Stryktipset Tips Lördag 17/12

Publicerad på 16 Dec 2022 - 09:34

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Dec 2022 - 09:34

9 jackpotmiljoner kantar lördagens Stryktips som är sprängfyllt med underhållning från The Championship. Burnley - Middlesbrough blir en höjdare innan kupongen avslutas med en drös League One-matcher. Innan den engelska fotbollen ska vi även analysera bronsmatchen mellan Kroatien och Marocko. Avanti!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 15:59

Gå med i vårt succélag – köp en andel i vårt supersystem – 1 spik – KLICKA HÄR!

1. Kroatien - Marocko 1

Inget av dessa lagen kom upp i någon vidare nivå i respektive semifinal. Kroatien hade Argentina i spelmässig brygga i inledningen men när firma Messi/Álvarez trampade igång kunde Zlatko Dalic mannar inte hänga med. En dags längre vila och ett fysiskt sett något skonsammare mästerskap är dock bra fördelar inför denna bronsmatch. Marocko gav Frankrike en match trots 0-2 i nacken men det berodde främst på att Deschamps väntade alldeles för länge med att ta bort Mbappé från sin kantposition. När bytet väl gjordes avtog marockanernas forcering och med mängder av frågetecken i backlinjen återstår det att se vilken startelva Regragui kan ställa på benen. Aktörerna spelade 0-0 med varandra i gruppmötet och vi tror inte Kroatien förlorar denna gång heller. Ettan först, krysset sedan.

2. Bristol City - Stoke 2

Bristol City fick en drömstart på vinterterminen när The Robins besegrade Rotherham med 3-1 på främmande mark. Det ska dock sägas att motståndet tillhörde ligans allra svagaste lag och sett till xG-siffrorna överpresterade värdarna i vanlig ordning. Spelmässigt finns mycket mer att önska av Pearsons mannar som är en favorit i fara i en på förhand vidöppen fight mot Stoke. The Potters besitter ett större kunnande och kan Alex Neil bara få sina mannar att stå för en gedigen insats över 90 minuter är den lågt streckade tvåan rent socker. Den vågade spikar Stoke till mustig procent!

3. Burnley - Middlesbrough X

Toppmöte från Turf Moor där svenska folket verkligen har tagit Burnley till sina hjärtan. Vincent Kompanys gäng spelar i sina bästa stunder ligans bästa fotboll men över 60 procent på ettan är på tok för mycket när ett lag av Middlesbroughs kaliber kommer på visit. Innan säsongen drog igång rankades gästerna som ett bättre lag än The Clarets och med Michael Carrick vid rodret har såväl resultat som prestationer förbättrats avsevärt. Sett till xPoints borde Boro vara en bit före Burnley i tabellen och detta lär bli betydligt jämnare än vad streckningen vittnar om. Alla tecken åker med men ska något skippas är det ettan.

4. Cardiff - Blackpool 1

Cardiff har haft svårt att rosa marknaden på resande tass men 2-2 borta mot Stoke var ett steg i helt rätt riktning. Mark Hudsons gäng trivs när motståndet bjuder upp till dans och hade walesarna bara haft en målskytt att räkna med hade de kunnat slå sig in på den övre halvan. Med det sagt ska värdarna gälla som tydliga favoriter när ett fallfärdigt Blackpool gästar draklandet. The Seasiders hade stora problem senast mot Birmingham där 0-0 inte motsvarade matchbilden och här kommer gästerna att få kämpa för att få med sig några poäng. Vi känner oss bekväma med att låsa in denna akt till vänster. 1X.

5. Coventry - Swansea 2

Spännande och oviss tillställning från Viktor Gyökeres hemtrakter där svensken och hans Coventry blir hårt betrodda. Framför den egna publiken har värdföreningen förvisso stått för fina prestationer under säsongens gång, men kan Harry Darling och övriga i Swanseas backlinje hålla Gyökeres i schack är mycket vunnet. Swansea kan mycket väl ta tag i taktpinnen på Coventry Building Society Arena där Russell Martins passningsorienterade filosofi lär trötta ut värdarna. Piroe och Obafemi är potentiella matchvinnare för walesarna som förtjänar större förtroende av svenska folket. X2 är ett värdemässigt fint val för den vågade.

6. Huddersfield - Watford X

Watford stod för en paralyserad insats i återstarten mot Hull där Slaven Bilic noterade sin andra raka 0-0-match med sin nya klubb. Kroaten har mycket att jobba på innan Londonlaget blir en solklar kandidat till playoff-platserna och säkra går inte nykomlingarna borta mot Huddersfield. The Terriers är inte samma lag som i fjol men här bör Fotheringhams mannar åtminstone kunna trivas med den förväntade matchbilden. Resultaten har gått med de blåvita sedan skotten tog över och här tar vi inget för givet. Watford är en garderingsbar favorit som gärna får synas hela vägen. 1X2.

7. Hull - Sunderland 1

Det går att påstå att rättvisan kom ikapp Sunderland i den senaste omgången. Tappad ledning till 1-2 mot West Bromwich var frukten av en avslutad flirt med Fru Fortuna efter den inte rättvisa 3-0-segern mot Millwall. The Black Cats har haft problem utanför Stadium of Light och kan Hull hålla Man United-lånet Diallo i strama tyglar ska “Tigrarna” kunna såra de tillresta på flera olika sätt. Estupinán är tillbaka från avstängning och tillsammans med Seri och Woods är anfallaren en möjlig gubben i lådan på egen mark. Till korrekt fördelade streck väljer vi att ta ställning för ettan. Spik!

Gå med i vårt succélag – köp en andel i vårt supersystem – 1 spik – KLICKA HÄR! 

8. Preston - QPR 1

Preston gav rivalen Blackburn på näsan i den senaste omgången där 4-1 var siffror som talade sitt tydliga språk. The Lilywhites kan oerhört mycket när de har sin dag och lyckas Ryan Lowe lotsa sina adepter till en stark insats även mot QPR ligger ytterligare poängplock i luften. Vi vill samtidigt höja ett varningens finger för att en motreaktion kan ligga i luften. Neil Critchley är ny på QPR:s tränarbänk och även om viktige Chair saknas har större under skett än att en effekt av tränarbytet ger Londonlaget en pinne på bussen hem. Ettan går först men hård streckning på densamma borgar för kryssällskap på större bongar. Mer än så behövs inte.

9. Norwich - Blackburn 1

Jon Dahl Tomasson och dennes Blackburn åkte på en rungande lavett i derbyt mot Preston. 1-4 i brakan var genanta siffror men med tanke på hur gästerna överpresterat under hösten var en storförlust mer eller mindre oundviklig vid något tillfälle. Vi tror dessutom att det kan vara starten på ett gäng sämre resultat. Norwich stundar härnäst på Carrow Road där The Canaries ska ses med ypperlig segerchans. 1-0 borta mot ett svårspelat Swansea lär ha givit en boost för självförtroendet och med firma Sargent/Pukki på topp får Blackburn svårt att hävda sig i Norfolk. Skarpt gillad spiketta.

10. West Bromwich - Rotherham 1

Från en spiketta till en mer rungande sådan. Rotherham fick en snyting av Bristol City (1-3) i återstarten och vi tror att vintern kan bli en hemsk sådan för The Millers som sprang långt över sin förmåga under hösten. Viktor Johansson lär bli sysselsatt på The Hawthorns och även om svensken tidigare stått på huvudet blir detta en övermäktig uppgift. Carlos Corberáns har fått rejäl fart på sitt West Bromwich som sett till xPoints är ett av ligans två bästa lag. Dike målade i 2-1-segern mot Sunderland och blir ett härligt tillskott under den sista halvan av säsongen. Amerikanen kan mycket väl avgöra detta på egen hand. Tokstark etta!

11. Bolton - Exeter 2

Bolton imponerade när de tog sig vidare till kvartsfinal i EFL Trophy. Manchester Uniteds U21-lag förpassades med 4-0 efter en stark insats som dock innebär att värdarna får mindre vila i benen inför dusten med Exeter. Nykomlingarna har i sin tur vilat upp sig i en vecka efter starka 1-1 mot Sheffield Wednesday och Gary Caldwells gäng ska inte behöva be om ursäkt för sin existens i Johan Elmanders gamla hemtrakter. Spelmässigt är gästerna förtjänta av en plats på den övre halvan och här lockas vi av att tidigt syna den övervärderade ettan. X2 är ett fräckt val till spännande procent.

12. Charlton - Bristol Rovers 1

Forna storlaget Charlton har det tufft i League One där det osar katt om värdarna. Tillfällige managern Anthony Hayes lyckades inte lotsa The Addicks vidare i FA-cupen då det blev stryk med 1-3 mot Stockport, men det är å andra sidan inte cupäventyr som ska prioriteras när läget är som det är i tabellen. Denna lördag gillas trots allt värdarnas segerchans när ett förmodat slitet Bristol Rovers står på andra sidan. Joey Bartons gäng var i farten så sent som i tisdags när de slog ut Milton Keynes Dons ur EFL Trophy, något vi tror kan ligga gästerna i fatet denna helg. Till runt 45 procent kan ettan gott testas på egna ben.

13. Portsmouth - MK Dons X

Milton Keynes Dons åkte i tisdags ur EFL Trophy mot Bristol Rovers och det kan ha varit precis vad fjolårets playoff-lag i League One behövde. Kräftgången i ligaspelet är monumental men det ska sägas att truppen besitter större kunnande än vad tabellen visar. En effekt av tränarbytet ska inte uteslutas mot ett Portsmouth som hade problem med just MK Dons i FA-cupen för tre veckor sedan. Pompey var då det sämre laget på Fratton Park och någon pålitlig favorit är värdarna inte denna gång heller. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

Gå med i vårt succélag – köp en andel i vårt supersystem – 1 spik – KLICKA HÄR!

Kupongens kassaskåp

West Bromwich

West Bromwich har hamnat på rätt väg under Corberáns ledning och på sin hemmabana ska The Baggies kunna köra över Rotherham. Vrålstark etta.

Varningens finger!

Middlesbrough

Middlesbrough har börjat leva upp till sin fina underliggande statistik och Michael Carricks gäng står inte utan chans mot Burnley. Värdemässigt fina X2 synas tidigt.

144 rader
1. Kroatien - Marocko 1
2. Bristol City - Stoke 2
3. Burnley - Mboro 1x2
4. Cardiff - Blackpool 1x
5. Coventry - Swansea x2
6. Huddersfield - Watford 1x2
7. Hull - Sunderland 1
8. Preston - QPR 1
9. Norwich - Blackburn 1
10. West Brom - Rotherham 1
11. Bolton - Exeter x2
12. Charlton - Bristol R 1
13. Portsmouth - MK Dons 1x

864 rader
1. Kroatien - Marocko 1x
2. Bristol City - Stoke 2
3. Burnley - Mboro 1x2
4. Cardiff - Blackpool 1x
5. Coventry - Swansea x2
6. Huddersfield - Watford 1x2
7. Hull - Sunderland 1
8. Preston - QPR 1x
9. Norwich - Blackburn 1
10. West Brom - Rotherham 1
11. Bolton - Exeter x2
12. Charlton - Bristol R 1
13. Portsmouth - MK Dons 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto