Topptipset Tips Måndag 27/2

Publicerad på 27 Feb 2023 - 08:07

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Feb 2023 - 08:07

Ny vecka och nya möjligheter. Vi rivstartar måndagens Topptips med två fina matcher från Serie A och La Liga där hemmalagen ser ut att streckas något för högt. Finrummet i Portugal och ett par andradivisioner tar vid innan vi avslutar kalaset i Argentina. Klart för start!

Spelstopp: 20:44

1. Lazio - Sampdoria 2
Lazio har inte imponerat speciellt mycket de senaste veckorna. Endast en seger finns noterad på de fyra senaste omgångarna i ligan och den viktorian kom mot svaga Salernitana. Visserligen tog Örnarna sig vidare i Europa, men ett gjort mål på två matcher mot Cluj är inget som skrämmer motståndarna. Här är Romagnoli skadad och det är ett riktigt aber för de ljusblåa. Sampdoria har nio poäng upp till säker mark och måste börja vinna fotbollsmatcher fortast möjligt. Prestationerna har varit klart förbättrade och att det blev förlust senast mot Bologna (1-2) var rena skämtet. Innan dess kryssade Doria mot Inter. Ett desperat bortalag ska inte räknas bort i detta möte. Plocka med alla tecken och jobba in skrällen!

2. Villarreal - Getafe 1
Villarreal har tappat ordentligt i La Liga efter fyra raka nederlag. Champions League-platserna är nu fjärran bort, men Europa är de gulklädda endast tre pinnar från. Trigueros är avstängd efter sitt röda kort senast, men Villarreal kan ändå mönstra en stark elva med Torres, Albiol och Parejo som ryggrad. På topp dras Gerard Moreno med en dålig vad och han är tveksam till spel. Getafe ligger under nedflyttningsstrecket och har bara löst en pinne på sina fyra senaste bortamatcher. Dessutom har de åtta raka inbördes mot Villarreal utan seger. 1X räcker långt.

3. Swansea - Rotherham 1
Swansea är inne i en formsvacka som har gett fyra förluster på de fem senaste. 1-3 hemma mot Stoke var en missräkning för walesarna som släppte till alldeles för mycket bakåt då. Cabango och company lär inte testas lika mycket i försvaret denna gång. Allen på mittfältet och Piroe på topp är andra lirare som har en poäng att bevisa framför sina fans. Rotherham hade fem raka matcher utan seger innan Sunderland slogs tillbaka senast. Viktor Johansson var då strålande mellan stolparna och Rotherham förtjänade egentligen inte den trean. Det kommer de inte att göra nu heller och det blir inga poäng alls för gästerna. Ettan lämnas ensam.

4. Guimarães - Braga 2
Efter att FC Porto mycket oväntat förlorat under söndagskvällen har Braga chansen att ta tillbaka andraplatsen i tabellen vid seger denna måndag. Ärkebiskoparna är ute ur Europa, men i ligan har de sett ruggigt fina ut hela säsongen. Åtta segrar finns noterade på de nio senaste i den tävlingen. Bröderna Horta, Racic och Bruma lär få sina chanser. Guimaraes har klättrat upp en Europaplats via tio poäng på de fyra senaste omgångarna. 0-0 mot Casa Pia var dock ingen imponerande insats och det finns inte alls samma stjärnstatus i truppen som hos gästerna. Stannar tvåan kring 50 procent är det en vettig spik.

5. Granada - Málaga 1
Málaga ligger riktigt pyrt till i Segunda och det ska mycket till för att de inte ska trilla ur serien. Det krävs fler prestationer som senast när Real Zaragoza krossades med 3-0. Minst sagt rutinerade Rubén Castro hoppade då in och nätade två gånger om. Ihop med Fran Sol ser han till att det finns offensiva hot i detta bottenlag. Granada befinner sig i motsatt del av tabellen och siktar mot uppflyttning. Prestationen senast mot Huesca var dock tveksam och när de ställdes mot Málaga i december slutade det 1-1. Detta blir jämnare än vad streckningen gör gällande. Plocka med alla tecken och håll en tumme för att bortalaget kan skrälla.

6. Amiens - Bordeaux 2
Bakom klara serieledarna Le Havre är det tätt i toppen av den franska tvåan. Ett av lagen som definitivt ska vara med och slåss om en plats i La Liga är Bordeaux och vid seger här går de upp på andraplatsen i tabellen. Maja och Badji är två fina anfallare som sätter skräck i motståndarförsvaren medan Fransergio gör det bra på mittfältet. Gregersen och Barbet tar samtidigt hand om försvaret. Ett komplett lag. Amiens har två raka 0-2-förluster i bagaget och kan inte mönstra ett lika starkt manskap. Det kommer märkas här. Med X2 sitter vi lugnt i båten.

7. Barracas Central - Gimnasia La Plata 1
Gimnasia La Plata tog säsongens första seger i den förra omgången när Instituto slogs tillbaka på hemmabana. Det är dock ett motstånd från den lägre hyllan och segern plockades på hemmaplan. Känslan är att det blir betydligt tuffare nu när Gimnasia ska ut och åka buss igen. Barracas har också bara vunnit en av sina fyra inledande matcher, men var en maktfaktor på hemmaplan under 2022 då de tog poäng i elva av 14 fajter på det egna gräset. Sepulveda har fått en fin start på säsongen med fyra mål på lika många matcher och kan bli tungan på vågen här. 1X klickas i.

8. Racing Club - Lanús 1
Lanús har fått en mäktig start på säsongen med fyra raka segrar. Det gör att gästerna faktiskt toppar tabellen. Det lär dock inte hålla länge till. I fjol slutade laget näst sist i tabellen och här får de klara sig utan mittbacken Lema som är avstängd. Racing Club slutade tvåa i tabellen 2022 och hade då raden 9-3-2 på hemmaplan. Truppen håller högre klass och bland annat finns här Romero som provat vingarna i PSV tidigare under karriären. Det är svårt att se Racing torska detta och 1X kan betraktas som ett lås.

Kupongens kassaskåp!

Swansea
Rotherham är ett av The Championships klart sämsta lag och i Wales ska de vara chanslösa mot ett betydligt bättre Swansea. Ettan lämnas ensam.

Varningens finger!

Sampdoria
Lazios spel har hackat en hel del mot slutet och de är ingen säker vinnare i Rom heller. Sampdoria är i desperat behov av poäng och kommer ge allt de har. Då måste tvåan ges utrymme.

144 rader
1. Lazio - Sampdoria 1x2
2. Villarreal - Getafe 1x
3. Swansea - Rotherham 1
4. Guimarães - Braga 2
5. Granada - Málaga 1x2
6. Amiens - Bordeaux x2
7. Barracas - Gimnasia LP 1x
8. Racing Club - Lanús 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto