Topptipset Tips Måndag 31/1

Publicerad på 31 Jan 2022 - 10:44

Tipsexperten

Tipsexperten

31 Jan 2022 - 10:44

Veckan inleds med en riktig smällkaramell när PSG duellerar med Nice i Coupe de France. Topptipset fortsätter sedan med ligafotboll från England, Portugal och Spanien innan det asiatiska VM-kvalet tar kupongen i mål. Notera att kupongen sträcker sig över två dagar. Nu gasar vi!


Spelstopp: 19:591. PSG - Nice 1

Fanfaren ljuder från Paris där PSG ska mäta svärd med Nice i en åttondelsfinal från Coupe de France. I december var grabbarna från rivieran på samma arena och plockade en poäng, men denna gång har vi svårt att se Nice få med sig något. Gästerna var otroligt tillbakatryckta motsvarande ligamöte och sedan dess har PSG höjt sig ett par snäpp. Totalt 6-0 mot Brest och Reims vittnar om detta och med en stekhet Kylian Mbappé i fören blir detta övermäktigt för Galtiers adepter. Ettan blir marginellt övervärderad, men det kan inte hjälpas. PSG tar sig vidare.


2. Portsmouth - Charlton 2

Portsmouth är inne i en negativ spiral med bara en inspelad poäng av de senaste nio möjliga. Ikoniska målskytten John Marquis har försvunnit till Lincoln och även om han inte haft sin bästa säsong så här långt är det ändå ett stort tapp i offensiven. Viktige Marcus Harness får därmed dra ett stort lass på sina axlar vad gäller målproduktionen. Charlton hade också en jobbig period i ryggen inför drabbningen med Fleetwood, men där kom gästerna undan med en välbehövlig 2-0-seger. Burstow och Aneke är två potentiella matchvinnare för The Addicks på Fratton Park. Gubben (etta-tvåa) gillas.


3. Estoril - Pacos de Ferreira 2

Estoril stod för en makalöst stark höst i egenskap av nykomlingar. För bara några veckor sedan hade värdarna i allra högsta grad chans på en Europaplats, men lika bra som hösten var har vintern varit usel. Formkurvan lyser blodröd efter fem raka tävlingsförluster och vi tror inte att trenden vänder under måndagen. Pacos de Ferreira står på andra sidan och gästerna visar klart bättre form för dagen. Bara en förlust på de fem senaste är starka papper och här tar Pacenses minst en pinne. X2 spelas.


4. Famalicao - Arouca 1

Arouca tog en efterlängtad och välbehövlig trepoängare i nykomlingsmötet med Estoril. Det ska dock sägas att motståndet var helt ur slag och gästerna har faktiskt bara vunnit fyra matcher under säsongens gång. Degradering ska definitivt inte uteslutas efter rådande facit. Famalicao har heller inte rosat marknaden men kunnandet hos värdarna är betydligt större i grunden. Spelmässigt har det sett bättre ut under vintern och kommer Fama bara upp i ansenlig nivå denna afton ligger tre poäng i luften. Ettan står stadigt på egna ben.


5. Ibiza - Real Zaragoza 2

Det måste ha varit en sprakande nyårsafton på Ibiza. Öns stoltheter ståtar med tre segrar av tre möjliga under 2022 och 13 gjorda mål på dessa fighter är svårt att ifrågasätta. Det ska dock påpekas att värdarna har en tendens att blanda och ge och 5-0 mot ett uselt Málaga ska det inte dras för stora växlar på inför dusten med Real Zaragoza. Gästerna besitter en väloljad defensiv och kommer inte att bjuda Ibiza på samma ytor som Málaga gjorde. 0-0 mot Valladolid var ett styrkebesked från den forna storklubben som ska ses med god chans till minst en poäng denna måndag. X2 liras till fint värde.


6. Japan - Saudiarabien X

Över till tisdagen och VM-kvalmatcherna från Asien. Saudiarabien har stått för ett vrålstarkt kval så här långt och toppar gruppen med 19 (!) inspelade poäng av 21 möjliga. Bara tre insläppta mål är ruskigt starka papper och mot ett Japan som måste gå framåt vill vi inte utesluta den lågt streckade högersidan. Hemmaplan är givetvis en enorm faktor som talar för japanerna, men det finns också en psykologisk aspekt att ta hänsyn till då Australien bara är en poäng efter i tabellen. Vi tar mer än gärna höjd för att värdarna står för en sämre insats. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.


7. Vietnam - Kina X

Vietnam och Kina kommer inte att spela VM i Qatar även om kineserna inte kan räknas bort rent teoretiskt. Det är dock bara en tidsfråga innan besökarna är borta från möjligheten till spel i Qatar och det är fortfarande ett stort frågetecken hur Kina inte lyckas få fram spelare av respektabel klass. Favoritskapet är rättmätigt på My Dinh National Stadium, men med rådande förutsättningar går det inte att spika tvåan. Vietnam har ännu inte gjort mål på egen mark och bara det är en morot för värdarna som inte heller har något VM att spela för. Kina kommer att bli övervärderade och då ska alla tecken finnas med.


8. Libanon - Irak X

Förmodat målsnål tillställning mellan Libanon och Irak, två länder som tillsammans bara lyckats åstadkomma sju baljor på 14 matcher. Libanon har dock bara fyra poäng upp till Förenade Arabemiraten på playoff-plats - Irak har fem - vilket betyder att båda aktörerna har väldigt mycket att spela för denna tisdag. Vi tror dock snarare på en försiktig matchbild än att någon nation går ut och trampar gasen i botten. Med detta på näthinnan är krysset en ytterst lämplig utgång. Vid gardering lockar ettan mest i kraft av hemmaplan.


Kupongens kassaskåp

PSG

PSG har stått för förbättrade insatser mot slutet och det råder inget tu tal om att parisarna ska hållas högst mot Nice. En glödhet Mbappé sänker de rödsvarta.


Varningens finger!

Zaragoza

Ibiza slog Málaga med 5-0 senast men den insatsen ska inte vägas in ett dugg denna afton. Zaragoza är minst lika bra i grunden och till smarrigt värde är X2 ett givet val.144 rader
1. PSG - Nice 1
2. Portsmouth - Charlton 12
3. Estoril - P.Ferreira x2
4. Famalicao - Arouca 1
5. Ibiza - Zaragoza x2
6. Japan - Saudiarabien 1x2
7. Vietnam - Kina 1x2
8. Libanon - Irak 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto