Topptipset Tips Onsdag 23/3

Publicerad på 22 Mar 2022 - 11:02

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Mar 2022 - 11:02

Kvartsfinalerna från damernas Champions League fortsätter under onsdagen när vi ska syna bataljerna mellan Juventus och Lyon samt Arsenal mot Wolfsburg. Därefter fortsätter äventyret med två fighter från Women's Super League i England. VM-kval från Asien tar oss i mål. Plattan i mattan!


Spelstopp: 18:441. Juventus - Lyon 2

Juventus drog en riktig mardrömslott när de fick Lyon i kvartsfinalen. Italienskorna går som vanligt urstarkt i det inhemska ligaspelet, men på absoluta toppnivå ute i Europa saknar Hurtig, Sembrant och Nildén med flera fortfarande en del för att kunna mäta sig med de allra bästa. Lyon är onekligen ett sådant lag. Gästernas trupp kryllar av världsklasspelare där inte minst töser som Macario, Cascarino och Hegerberg sticker ut lite extra. Kommer trion upp i ansenlig nivå får Juventus svårt att hinna med i svängarna. Tvåan kan med gott samvete lämnas på egna ben.


2. Arsenal - Wolfsburg 1

En på förhand helt jämn tillställning stundar i norra London där Arsenal ska gå i klinch med Wolfsburg. Jonas Eidevall har förbättrat de rödvita sedan han tog över skutan vilket inte minst återspeglas i att värdinnorna leder Women’s Super League före Chelsea. Blackstenius, Miedema, Mead och Parris är alla klasspelare som behöver komma upp i nivå när Wolfsburg kommer på besök. Tyskorna går vrålstarkt i Bundesliga och toppar faktiskt tabellen en poäng före Bayern München. Lirare som Popp, Lattwein och Wassmuth besitter alla spets nog för att kunna vålla Arsenal problem. Gubben (etta-tvåa) är en vettig lösning.


3. Manchester City - Everton 1

Manchester City spåddes på förhand vara med och slåss om ligatiteln i Women’s Super League, men hittills har säsongen inte blivit som de ljusblå tänkt sig. En kvalplats mot Champions League finns dock fortfarande inom räckhåll och med högkaratiga spelare som Bronze, Shaw och Stanway i truppen går det ingen nöd på värdinnornas offensiv. Everton är inget motstånd som bara skojas bort på denna nivå, men Bennison och Björn med flera har med det sagt haft problem med kontinuiteten. 5-2-9 är en rad som vittnar om detta och mot City har gästerna från Liverpool haft enorma problem de senaste åren. Ingen ändring denna afton. Ettan singlas trots hög procent.


4. Chelsea - Tottenham X

Vi väljer att ringa i skrällklockan när det vankas Londonderby från huvudstadens blå delar. Chelsea gör upp med Arsenal om ligatiteln och har inte släppt in ett enda mål på deras två senaste ligamatcher. I början av mars föll dock värdinnorna med hela 1-3 mot Manchester City i Ligacupen och under säsongens gång har de blåklädda stött på oväntade minor. Vi vill flagga för att en sådan kan komma här. Tottenham har en bit kvar till Chelseas nivå, men med bara ett insläppt mål på de fyra senaste är gästerna i gott defensivt slag. Lyckas de ligga rätt i sina positioner i detta derby går det definitivt att såra Musovic, Andersson, Eriksson och company via omställningar. Ettan är högst trolig, men med ont om andra skrällägen unnar vi oss lyxgarderingar i huvudstaden. Alla tecken åker med!


5. Australien - Japan 1

Vidare till det asiatiska VM-kvalet där alla matcher har avspark under torsdagsförmiddagen. Saudiarabien och Japan toppar Grubb B fyra respektive tre poäng före Australien vilket betyder att värdnationen behöver ösa på för att kunna komma ikapp just Japan som står på andra sidan. Tredjeplatsen innebär ett nervigt playoff där mycket kan hända. På sin hemmabana i Sydney är Australien normalt starka, men Japans offensiva förmåga ska inte underskattas. I en matchbild där spelare som Minamino och Ito får ligga på rulle riskerar värdarna att bli sårade i sin offensivlusta. Gubben (etta-tvåa) gillas.


6. Sydkorea - Iran X

Iran toppar Grupp A två poäng före Sydkorea och dessa två herrskap kommer att ta sig direkt till Qatar. Det enda som återstår att kriga om är första- respektive andraplatsen i gruppen. Tre raka inbördes möten har slutat med delad pott och i en potentiellt avvaktande matchbild har denna historia också ett kryss hängande över sig. I kraft av hemmaplan och en möjlig törst att nå förstaplatsen kan dock Sydkorea trampa gasen i botten, men den faktorn till trots streckas ettan för högt. Iran har spets i en lirare som Azmoun som kan såra värdarna på egen hand. Spikkryss eller alla tecken.


7. Libanon - Syrien 1

Libanon är bara tre poäng bakom Förenade Arabemiraten på playoff och kommer således att sälja sig dyrt när tabelljumbon Syrien kommer på besök. Värdnationen rosar inte marknaden i de offensiva leden, men även om blott fem gjorda mål är en skral skörd ska det också påpekas att libaneserna inte släpper in särskilt många mål. Åtta är de till antalet och det får ett beskedligt Syrien svårt att ändra på. Gästerna har bara hedern att spela för men är samtidigt högst beskedliga på resande tass. 1X är ett lås.


8. Vietnam - Oman 2

Betydelselös fight mellan Vietnam och Oman där inget av länderna kommer att nå VM i Qatar. De förstnämnda ståtar med mindre imponerande 1-0-7 efter åtta kvalmatcher och 17 (!) insläppta mål under samma period visar att Vietnam har en lång väg att vandra innan ett stort mästerskap är nära. Oman har i sin tur bara släppt in tio mål, men blott två triumfer på åtta försök räcker inte för att vara med i kampen om playoff-platsen. I en förmodat svängig tillställning där båda nationerna kan släppa på bromsen är gubben (etta-tvåa) ett klokt val.


Kupongens kassaskåp

Manchester City

Manchester City är flera nivåer starkare än Everton och har inte minst bevisat detta i de senaste inbördes mötena. Svensklaget torskar i Eastlands. Given etta.


Varningens finger!

Tottenham

På en kupong med ont om skrällägen är det läge att unna sig en lyxig högersida i Londonderbyt. Tottenham är inga duvungar och Chelsea har gått på större minor under säsongens gång. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.144 rader
1. Juventus - Lyon 2
2. Arsenal - Wolfsburg 12
3. Man City - Everton 1
4. Chelsea - Tottenham 1x2
5. Australien - Japan 12
6. Sydkorea - Iran 1x2
7. Libanon - Syrien 1x
8. Vietnam - Oman 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto