Topptipset Tips Måndag 14/3

Publicerad på 14 Mar 2022 - 11:01

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Mar 2022 - 11:01

Ett magiskt Topptips dukas ut under måndagen där kvartsfinalen mellan Malmö FF och AIK från Svenska Cupen står i centrum. Kupongen fortsätter sedan med Premier League, Serie A, La Liga, Superligaen och Primeira Liga innan det återigen är dags för cupfotboll. En kvartsfinal från Skotska Cupen och en ligamatch från Irland tar oss i mål. Nu kör vi!


Spelstopp: 18.591. Malmö FF - AIK 1

Tungvikts-kvartsfinal från Svenska Cupen där Malmö FF och AIK ska mäta svärd på Malmö IP. De första gick rent genom gruppspelet och visade upp en offensiv som lovar gott inför starten av Allsvenskan. Milojevic har mängder av alternativ att välja bland i de främre leden och Christiansens skadeproblem ska inte hindra de ljusblå från att göra en bra insats denna måndag. AIK tappade sin seedning i den sista gruppspelsmatchen mot Örebro (1-1) där Lustigs utvisning innebär att han är avstängd här. Gästerna har haft svårt i Malmö i modern nutid och får problem även denna gång. Ettan kan gott lämnas på egna ben till godkänd procent.


2. Crystal Palace - Manchester City X

Spännande batalj från Selhurst Park där Patrick Vieira fått sitt Crystal Palace på rätt köl. Sju inspelade poäng av de senaste tolv möjliga vittnar om detta och fin form visas hos bland andra Gallagher, Olise och Zaha. Det är en trio som Manchester City får se upp med. The Citizens torskade det vändande mötet med 0-2 och ser här ut att sakna både Dias och Cancelo. Även om gästerna ska gälla som solklara favoriter vill vi trots allt inte blunda för Palace. Örnarna trivs med den förväntade matchbilden och tillåter plånboken får gärna alla tecken finnas med.


3. Lazio - Venezia 1

Toppen mot botten från Serie A där Lazio hoppas ta sig upp på en Europaplats. 3-0-segern mot Cagliari var ett lagom steg mot detta där spelare som Immobile, Alberto, Milinkovic-Savic och Anderson alla utmärkte sig. Kommer kvartetten upp i närheten av sin högstanivå får Venezia väldigt lite att säga till om på mäktiga Olimpico. Gästerna krigar för sina liv i bottenstriden, men mot ett erkänt hemmastarkt Lazio räcker de inte till. Ettan streckas benhårt men det kan inte hjälpas. Spiken är given.


4. Mallorca - Real Madrid X

Real Madrid, och framför allt Karim Benzema, manifesterade en rejäl styrkedemonstration när de vände 0-1 till 3-1 mot PSG i Champions League. Fransmannens hattrick tog Marängerna vidare med totalt 3-2, men det ska också sägas att vändningen krävde sin ansträngning. En motreaktion när resan går till Mallorca ska inte uteslutas. Öborna har inte sitt på det torra i bottenstriden, men på egen mark finns en stabilitet som räcker långt mot alla lag i La Liga. Real Madrid är inget undantag. Måla tvärs över och jobba in vänstersidan.


5. Odense - Aalborg 1

Andreas Alm och dennes Odense är fortfarande segerlösa sedan återstarten av Superligaen. Fyra gjorda mål på tre matcher är förvisso godkänt, men sex i brakan är underkänt från svenskens adepter. Alm finns inte med här på grund av avstängning efter det röda kortet mot Sönderjyske. Aalborg besitter spets i de främre leden för att kunna såra Odense, men Fossum och company får se upp i de bakre leden. Aalborg har en tendens av att agera darrigt i försvaret och i en förmodat målrik historia gillas gubben (etta-tvåa) starkt.


6. Moreirense - Sporting 2

Sporting spelade 0-0 i returmötet mot Manchester City, en hållen nolla som vi tror kan ge de grönvita en skjuts i rätt riktning inför avgörandet av Primeira Liga. Vid seger mot Moreirense skiljer sex poäng upp till Porto, men måndagens kombattanter ska trots allt inte underskattas. Moreirense krigar för förnyat kontrakt i bottenstriden och större under har skett än att Rúben Amorims mannar får nöja sig med en pinne i Guimaraes. Goncalves och Palhinha är trots allt två jobbiga avbräck. X2 liras.


7. Dundee U - Celtic 2

Kvartsfinal från Skotska Cupen där Dundee United får en otroligt tuff uppgift framför sig. När de hade Celtic på besök hemma på Tannadice Park i december blev det klar förlust och vi tror på ett liknande utfall även denna gång. Detta trots att Dundee United bara förlorat en av de åtta senaste tävlingsmatcherna. Celtic går som tåget i det inhemska spelet där segrar staplas på hög under otroligt omtyckte Postecoglou. Offensiven är sylvass med flera olika matchvinnare och The Boys in Green ska inte besväras alltför mycket av frågetecknen på Furuhashi och Turnbull. X2 är att betrakta som en helgardering.


8. Dundalk - Shamrock 2

Shamrock Rovers sprang hem ligatiteln i överlägsen stil i fjol och är huvudfavorit till titeln även denna säsong. De regerande mästarna har inlett enligt 3-0-2 och även om starten varit knackig har vi svårt att se Shamrock förlora denna måndag. På andra sidan står Dundalk som normalt är ett topplag, men i fjol var värdarna en stor besvikelse på den undre halvan. 1-4-0 är en inledning som skvallrar om att Dundalk har problem med målskyttet, ett problem som inte besvärar Shamrock. X2 räcker för grön bock.


Kupongens kassaskåp!

Lazio

Lazio visade klass mot Genoa och hemma i den eviga staden har Örnarna varit stabila under säsongens gång. Det ändrar inte Venezia på. Urstark etta.


Varningens finger!

Mallorca

Real Madrid tömde sig mot PSG och en motreaktion mot Mallorca är inte alls omöjlig. Missa inte skrälläget som råder på semesterön!144 rader
1. Malmö FF - AIK 1
2. Crystal Palace - Man. City 1x2
3. Lazio - Venezia 1
4. Mallorca - Real Madrid 1x2
5. Odense - Aalborg 12
6. Moreirense - Sporting x2
7. Dundee U - Celtic x2
8. Dundalk - Shamrock x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto