Publicerad på 19 Maj - 14:22

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Alla bussar är ni klara?


Omgången alla Fantasyspelare väntat på är här. Dubbelomgången då Hammarby, Djurgården, BK Häcken och Degerfors spelar två matcher var. Har du strategin klar för dig?

I den här Fantasyomgången möter...
…Degerfors Brännströms AIK och Cifuentes Hammarby hemma.
…medan BK Häcken ställs mot Malmö och Djurgården borta.
…Kim och Tolles gäng har Mjällby och Häcken hemma på Tele 2-beachen.
… Hammarby Blåvitt och Degerfors.

Med två matcher per lag är det av naturliga “tio matcher istället för åtta”-skäl ett ypperligt tillfälle att spela något av chipen:

- Två kaptener som ger dig dubbla poäng för två spelare.
- Lånelaget som låter dig göra obegränsat antal byten och du kan välja hur många du vill från samma lag.
- Parkera bussen dubblar poängen på alla försvarare.

Den puls jag tycker mig känna av i Fantasycommunityt pekar på att många kommer spela parkera bussen. Finns några fördelar med det:

 - Du kan välja en backlinje som troligen kommer spela tio matcher. Bör bli minst fyra poäng per försvarare, vilket dubblas till åtta. Fyrtio poäng, pang och bom. Mer om det blir nollor, bonuspoäng och assist/mål såklart.

- Om du istället spelar det här chippet i en vanlig omgång får du fem matcher på dina backar. Kanske väljer du spelare från två-tre olika lag. Får du en hållen nolla på alla fem backar (vilket är extremt svårt att pricka) landar du på runt 60 backlinjepoäng. Så även om det blir sämsta möjliga utfall den här dubbelomgången är poängtotalen inte långt från bästa möjliga (osannolika) utfall i en singelomgång.

- Två kaptener skulle kunna vara ett alternativ. Då väljer du såklart offensiva spelare, för om du har backar som kapten kan du lika gärna parkera bussen. Problemet är att det inte finns så många tilltalande offensiva spelare. Häcken har två av årets tuffaste uppgifter + att de spelar tre matcher på sex dagar, Stockholmslagen famlar och Degerfors är kanske inget att hålla i handen. Lite samma argument mot att dra lånelaget.

- Inget av lagen som bara spelar en match den här omgången har en jättekul uppgift. BP (1.80 på hemmaseger) mot Varberg är den största oddsfavoriten. Elfsborg och Norrköping, två lag där folk har en del spelare från , möter varandra.

- Ett argument mot att dra bussen är såklart att det är tuffa matcher för lagen som dubblerar. Djurgården hemma mot Mjällby är en tänkbar hållen nolla, men förutom det är det inte självklart att backar ska ta så många poäng.

Vad gör jag?

Jag lutar starkt åt att parkera bussen. Kommer ha en Häckenspelare och en Hammarbyspelare i backlinjen, det är spikat. Sen velar jag mellan två eller tre Djurgårdsbackar, där Degerfors troligen kommer få den femte backplatsen om det blir aktuellt.

Minuspoäng för att göra flera byten?

Är det någon omgång det är värt det så är det nu. Dels för att det är en dubbelomgång, men även för att du kan ge dig fa-an på att 90% eller mer av alla aktiva managers kommer dra chip och få höga poängantal den här omgången. Så för att inte bli totalt frånsprungen tycker jag det är värt att dra minuspoäng om du byter in backlinjespelare du tänkt ha i ”parkera bussen”.

Singelspelare i backlinjen om du tar parkera bussen?

Med tanke på hur omgången ser ut har jag svårt att se vem det skulle vara. Malmö (Busanello dessutom avstängd) möter ett Häcken som ytterst sällan går mållösa. Norrköping tar emot Elfsborg. Kalmar har Värnamo borta. Svårt att se någon back skramla ihop många poäng i singelmatcherna. Med tre-fyra poäng så gott som garanterade för backarna som spelar dubbelt har jag svårt att se någon matcha det.

Finns det någon tänkbar uppsida att inte ta något chip?

Potentiellt. En högt ägd parkera bussen-back kanske drar på sig ett rött kort i första matchen vilket ger minuspoäng, avstängning i andra matchen plus minskar chansen att övriga spelare från det laget håller en nolla. Sen finns det en viss risk att någon spelare vilas i andra matchen. Djurgården spelar söndag och onsdag och Häcken spelar tre matcher på sex dagar. 

Så visst kan du gambla på att det blir punktering på bussarna. Att då sitta med det alternativet kvar till senare i säsongen ger såklart en stor edge. Men som sagt – det är en stor chansning. Om parkera bussen-lagen får ihop 60-70 poäng eller liknande är det inte så lätt att hämta hem det.

Speltankar:

Lycka till med spel och fantasy i helgen, may the odds be ever in your favor!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto