Topptipset Tips Måndag 18/4

Publicerad på 18 Apr 2022 - 11:44

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Apr 2022 - 11:44

Pastastöveln bjuder på flertalet intressanta drabbningar denna måndag. Derby del Sole från Neapel sticker såklart ut allra mest, men spännande ska det även bli att följa toppmötet från Serie B mellan Monza och Brescia. Mängder av annan underhållning står också på menyn. Nu kör vi!


Spelstopp: 18:591. Napoli - Roma 1

Derby del Sole står på menyn på Stadio Diego Armando Maradona där Napoli och Roma går i klinch. De sistnämnda har stått för en klart förbättrad vår och är framme i semifinal av Europa Conference League efter att ha slagit ut Bodö/Glimt med besked. Annan dignitet blir det däremot på motståndet här och mot ett Napoli som slåss för Scudetton har vi svårt att se ett bortasvagt Roma stå pall. Napoli föll förvisso senast mot Fiorentina men visade dessförinnan fin form. Truppläget är så bra det kan bli och framför de egna fansen ska Insigne och company kunna dra det längsta strået. Ettan är en spik att luta sig mot hela vägen upp till 55 procent.


2. Atalanta - Hellas Verona 1

Atalanta befinner sig i en negativ spiral som kulminerade i uttåget ur Europa League mot RB Leipzig. Tyskarna vann välförtjänt på Gewiss Stadium och faktum är att de blåsvarta förlorat tre av de fyra senaste alla kategorier. Vi kan därför inte ta ettan för given när ett skickligt Hellas Verona kommer på besök. Gästerna har trivts bra mot topplagen under säsongens gång och har framför allt en vass offensiv där Barák och Simeone är lirare som sticker ut. Har duon en bra dag får Atalanta problem i hemmaborgen. Många mål är att vänta vilket gör gubben (etta-tvåa) till ett klokt val.


3. Barcelona - Cádiz 1

Barcelonas äventyr i Europa League tog slut i torsdags när Eintracht Frankfurt chockade katalanerna på Camp Nou. Slarvigt försvarsspel låg till grund för uttåget och denna afton får Barca klara sig utan Araújo, Pique och Umtiti i de bakre leden. Det ska dock inte spela alltför stor roll när Cádiz kommer på besök. Värdarna kommer att slå läger på Den gula ubåtens planhalva och även om Cádiz vår har varit ett steg i rätt riktning tar de inga poäng i Katalonien. Ettan är, den hårda streckningen till trots, en spik att luta sig mot.


4. Nottingham - West Bromwich 1

West Bromwich klamrar sig alltjämt fast vid den sista livlinan till playoff mot Premier League. The Baggies måste troligtvis gå rent under återstoden av säsongen för att greja topp 6, men så länge drömmen lever kommer Markus Rosenbergs gamla lag att ge allt de kan. Tufft blir det denna måndag när resan går till City Ground i Nottingham. Sherifferna torskade förvisso senast mot Luton, men med en playoff-plats i egna händer ska värdarna kunna stå för en stark prestation denna afton. Vi tror att vi får se en vinnare och gubben (etta-tvåa) är därför ett sunt val.


5. Bodö/Glimt - Vålerenga X

Bodö/Glimts magiska resa i Europa Conference League tog slut i torsdags när Roma blev övermäktiga på Olimpico. 0-4 i brakan var tunga siffror och det blir inte lätt att ladda om batterierna när Vålerenga kommer på besök till Aspmyra Stadion denna måndag. Lägg därtill att viktige Pellegrino dras med skadebekymmer. Vålerenga slog Haugesund med 2-1 senast efter att Kjartansson gjort två mål i matchens inledning. Står gästerna för en liknande start och prestation här går det absolut att såra Bodö/Glimt. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå i grannlandets norra delar.


6. Estoril - Braga X

Braga åkte till Glasgow med en 1-0-ledning mot Rangers i Europa League. Efter 120 långa och tunga minuter på Ibrox fick dock Ärkebiskoparna se sig besegrade med sammanlagt 2-3. Inte blev det lättare av att gästerna fick spela med en man mindre på banan under hela den andra halvleken plus förlängning. Med slitna ben vågar vi därför inte lita på den övervärderade tvåan. Estoril har ännu inte säkrat kontraktet men ska här kunna dra nytta av Bragas fysiska nackdel framför de egna fansen. När strecken sitter som de gör måste pennan löpa hela vägen över. 1X ska jobbas in till fin procent.


7. Monza - Brescia 1

Toppmöte från Serie B där Monza har en direktplats till Serie A i egna händer. Den brutala styrkan på Stadio Brianteo är anledningen till varför och med 39 av totalt 63 inspelade poäng från hemmabanan har Brescia en jobbig afton framför sig. Valoti är en potentiell matchvinnare för värdarna och honom gäller det att gästerna försöker hålla under extra bevakning. Brescia är andraligans bästa lag på resande tass, men här får de nöja sig om de löser en poäng. Monza är på riktigt och med 1X sitter vi lugnt i båten.


8. Finn Harps - Sligo Rovers 2

Finn Harps klarade sig med nöd och näppe kvar i Premier Division i fjol. Bara två poäng skiljde till nedflyttning då och innevarande säsong ser inte ut att bli något undantag. Bara en seger på de inledande tio matcherna är svaga papper och trots fördelen av hemmaplan slår värdföreningen ur underläge när Sligo Rovers kommer på besök. De tillresta var med i toppstriden i fjol och även om det gått tungt mot slutet är detta en lämplig uppgift att studsa tillbaka i. X2 räcker för grön bock.


Kupongens kassaskåp

Barcelona

Barcelona har stått för en urstark vår i ligaspelet och kommer inte gärna att släppa andraplatsen ifrån sig. Cádiz får det hett om öronen på Camp Nou där ettan är given.


Varningens finger!

Estoril

Braga har 120 tunga minuter i benen från i torsdags och är ingen favorit att lita på. Estoril motiveras av att kontraktet ännu inte är i hamn och 1X ska finnas med på samtliga kuponger.144 rader
1. Napoli - Roma 1
2. Atalanta - Hellas Verona 12
3. Barcelona - Cádiz 1
4. Nottingham - West Brom 12
5. Bodö/Glimt - Vålerenga 1x2
6. Estoril - Braga 1x2
7. Monza - Brescia 1x
8. Finn Harps - Sligo Rovers x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto