Topptipset Tips Onsdag 1/6

Publicerad på 31 Maj 2022 - 16:28

Tipsexperten

Tipsexperten

31 Maj 2022 - 16:28

Onsdagens Topptips lånar tid av torsdagen för att bli komplett. Skottland - Ukraina och Italien - Argentina är bara några av godbitarna som sticker ut. Ett roligt skrälldrag hittas i Seoul medan en av de klarare spikarna finns i Damallsvenskan. Nu kör vi!

Spelstopp: 17:591. Skottland - Ukraina 1

Kupongen inleds med ett speciellt playoff-möte från Hampden Park. Anledningen till att Skottland - Ukraina skjutits upp fram till nu är vi alla medvetna om och även om gränslösa sympatier riktas till gästerna blir detta en tuff uppgift. Skottland är en urkraft på sin nationalarena där kiltbärarna gått obesegrade i elva raka VM-kvalmatcher. Ukraina gick med det sagt obesegrade genom sin VM-kvalgrupp där bland andra Frankrike fanns med och de gulklädda ska inte underskattas denna afton heller. 1X känns tillräckligt.

2. Italien - Argentina 2

Europamästarna Italien och Copa America-vinnarna Argentina drabbar samman på Wembley i La Finalissima. Gli Azzurri missade som bekant sitt andra raka VM-slutspel när de gick på pumpen mot Nordmakedonien och Mancini behöver omgående få sina adepter att dra åt rätt håll. Italien har fina minnen från Wembley efter straffdramat mot England, men Argentina ska inte underskattas. Scalonis mannar är obesegrade i alla sammanhang sedan 2019 och ska kunna hålla onsdagens kombattanter på halster även på brittisk mark. X2 räcker hela vägen för grön bock.

3. Polen - Wales X

Nations League drar igång under onsdagen när Sveriges banemän Polen tar emot Wales i Wroclaw. De sistnämnda har en stundande playoff-final mot VM i Qatar att se fram emot, men trots det ska gästerna kunna stå för en bra prestation i vad som på förhand spås bli en lämplig matchbild. Bale och James kan båda såra Polen via omställningar. Värdarna gjorde det bra som tog sig till VM men har haft svårt i kamper där de förväntas ta tag i taktpinnen. Då är det läge att syna den hårt ansatta ettan med samtliga tecken.

4. Djurgården - IFK Kalmar 1

Bottenmöte från huvudstaden där Djurgården går i klinch med IFK Kalmar. Gästerna från Småland är poänglösa på resande tass och att hoppas på nytt allsvenskt kontrakt med enkom hemmaspelet som signum blir tufft. Djurgården har i sin tur också tagit majoriteten av deras poäng på egen mark och här tror vi att hemmaplansfördelen väger tungt. Stockholmarna är också det bättre laget i grunden och trots att ettan blir hårt åtgången är det likväl en ytterst trolig spik. Djurgården vinner!

5. Tenerife - Las Palmas 1

Slaget om Kanarieöarna inleds på Teneriffa. Två möten ska utspelas mellan Tenerife och Las Palmas innan en finalplats mot antingen Girona eller Eibar är allt som skiljer till La Liga. Las Palmas drog det längsta strået i båda de inbördes mötena i ligaspelet, men här lutar vi åt att gästerna får det tufft. Fyllda av revanschlusta och normalt stor styrka på egen mark kommer Tenerife inte att göra om samma misstag som tidigare under säsongen. Den lågt streckade ettan är en tänkbar spik. I sällskap av krysset har vi ett lås på större system.

6. USA - Marocko 1

TQL Stadium i Cinicinnati står värd för vänskapslandskampen mellan USA och Marocko. Båda länderna är klara för VM i Qatar och amerikanernas trupp är mer spännande än på länge. Pulisic, McKennie och Weah är bara några av lirarna som trivs med tillvaron i Gregg Berhalters landslag. Vi blir inte förvånade om någon ur trion sänker Marocko denna afton. Gästerna imponerade inte alls i Afrikanska Mästerskapen och Halilhodzic har en del att fila på för att göra afrikanerna slagstarka i kommande VM. Ettan är en vettig spik till runt 40-45 procent.

7. Japan - Paraguay 1

Paraguay vann bara tre av 18 VM-kvalmatcher vilket föga förvånande inte räckte till deltagande i Qatar. Offensiven var sämst i klassen och för förbundskapten Barros Schelotto gäller det nu att bygga om inför framtiden. Japan tog sig i sin tur till VM och asiaterna har till skillnad från Paraguay ett anfallsspel som inte går av för hackor. Minamino och Kamada är några av lirarna i värdarnas offensiv som blir svårfångade för de rödvita. Gubben (etta-tvåa) gillas i vad som kan bli en böljande tillställning.

8. Sydkorea - Brasilien X

Brasilien körde över det sydamerikanska VM-kvalet med en John Deere-tröska. 14-3-0 är sanslöst imponerande siffror och Tites manskap är onekligen en av favoriterna till att gå hela vägen i Qatar. VM och vänskapslandskamper är dock två vitt skilda saker och när brassarna streckas upp som om det inte fanns någon morgondag är det läge att dra öronen åt sig. Sydkorea är erkänt svåra att tas med hemma i Seoul där bland andra Son är en spelare som kan såra Brasilien på egen hand. När strecken sitter som de gör rekommenderas hela spannet och skrälljobb.

Kupongens kassaskåp

Djurgården

Djurgården är erkänt starka hemma i huvudstaden och mot ett Kalmar som kammat noll på resande tass ska värdinnorna dra det längsta strået. Stark etta trots hård streckning.

Varningens finger!

Wales

Wales trivs med den förväntade matchbilden i Wroclaw där gästerna kan spela på omställningar. Den lågt streckade tvåan är av yppersta vikt.144 rader
1. Skottland - Ukraina 1x
2. Italien - Argentina x2
3. Polen - Wales 1x2
4. Djurgården - Kalmar 1
5. Tenerife - Las Palmas 1x
6. USA - Marocko 1
7. Japan - Paraguay 12
8. Sydkorea - Brasilien 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto