Stryktipset Tips Lördag 4/2

Publicerad på 2 Feb 2023 - 14:18

Tipsexperten

Tipsexperten

2 Feb 2023 - 14:18

Magi är är ett starkt ord för att beskriva ett Stryktips men lördagens upplaga är just en av högre makters nåde. Med bara en vecka kvar till sista anmälningsdag av Tips-SM ska geniknölarna gnuggas i Premier League och The Championship. Det bästa av allt? 13 miljoner i jackpot! 

Spelstopp: 15:59

1. Newcastle - West Ham X
Kupongens kanske trevligaste skrälläge uppenbaras redan i inledningen där Newcastle tar emot West Ham. De förstnämnda kunde i tisdags bärga sin plats i Ligacupfinalen efter ytterligare en seger mot Southampton, men det ska sägas att prestationen både kostade kraft och lämnade en bitter eftersmak. Bruno Guimaraes utvisning innebär nämligen att han är avstängd denna afton och det är ett enormt tapp för “Skatorna”. West Ham byggde i sin tur självförtroende i måndagens FA-cupseger mot Derby där Moyes och company vann med 2-0. Skotten kunde dock rotera i sin startelva och ett utvilat West Ham ska inte räknas bort i Englands norra delar. Alla tecken och skrälljobb är helt rätt väg att gå.

2. Manchester United - Crystal Palace 1
Manchester United gjorde i onsdags jobbet när de tämligen enkelt utmanövrerade Nottingham på Old Trafford. Erik ten Hag har gjort ett hästjobb med värdarna som har en Ligacupfinal att se fram emot och lyckas United komma upp i närheten av sin högstanivå denna lördag blir det åka av för Crystal Palace. “Örnarna” kan med det sagt mycket i sina bästa stunder och att ligga lågt för att sedan spela på omställningar passar Zaha, Eze och Olise som handen i handsken. Även om ettan får anses vara trolig är det inte dumt att göra plats för ett rensande kryss på större system. Större under har skett än att Palace lämnar detta med en tursam pinne.

3. Wolverhampton - Liverpool 1
Liverpool blev för andra gången på kort tid avklädda av Brighton (1-2) och det psykologiskt tunga förlustmålet gjorde knappast några under för gästernas redan sargade självförtroende. I dagarna har Konaté sållat sig till en redan milslång skadelista och med rådande förutsättningar är de rödklädda ingen favorit att hålla i handen mot ett förbättrat Wolverhampton. “Vargarna” stod bitvis upp bra senast mot Manchester City och har givits gott om tid att ladda batterierna och fokusera på denna tillställning. Lopetegui förfogar över ett mittfält som mycket väl kan vinna striden om planens centrala delar och här lockas vi klart mest av 1X. Avslag på tvåan.

4. Aston Villa - Leicester 1
Två gäng som hittills inte motsvarat förväntningarna drabbar samman på Villa Park. Leicester är en skugga av sitt forna jag och två raka poängplock till trots är vi inte märkbart imponerade av vad Rodgers gäng presterar på det gröna schackbrädet. Defensiven är fortfarande sargad och mot ett smått förbättrat Aston Villa slår “Rävarna” ur underläge. Unai Emerys offensiv har lyfts av Alex Morenos inträde och tillsammans med bland andra Watkins och Bailey kan vänsterbacken lirka upp Leicesters bräckliga försvar på egen hand. Ettan gillas och spikas trots marginell överstreckning.

5. Brighton - Bournemouth 1
Förmodat sevärd batalj från sydkusten där Brighton ska mäta svärd med Bournemouth. De förstnämndas offensiv har onekligen fått sig ett lyft sedan Roberto De Zerbis inträde och det skulle inte förvåna om spelare som Mitoma, March och Mac Allister har en trivsam lördag mot ett svagt Bournemouth. “Körsbären” värvade förvisso in spännande namn som Ouattara och Traoré under transferfönstret men att duon ska bära sitt nya lag till poängplock i denna på förhand svåra bortamatch är långsökt. Ettan är en stark spik trots att den streckas benhårt.

6. Brentford - Southampton 1
Southampton gav returmötet med Newcastle ett ärligt försök men The Saints räckte aldrig hela vägen fram i Ligacupen. Nya tag måste tas i ligaspelet för att kunna ordna nytt kontrakt och även om risk finns för slitna ben ska skrälläget mot Brentford inte skojas bort hur som helst. Orsic, Onuachu och Sulemana är alla spännande nyförvärv som mycket väl kan spela en huvudroll mot en opponent som inte trivs nämnvärt med att föra en matchbild. Brentford har stått för mängder av gedigna prestationer sedan uppehållet men vi vill trots det höja ett varningens finger när ettan sticker iväg. Har Toney en dålig dag är The Bees inte mycket för världen. 1X först men helst alla tecken.

7. Huddersfield - QPR X
Förmodat destruktiv och tight tillställning mellan två aktörer som inte visar mycket för stunden. Huddersfield fick ett tillfälligt lyft under Fotheringhams ledning men mot slutet har The Terriers studsat tillbaka i gamla hjulspår. Nedflyttning hägrar om de blåvita inte får ordning på grejerna. Med det sagt står ett annat problematiskt herrskap med samma färger på andra sidan denna lördag. Neil Critchley spåddes kunna få fart på Queens Park Rangers när han tillträdde men The Hoops prestationer har allt annat än rosat marknaden. Spikkrysset känns högaktuellt i en kamp där få mål är att vänta.

8. Hull - Cardiff 2
Hull kommer stärkta efter 3-0-segern mot QPR men även om “Tigrarna” var det bättre laget ska det sägas att siffrorna blev väl stora. Sett till underliggande statistik är Liam Roseniors grabbgäng inte mycket att skylta med och det stora favoritskapet synas per omgående när ett svårspelat Cardiff kommer på visit. Walesarna stretade emot länge och väl i veckans match mot Luton men fick till slut nöja sig med en hedersam förlust. Sabri Lamouchi kan dock ta med sig ljusglimtar från prestationen och en likvärdig sådan på MKM Stadium kan mycket väl innebära poäng. X2 blir valet när ettan sticker iväg!

9. Luton - Stoke X
Luton – läs Elijah Adebayo – höll länge på avgörandet mot Cardiff (1-0) men det rådde inget tu tal om att The Hatters förtjänade triumfen. Rob Edwards har på kort tid gjort värdföreningen till ett lag att räkna med i playoff-striden, något som heller inte går tipparna förbi. Med risk för slitna ben är en övervärderad etta ospikbar mot ett inte oävet Stoke. The Potters kommer från tre segrar på de fyra senaste tävlingsmatcherna där offensiven vaknat till liv. Brown, Campbell och Baker är kapabla herrar hos de rödvita som kan såra Luton på egen hand. Värdet till höger får inte missas – alla tecken åker med.

10. Millwall - Sunderland 1
Efter två relativt oförtjänta förluster studsade Millwall tillbaka på vinnande väg när de slog ett erkänt svårspelat Cardiff med 1-0 i Wales. “Lejonens” underliggande statistik är trevlig läsning och sköter Rowett och hans adepter sina kort rätt under våren är det inte otänkbart att Londonlaget kniper en playoff-plats när The Championship går i mål. Sunderland har också känning på topp 6 men trots 1-1 i FA-cupen mot Fulham vill vi skriva ned The Black Cats. Marginalerna har varit på nykomlingens sida ett bra tag och 2-0 i den senaste ligamatchen mot Middlesbrough berodde enbart på en utvisning i gästernas favör. Här står stjärnorna rätt för ett hemmastarkt Millwall. Spiketta!

11. Preston - Bristol City 2
Ett spännande drag tornar upp på Deepdale där Preston ska duellera med Bristol City. De förstnämnda hade inte en suck i FA-cupen mot Tottenham (0-3) och den tidigare berömda defensiven har blivit rejält blottad den senaste tiden. Expected Points vittnar om att The Lilywhites är på väg åt fel håll i tabellen medan Bristol City går åt andra hållet. The Robins har inte förlorat en tävlingsmatch sedan slutet på december och i stjärnskottet Alex Scott finns en lirare som kan luckra upp Preston på egen hand. Vi tror på en betydligt jämnare tillställning än vad både streck och odds vittnar om. Den lågt streckade tvåan är således en vansinnigt fräck chansspik!

12. Reading - Watford 1
Bortsett Blackburn luktar det kanske allra minst uppflyttning om Watford av de lag som inför helgen befinner sig inom topp 6. Bara en seger på de fyra senaste vittnar om en gryende formsvacka för The Hornets som tappade viktiga Bayo till Charleroi innan transferfönstret stängde. Reading gör det bra efter sina förutsättningar och trivs framför allt utmärkt på Select Car Leasing Stadium där 26 av totalt 37 poäng spelats in. Mot ett inte märkvärdigt Watford ska The Royals kunna utnyttja hemmaplansfördelen så till den grad att de bärgar minst en pinne. Strecka från vänster.

13. Swansea - Birmingham 1
Swansea smyger med i kampen om playoff-platserna och det ska sägas att walesarna förtjänat betydligt fler poäng än de fått med sig mot slutet. Spelmässigt är “Svanarna” ett av ligans bästa lag när de har sin dag och får Russell Martins mannar bara rull på bollen torde Birmingham få svårt att hänga med i draklandet. “Blånäsornas” formkurva pekar rakt ned i källaren och veckans tunga uttåg ur FA-cupen mot Blackburn gjorde inget under för självförtroendet. Ettan är en vettig spik på mindre system. 1X är att betrakta som heltäckt på större bongar.

Kupongens kassaskåp

Brighton
Brighton har hittat ytterligare en växel under De Zerbis ledning och även om Bournemouth värvat starkt har de ingen suck på Amex Stadium. Vrålstark etta.

Varningens finger!

West Ham
West Ham frodas när de slipper föra en matchbild och mot ett möjligen slitet Newcastle utan Guimaraes gillas högersidan skarpt! X2 ska med till varje pris.

144 rader
1. Newcastle - West Ham 1x2
2. Man. United - Crystal Palace 1x
3. Wolverhampton - Liverpool 1x
4. Aston Villa - Leicester 1
5. Brighton - Bournemouth 1
6. Brentford - Southampton 1x
7. Huddersfield - QPR x
8. Hull - Cardiff 2
9. Luton - Stoke 1x2
10. Millwall - Sunderland 1
11. Preston - Bristol City 2
12. Reading - Watford 1
13. Swansea - Birmingham 1x

864 rader
1. Newcastle - West Ham 1x2
2. Man. United - Crystal Palace 1x
3. Wolverhampton - Liverpool 1x
4. Aston Villa - Leicester 1
5. Brighton - Bournemouth 1
6. Brentford - Southampton 1x2
7. Huddersfield - QPR x
8. Hull - Cardiff x2
9. Luton - Stoke 1x2
10. Millwall - Sunderland 1
11. Preston - Bristol City 2
12. Reading - Watford 1x
13. Swansea - Birmingham 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto