Topptipset Tips Torsdag 24/11

Publicerad på 23 Nov 2022 - 11:31

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Nov 2022 - 11:31

VM-gruppspelets första vända går i mål under torsdagsaftonen när Brasilien tar emot Serbien. Den moraliska gruppfinalen från Grupp G följs sedan av matcher från damernas Champions League och portugisiska Ligacupen innan det återigen är dags för VM. England - USA blir en mustig avslutning!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 19:59

1. Brasilien - Serbien 1

Schweiz och Kamerun får ursäkta men Grupp G:s förmodade gruppfinal inträffar redan i den första omgången. Serbien har tagit stora kliv de senaste åren och styrkan vid fasta situationer är en som Brasilien får se upp med. Mitrovic, Vlahovic och Milinkovic-Savic är alla spelare som tar för sig i duellerna i respektive straffområde. Med det sagt går det ingen nöd på Brasilien. Tites trupp är VM:s bästa på det berömda pappret och det är med rätta som brassarna värderas som oddsfavoriter till VM-guldet. Här blir det dock tufft emot och när ettan övervärderas behöver åtminstone krysset hänga med som säkerhetsbälte. 1X blir vårt val.

2. Benfica - Rosengård 1

Benfica och Rosengård har som väntat fått väldiga problem med att hänga med Barcelona och Bayern München. Benfica gick faktiskt på pumpen med hela 0-9 borta mot katalanskorna, men i insatsen därefter hölls jämna steg med Bayern München. Portugisiskorna var väl så bra som den tyska maskinen i Lissabon och vi tror att Rosengård får svårt att få med sig något hem till Svedala från denna tripp. Gästerna från Malmö har inte spelat tävlingsmatch sedan början på november och får rikta in sig på sitt första poängplock när detta möte svänger till Malmö IP. Ettan kan gott lämnas allena i huvudstaden.

3. Juventus - Arsenal 2

Arsenal har inlett säsongen suveränt även om den första förlusten blev ett faktum senast mot Manchester United. Jonas Eidevall och company ska dock inte skämmas över insatsen och även om storstjärnan Beth Mead dragit på sig en jobbig knäskada ska de rödvita från London ses med vettig segerchans borta mot Juventus. Miedema, Foord och Blackstenius är bara några av lirarna som de svartvita får fullt sjå att hantera. Juve kommer att få tampas med Lyon om andraplatsen men här ska de vara nöjda om de löser en poäng. Vi nöjer oss med X2.

4. Tondela - Torreense 1

Vi gör en mellanlandning i den portugisiska Ligacupen innan det bär av till VM i Qatar igen. Tondela inledde turneringen med att spela 0-0 mot Estoril, ett respektabelt resultat mot motstånd från den högsta hyllan. De gulgröna har dock enorma problem framför mål vilket återspeglas i resultatraden 3-9-1 i ligaspelet. Lyckligtvis lider även gästande Torreense av samma problem. Blott sju gjorda mål på 13 ligamatcher är svaga papper och mot en opponent som hör hemma på högre nivå får besökarna finna sig i att slå ur underläge. Ettan singlas upp till minst 50 procent.

5. Wales - Iran 1

Tillbaka till VM där väldigt mycket står på spel när Wales ska mäta svärd med Iran. Gareth Bale ordnade en livsviktig poäng från straffpunkten mot USA och med tanke på att England stundar i den sista omgången blir detta draklandets tveklöst viktigaste uppgift i hela gruppspelet. Bale och Ramsey bör kunna trivas med ytorna som Iran blir tvingade att lämna efter sig. Queiroz mannar förtjänade inte 2-6 i nacken mot England men det går inte att bjuda på samma misstag denna gång om iranierna hoppas ta sig vidare. Poängplock är inte omöjligt men fler än en pinne når inte Iran. 1X spelas.

6. Qatar - Senegal 2

Qatar visade inte mycket av glädje i premiären mot Ecuador. Félix Sánchez gäng hade svårt att få till det egna spelet och lyckas värdnationen inte höja sig betänkligt jämfört med senast kan de se i himlen efter avancemang. Senegal fick på näbben mot Nederländerna med 0-2, siffror som inte var i paritet med matchbilden. Cissés mannar höll länge jämna steg med Oranje och kan spelare som Sarr, Dia och Diatta hitta rätt mot Qatars virriga defensiv är mycket vunnet. Tvåan är ett spikbud men med bättre alternativ på annat håll låter vi krysset åka med. X2!

7. Nederländerna - Ecuador X

I slutskedet av matchen kunde Nederländerna gå ifrån till 2-0 mot Senegal. Spelmässigt var det dock en helt jämn historia och van Gaal behöver troligen starta Depay i varje match för att de orangeklädda ska ha chans att gå långt i detta mästerskap. Anfallaren blir onekligen ett hot mot Ecuador men vi vill höja ett varningens finger för sydamerikanerna. Detta är en matchbild som bör passa Alfaro och company som handen i handsken och Enner Valencia visade i premiären att han inte behöver många målchanser innan kulan sitter i nät. Vänstervridna streck innebär heltäckningsmatta och skrälljobb.

8. England - USA X

USA imponerade stundtals mot Wales där amerikanernas höga presspel och riviga stil mycket väl kunde resulterat. Trots Weahs ledningsmål tappade “The Stars and Stripes” segern när Bale kvitterade på straff, något som betyder att minst en poäng troligen är ett måste mot England. Den kommer i sådant fall inte att tas via en parkerad buss och enbart fokus på omställningar. England kommer att mötas högt upp i banan och även om det är ett vågspel blir det något annat än vad Southgates gäng fick utstå i premiären mot Iran. “The Three Lions” visade då ruggig effektivitet i offensivt straffområde, men 6-2-segern innebär också att ettan blir hårt betrodd denna fredag. Garderingstvång råder och heltäckningsmattan gillas skarpt om plånboken tillåter.

Kupongens kassaskåp

Benfica

Benfica stod för en stark insats hemma mot Bayern München och ska vara numret större än Rosengård i Lissabon. Svenskorna får fortsätta leta efter sina första poäng. Fin etta.

Varningens finger!

USA

USA:s frenetiska spelstil kan mycket väl passa England illa. När backlinjen sätts under press har Southgate och company problem och här vill vi syna högersidan så fort som möjligt.

144 rader
1. Brasilien - Serbien 1x
2. Benfica - Rosengård 1
3. Juventus - Arsenal x2
4. Tondela - Torreense 1
5. Wales - Iran 1x
6. Qatar - Senegal x2
7. Nederl. - Ecuador 1x2
8. England - USA 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto