Topptipset Tips Fredag 17/2

Publicerad på 17 Feb 2023 - 09:32

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Feb 2023 - 09:32

Gott och blandat-påsen är denna Topptips-fredag fullproppad med godbitar. Åtta olika ligor från Europa ska få utrymme och ett par brutalt tunga skrällar samt en och annan klasspik synas. Italiensk Serie A-kamp drar igång aftonen. Analyserat och klart. Vamos!

Spelstopp: 20:291. Sassuolo - Napoli 2
Kvaratskhelia, Oshimen och Elmas. Tre herrar som varit offensiva giganter för Napoli i år och tre herrar som alla målade i 3-0-segern mot Cremonese häromsistens. Napoli är Italiens överlägset bästa fotbollslag och vårens matcher kommer bli en enda lång defilering in i mål för att därefter få lyfta Scudetton. Sassuolo borta är ytterligare en i raden av matcher som de himmelsblå ska greja. Grönsvart har en tuff säsong att blicka tillbaka på där framförallt spelet i framkant varit alltför svagt. Tvåan garderas med ett kryss enbart med hänsyn till värde.

2. Girona - Almería 1
Cristhian Stuani var avstängd senast. Uruguayanen är här tillbaka och med frontmannen med guldfot blir Girona ett bättre och mer välpolerat gäng. Sett över säsongen så är poäng inspelade vid tolv av 21 tillfällen är godkänt och en plats i mitten av La Liga bra. Almería fäktas mot demoner så fort det vankas matcher på andra platser än Estadio Mediterráneo. Utomsocknes vinner inte gästerna några fajter och även denna strid kommer mynna ut i en vinstlös hemresa. 1X duger gott.

3. Augsburg - Hoffenheim X
Med en trupp där Kramaric, Dolberg, Dabbur och numera också Delaney hittas så kommer också förväntningar. Något som knappast Hoffenheim levt upp till. Dietmar Hopps projekt från Baden-Württemberg befinner sig på en plats i Bundesligas nedre regioner. Ingen vinst sedan nyårsklockan klämtat och totalt fem på 20 försök i seriespelet är beklämmande dåligt. Augsburg å sin sida är inte mycket bättre även om ett par vinster i följd trillat in på hemmagräset. Coach Massen kommer hursomhelst få fortsätta laborera en del med sitt bygge i och med en frånvarolista som växt till sig. Onödigt att chansa. 1X2.

4. Auxerre - Lyon X
Att dra på sig Lyon-tröjan innebär per automatik stora förväntningar. Att vi därför ser Les Gones på en blygsam niondeplats efter 23 spelade Ligue 1-matcher visar därmed att utfallet inte på något sätt lever upp till kravbilden som finns. Inför Auxerre borta dras dessutom gästerna med ett stort bekymmer. Alexandre Lacazette är inte disponibel. Med strikern utanför spel så försvinner också 40 procent av besökarnas totala målskörd. Hemmalaget fäktas för överlevnad. Att vinna fotbollsmatcher är svårt för Christophe Pélissier och hans mannar även om spelet på slutet sett allt bättre ut. Noterbart är också ett hemmafacit där poäng trillat in i merparten av alla matcher. Är det månne skrälläge på Stade de l'Abbé-Deschamps? 1X är av högsta prio även om vi inte riktigt vågar lämna tvåan utanför. Helgardera därmed.

5. Cardiff - Reading 1
Reading är definitionen av ett brittiskt mellanmjölks-lag. Stadigt tuggar de blåvita på någonstans i mitten av The Championship. The Royals segrade med 2-1 hemma mot Rotherham i föregående runda men utan att imponera. Nu ska de blåvita resa över gränsen till Wales och kastas rakt in i en svår bortafajt. Cardiff kommer närmast från en blytung viktoria då walesarna vann med 2-0 mot Birmingham. En skalp som var arrangörsklubbens första trea sedan tidig november och Sabri Lamouchi kunde från tränarbänken dra en lättnadens suck. Av bara farten ska The Bluebirds greja en ny skalp. Ettan tar vi full rygg på och spikar.

6. Mechelen - Genk 1
Genk toppar Jupiler League efter en sylvass säsong i stort där Onuachu och Paintsil varit en duo stöpt i offensiv briljans. Förstnämnda nigerian är sedan en tid tillbaka inte längre kvar i Genk. Southampton har lagt vantarna på 28-åringen och utan sin bästa målskytt så nollades gästerna då Royal Antwerp vann i helgen. Ett första tecken på en nedåtgående kurva kanske. Mechelen är inte poängmässigt på samma nivå som besökarna men Mrabti och company har under längre tid haft toklätt för Smurfarna. Faktum är att vi kan finna nio raka ligamatcher med Mechelen-poäng inbördes. En tvåa över 60 prollar har inget på kupongen att göra. 1X!

7. Pisa - Venezia 1
Venezia rasade ur Serie A i fjol och någon snabb återkomst till det italienska finrummet ser det inte ut att bli. Framförallt är det spel inför hemmapubliken som saboterar. Aningen bättre ser liret ut på främmande gräs men mot ett bra Pisa på Arena Garibaldi – Stadio Romeo Anconetani kommer det återigen bli tufft. Ettore Gliozzi bröt en längre mållös svit för Pisa i och med en påse mot Reggina nyligen. Ernesto Torregrossa är ruskigt nära spel dessutom och kan möjligen vara en joker under fredagen. Hursomhelst är värdarna ett bättre fotbollslag för stunden och ska kunna springa hem med en seger. Bra spiketta.

8. Cartagena - Real Oviedo 1
3-0 borta mot Eibar imponerar. En sagolik start på matchen i Baskien satte nivån och därefter kunde Isak Jansson och hans lagkamrater stänga ner duellen fint. Real Oviedo hemma i söder blir nästa test. En fajt som sviktar en aning åt vänster då besökarna under hela säsongen haft bekymmer att både måla (sämst i klassen) och vinna matcher på resande fot. Som ytterligare lök på laxen finns Borja Bastón utanför spel på grund av skada. Med 1X låser vi in fajten på Municipal Stadium Cartagonova.

Kupongens kassaskåp
Cardiff
Reading är ett av The Championships sämsta bortalag och möter för dagen ett Cardiff med vind i seglen efter segern senast. Ettan är spikad och klar.

Varningens finger!
Mechelen
Genk har tappat rejält med kraft framåt i och med Onuachus flytt från klubben. Mechelen är därtill ett nutida spöke för de blåklädda. En lågt streckad etta är ett tidigt måste.144 rader
1. Sassuolo - Napoli x2
2. Girona - Almería 1x
3. Augsburg - Hoffenh. 1x2
4. Auxerre - Lyon 1x2
5. Cardiff - Reading 1
6. Mechelen - Genk 1x
7. Pisa - Venezia 1
8. Cartagena - Oviedo 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto