Cardiff - Wigan 1x2
8. Hull - Huddersfield 1x2
9. Luton - West Bromwich 2
10. Middlesbrough - Millwall 1
11. Preston - Norwich 2
12. Reading - QPR x2
13. Sunderland - Swansea x2

864 rader
1. Brentford - Bournemouth 1
2. Brighton - Liverpool 2
3. Everton - Southampton x2
4. Nottingham - Leicester 2
5. Wolverhampton - West Ham 1x
6. Bristol City - Birmingham 1x
7. Cardiff - Wigan 1x2
8. Hull - Huddersfield 1x2
9. Luton - West Bromwich x2
10. Middlesbrough - Millwall 1
11. Preston - Norwich 2
12. Reading - QPR 1x2
13. Sunderland - Swansea x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto