Topptipset Tips Måndag 6/12

Publicerad på 6 Dec 2021 - 10:26

Tipsexperten

Tipsexperten

6 Dec 2021 - 10:26

Måndagens Topptips innehåller brasilianska influenser och det är faktiskt i sambafotbollens hemland som de bästa spikarna hittas. Skrällarna hämtas däremot från Premier League, Segunda División och Ligue 2. Vi kastar loss direkt!


Spelstopp: 20:441. Everton - Arsenal X

Arsenal fick återigen problem mot ett storlag då Manchester United blev övermäktiga i torsdags. Mikel Artetas manskap har däremot haft lättare för gängen på den nedre halvan, men när tvåan streckas iväg alldeles för långt på Goodison Park är det läge att dra öronen åt sig. The Gunners har frågetecken för viktiga duon Smith Rowe/Xhaka samtidigt som Aubameyang är totalt iskall framför mål. Everton har varit odugliga en längre tid och ska Rafa Benítez sitta kvar på tränarbänken behöver The Toffees ordna minst en poäng denna afton. Värdarnas skadeläge är tuffare än Arsenals, men när vänstersidan erbjuder värde går det inte att blunda. Måla tvärs över.


2. Getafe - Athletic Bilbao 2

Tillknäppt och målsnål tillställning att vänta från Madrids utkanter. Getafe besitter den sämsta offensiven i hela La Liga och lyckas värdarna inte åtgärda problemen framför mål hägrar Segunda División. Att ha ett dysfunktionellt anfallsled bådar inte gott när Athletic Bilbao kommer på besök. Baskerna förfogar i sin tur över ligans främsta defensiv med spanska landslagsmålvakten Simón i spetsen. Har Simón en av sina bättre dagar torskar Bilbao inte detta. Till jämna streck är X2 ett klockrent val.


3. Cagliari - Torino 2

Om få mål var att vänta i La Liga kan raka motsatsen mycket väl gälla i Serie A. Cagliari har stundtals spelat trevlig fotboll mot slutet, men då sardinerna står kvar på en blygsam viktoria efter 15 spelade matcher börjar goda råd bli dyra i bottenstriden. Vi kan således räkna med att Joao Pedro och company öser på framåt mot ett skadedrabbat Torino, men Tjurarna ska trots truppläget inte underskattas. Ivan Juric är en slug taktiker och med lirare som Sanabria och Pjaca har gästerna ändå tillräcklig spets för att kunna såra Cagliari. Gubben (etta-tvåa) liras.


4. Vizela - Belenenses 1

Över till Portugal och Primeira Liga där det finns stor risk att lottning kommer att fälla avgörandet. Belenenses är nämligen extremt hårt drabbade av Coronaviruset, något som inte minst märktes mot Benfica. Gästerna kunde då bara ställa nio man på banan och då ingen radikal bättring skett i truppläget inför mötet med Vizela råder tveksamheter kring om matchen blir av eller inte. Blir det spel ska Vizela ses med väldigt god poängchans, blir det lottning gäller det att följa var spelvärdet landar. Vid utgår från att matchen blir av och låser in detta med 1X.


5. Girona - Leganés 2

Förmodat jämn tillställning från Segunda División där tipparna blir förblindade av tabellen. Leganés har efter en seg start inte lyckats kravla upp sig upp på den övre halvan än, men det är bara en tidsfråga innan gästerna börjar ta kliv i tabellen. Truppen är god för toppstrid och här får Girona se upp. Katalanerna torskade fjolårets motsvarande möte med 0-2 och i den senaste matchen släppte värdarna fyra mål förbi sig mot Eibar. Defensiven har varit ihålig under säsongens gång och det tror vi att den förblir denna afton. X2 spelas till fint värde.


6. Niort - Toulouse X

Isak Pettersson vaktade målet när hans Toulouse tog sig vidare i Franska Cupen för en dryg vecka sedan, men i Ligue 2 är svensken förpassad till bänken. Då de lilavita står noterade för raden 9-6-1 i ligaspelet är det inte så konstigt, men oavsett resultat är över 70 procent på tvåan alldeles för mycket när serieledarna ställs mot Niort. Les Chamois, som värdarna kallas, vann mot Toulouse på egen mark i fjol och vi utesluter inte att det blir en favorit i repris under måndagen. Med högervridna streck behövs alla tecken redan från start.


7. Atlético PR - Palmeiras 1

Slutligen landar vi in i Brasileiro Série A som tar kupongen i mål med två drabbningar. Sambalirarnas första akt innehåller skev streckning så det står härliga till. Palmeiras - som nyligen vann Copa Libertadores - är redan klara för nästa års Copa Libertadores, något som innebär att gästerna inte har något att spela för i avslutingen av ligaspelet. Atlético Paranaense spelar i sin tur både för nytt kontrakt och en möjlig plats i Copa Sudamericana, något som tipparna tycks missa. Med sagolikt värde till vänster är ettan en ypperlig och motiverad värdespik.


8. São Paulo - Juventude 1

Atlético PR:s förutsättningar går även att applicera på lagen som drabbar samman i Sao Paulo. Värdföreningen har stått för en dyster säsong såhär långt, men viss heder kan räddas av att kvalificera sig för Copa Sudamericana. På sin hemmabana är Sao Paulo erkänt starka - något 6-9-3 vittnar om. Juventude får således mycket att bita i och gästernas spel på resande fot är inget att skriva hem om. Två segrar på 18 bortamatcher är inget annat än usla siffror. Ettan är en kanonspik hela vägen upp till 60-65 procent.


Kupongens kassaskåp

Sao Paulo

Sao Paulo är urstarka på egen matta och mot ett tämligen bortasvagt Juventude ska Cenis mannar ses med god chans. Ettan är en gjuten spik till smakligt värde.


Varningens finger!

Niort

Niort slog Toulouse i fjolårssäsongens motsvarande möte och kan definitivt göra om bedriften under måndagen. Alla tecken är ett måste.144 rader
1. Everton - Arsenal 1x2
2. Getafe - Athletic Bilbao x2
3. Cagliari - Torino 12
4. Vizela - Belenenses 1x
5. Girona - Leganés x2
6. Niort - Toulouse 1x2
7. Atlético PR - Palmeiras 1
8. São Paulo - Juventude 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto