BP tar emot Varberg på söndagen.
Mitt speltips: Varberg vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort.

Nykomlingarna BP målades upp som en given nedflyttningskandidat inför säsongen. Målades nästan upp som att de inte ens behövde ställa upp i Allsvenskan, det var givet att de skulle åka ur. I de tre första matcherna såg det där ut att falla in - tre raka torsk. Men när selschemat lättat har de tagit sina segrar och nu har de spelat in 13 av 15 möjliga poäng senaste fem. Bara släppt in ett mål där. Men tycker de kanske haft lite medstuds med röda kort på motståndarlagen både mot Halmstad och Värnamo. Smålänningarna stängde på 2.0 inför BP-matchen men stod i 1.80-1.85 efter en kvart de dominerat kraftigt.

Så dåliga som BP målades upp inför säsongen är de inte. Men tycker att de rankas lite väl högt nu. Varberg är ett gnetigt lag. Saknar klass och x-faktorspelare, men de har en hel del allsvensk rutin. Traditionellt bättre på hemmagräs kanske, men kan definitivt stå upp borta också. Tycker exempelvis de gjorde en mycket bra insats mot Bajen på Tele2. 2-0 låter klarare än vad det var, hade definitivt lägen att skaka Bajen,

BP som favoriter?

Eftersom BP var så nederlagstippade har de varit kraftiga underdogs hela våren. Nu går de för första gången in i en match som klara favoriter. Förvisso vana vid det från Superettan i fjol, men att göra det mot ett Allsvenskt motstånd är nytt. Sen blir det lätt så för nykomlingar att de kan ha svårt att hålla uppe nivån över tid. Och tappar de bara några procent i prestationsnivå är det svårt att få med sig något. Det här blir en riktig lunkmatch med lite publik och tam inramning.

Är det något man vet med Jocke Perssons Varberg är det att de riktar in sig på matcherna mot de förmodade bottenkollegorna. Kan nästan vaska bortamatcher i Malmö för att vila någon pjäs inför viktigare matcher. Övertygad om att de är all in på den här matchen och ser bra chans att vinna.

Jag tycker bara det här är ett högt odds på Varberg. De är nog seriens sämsta lag över tid, men det innebär inte att de inte kommer vinna en match den här säsongen. Har haft flera ledningar där de inte kunnat knyta ihop säcken och var väl så bra som Kalmar hemma exempelvis. Så nog finns kapaciteten.

Jag håller inte i BP i handen när de står under 1.80 i en sån här match. Rättmätiga favoriter, absolut. Men tror inte de bara vinner den här matchen hursomhelst. Jämnare än oddsen säger!

Speltips: Varberg vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort.
This is the stats tab
This is the post tip