Stryktipset Tips Lördag 4/3

Publicerad på 2 Mar 2023 - 13:15

Tipsexperten

Tipsexperten

2 Mar 2023 - 13:15

Tips-SM bjuder in till den fjärde omgången denna lördag! 16 miljoner i jackpot är en grymt härlig krydda när Premier League bidrar med sex tillställningar som kombineras av sju från The Championship. Lyckas Graham Potter bryta trenden? Svaren får ni nedan!

Spelstopp: 15:59

1. Southampton - Leicester X
Ruskigt ångestkantad drabbning från sydkusten där två gäng som stod för pinsamma insatser i FA-cupen drabbar samman. Southampton åkte ur turneringen mot Grimsby från League Two och det sargade självförtroendet blir inte lätt att vända på bara för att Leicester står på andra sidan. The Foxes fick i sin tur respass av Blackburn och Brendan Rodgers sitter onekligen obekvämt på sin tränarpost. Maddison är ett tungt frågetecken samtidigt som Tielemans saknas men detta till trots finns fler matchvinnare i de tillrestas trupp. Krysset först, tvåan sedan.

2. Arsenal - Bournemouth 1
Arsenal var fullständigt överlägsna Everton i onsdags när The Gunners vann hängmatchen med 4-0. Fem poäng skiljer således ner till Manchester City och det avståndet minskar troligen inte när Bournemouth gästar Emirates under lördagen. Saka, Martinelli, Zinchenko och Ödegaard är alla potentiella matchvinnare mot The Cherries. 1-4 i nacken mot Man City var inget att skämmas över för de rödsvarta nykomlingarna, men mot de allra bästa lagen räcker gästerna inte till. Ettan är gjuten i betong i norra London.

3. Chelsea - Leeds 1
0-2 i nacken mot Tottenham var Chelseas tredje raka förlust i alla tävlingar. Under samma period har Potters mannar dessutom misslyckats med att göra mål. Känslan är att svenskbekantingen har svårt att fylla kostymen som krävs och given är inte ettan trots att spelare som Félix, Sterling och Mount kan lirka upp Leeds på egen hand. Gästernas 1-0-seger mot Southampton gav blodad tand i bottenstriden och med Gracia vid rodret kommer The Peacocks att anta en mer defensiv filosofi framöver. Sköter gästerna sina kort rätt är krysset inte otänkbart. Strecka från vänster.

4. Aston Villa - Crystal Palace 1
Efter tre raka storförluster var 2-0 mot Everton väldigt efterlängtat för Unai Emery och dennes Aston Villa. Watkins visar fin form i de främre leden och med ett godkänt truppläge ska värdföreningen kunna stanna på vinnande väg när Crystal Palace gästar Villa Park under lördagen. “Örnarnas” bortaspel har varit ett aber hela säsongen och när Zaha saknas faller för stort ansvar på axlarna hos Eze och Olise. Håller Villa dessa lirare i schack ligger ettan klart närmast till hands i rikets näst största stad. Trots överstreckning singlas vänstertecknet.

5. Wolverhampton - Tottenham 2
Wolverhampton fick i onsdags slita ont på Anfield där Liverpool till slut kunde klä av “Vargarna” med 2-0. Cunhas skada innebär att Lopetegui sitter fast med Jiménez och Costa som alternativ på topp och duon har sannerligen sett sina bäst före datum passera revy. När offensiven saknar spets blir det svårt att göra anspråk på fler än en poäng mot Tottenham. Spurs åkte i onsdags ur FA-cupen mot Sheffield United men av prestationen att döma var det ingen turnering som prioriterades högt av Londonlaget. Kane och Kulusevski kommer däremot att vara taggade inför denna uppgift där Spurs hoppas hänga med i jakten på topp 4. X2 räcker för grön bock.

6. Brighton - West Ham X
Brighton stod i tisdags för en godkänd insats när de betvingade Stoke med 1-0 i FA-cupen. De Zerbi har onekligen lyft “Fiskmåsarnas” offensiva spel men inför mötet med West Ham finns frågetecken för March och Estupinán samtidigt som Lallana brottas med en skada. Då tror vi inte att det blir någon promenad i parken trots fördelen av hemmaplan. West Ham gav Manchester United en match i torsdagens FA-cupmöte som The Red Devils avgjorde först i slutskedet. Paquetás återkomst är av yppersta vikt för gästerna vars offensiv fungerar betydligt bättre med brassen på planen. Sköter Moyes och company sina kort rätt på sydkusten är poängplock inte omöjligt. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

7. Huddersfield - Coventry 2
Huddersfield har knappast förbättrats sedan Neil Warnock klev ur sin pension för att rädda kvar The Terriers i The Championship. Segern mot Birmingham i all ära men på de fyra senaste har värdarna tre förluster med totalt 0-8(!). Nedflyttning hägrar och ytterligare ett tillkortakommande ligger i korten denna lördag när Coventry kommer på besök. De ljusblå gästerna är bara fem poäng från playoff efter en ruskigt stark period där framför allt Viktor Gyökeres gått i bräschen. Svensken tillhör ligans allra bästa spelare och är en möjlig gubben i lådan på John Smith’s Stadium. Spiktvåan gillas.

8. Luton - Swansea 2
Det har gått lite grus i maskineriet för Luton som med bara en seger på de sex senaste tävlingsmatcherna fått ovälkommet sällskap i kampen om topp 6. Rob Edwards gäng faller sällan ur ramen men med hänsyn till rådande formdipp är drygt 60 procent på ettan i överkant. Swansea fick i veckan bara 1-1 hemma mot Rotherham och walesarna kan se i månen efter playoff om de inte lyckas vända på trenden under våren. Russell Martins gäng är dock kapabla och vid en ansenlig prestation på Kenilworth Road blir matchbilden betydligt jämnare än vad tipparna tycks tro. X2 räknas tidigt, om råd alla tecken.

9. Millwall - Norwich 1
Trots ett ansatt truppläge lyckades Norwich lägga Cardiff på rygg utan större bekymmer i den senaste omgången. Arsenal-lånet Marquinhos noterades för både mål och assist i debuten från start och brassen är en spelare som även Millwall behöver hålla koll på. “Lejonen” blir med det sagt en betydligt tuffare nöt att knäcka. Fyra inspelade poäng borta mot Stoke och Luton är starka papper och hemma på The Den är värdarna ett av ligans absolut mest svårspelade lag. Bradshaw, Flemming och Honeyman är bara några av lirarna som kan göra det svårt för Norwich. 1X känns som ett vettigt val.

10. Rotherham - QPR 2
Viktiga poäng står på spel på New York Stadium där Rotherham tar emot Queens Park Rangers. De förstnämnda förtjänade i veckan samtliga poäng mot Swansea där Viktor Johansson och hans kamrater vann xG klart. Kortare vila inför denna strid är en nackdel men QPR rosar samtidigt inte marknaden. Gareth Ainsworth fick en mardrömsstart på sitt nya jobb när gästerna gick på pumpen hemma mot Blackburn (1-3). Siffrorna motsvarade matchbilden och på främmande mark är The Hoops inte ett lag att lita på. Tvåan ska inte nonchaleras men ettan hänger snabbt med i leken.

11. Sunderland - Stoke 2
Bara en inspelad poäng av de senaste nio möjliga är dystra papper för Sunderland. Stewarts frånvaro har gjort sig påmind i dessa fighter och när motståndarna lyckas stänga ytorna för Diallo och Clarke har värdföreningen ingen reservplan att komma med. Trots gryende formsvacka målas ettan upp till himlen mot Stoke, något som betyder att det är dags att dra öronen åt sig. The Potters är på Sunderlands nivå sett till Expected Points och ska trots ett gäng motiga resultat inte skojas bort på Stadium of Light. Kalasvärde serveras i österled där X2 är ett spännande val.

12. Watford - Preston X
Watford följde upp den blytunga skalpen mot West Bromwich med att gå på pumpen mot Sheffield United. Slaven Bilic gäng har väldiga problem med kontinuiteten och när The Hornets förväntas föra en matchbild levererar de inte sällan som allra sämst. Ett sådant tillfälle väntar denna lördag när Preston står på andra sidan. The Lilywhites har fått stopp på den värsta blödningen via fyra raka utan förlust och bara ett insläppt mål på de tre senaste vittnar dessutom om att defensiven fått sig ett lyft. I en på förhand passande matchbild ska värdemässigt fina X2 inte glömmas bort. Måla tvärs över och jobba in minst en bortapinne.

13. Wigan - Birmingham 1
Kupongen går i mål på DW Stadium där kolossalt viktiga poäng står på spel mellan Wigan och Birmingham. De förstnämnda har sett förbättrade ut sedan Shaun Maloney tog över skutan och 1-2 i nacken mot Preston var inte i paritet med matchbilden. Wigan var det bättre laget och kan de komma upp i samma nivå här får ligans just nu formsvagaste lag problem. Birmingham har radat upp fyra raka förluster och går onekligen bottenstrid till mötes hela säsongen. Offensiven är likblek och mot ett till synes hungrigare Wigan finns fog för att tro på fortsatt kräftgång. Ettan kan gott testas på egna ben.

Kupongens kassaskåp

Arsenal
På en överlag svårspikad kupong är det inte fel att göra det enkelt för sig på Emirates. Arsenal är otroligt mycket bättre än Bournemouth och vinner detta enkelt.

Varningens finger!

West Ham
Brighton har frågetecken i personalen och i en förmodat passande matchbild för West Ham ska högersidan inte glömmas bort. X2 räknas tidigt.

144 rader
1. Southamp. - Leicester x
2. Arsenal - Bournemouth 1
3. Chelsea - Leeds 1
4. Aston Villa - Crystal P 1
5. Wolves - Tottenham x2
6. Brighton - West Ham 1x2
7. Huddersfield - Coventry 2
8. Luton - Swansea x2
9. Millwall - Norwich 1x
10. Rotherham - QPR 2
11. Sunderland - Stoke x2
12. Watford - Preston 1x2
13. Wigan - Birmingham 1

864 rader
1. Southamp. - Leicester x2
2. Arsenal - Bournemouth 1
3. Chelsea - Leeds 1x
4. Aston Villa - Crystal P 1
5. Wolves - Tottenham x2
6. Brighton - West Ham 1x2
7. Huddersfield - Coventry 2
8. Luton - Swansea 1x2
9. Millwall - Norwich 1x
10. Rotherham - QPR 2
11. Sunderland - Stoke x2
12. Watford - Preston 1x2
13. Wigan - Birmingham 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto