Degerfors tar emot AIK på lördagen.
Mitt speltips: 1x eller asain +0,5 på Degerfors. Spelet sitter om de tar poäng i matchen.

Kan AIK vinna här?
Absolut, visst kan de det. Kanske till och med borde de det sett till hur deras trupp ser ut jämfört med Degerfors.

Men jag tycker helt enkelt att AIK är för stora favoriter.
Den här texten skrivs på torsdagen. Oddset på AIK-seger har droppat sedan bolagens släpp. Från 2.10-2.15 till under dubbelt.
Som jag alltid tjatar om - varje match är unik med egna förutsättningar. Men:
Norrköping stod i 2.50 att vinna mot Degen borta.
Elfsborg stod i snäppet högre odds än AIK gör nu.
Djurgården stod i liknande odds som AIK gör här.

Tre konstgräslag, men är AIK bättre/lika bra som dessa just nu? På pappret möjligen, men om vi ska döma av vad de visat på planen - nej.

Stjärnor som sviker

Guidetti ska leda laget, men han fick bara spela en timme mot Blåvitt senast. Själv kände han sig fräsch, men Brännström ville ha in "fräscha ben". JG har ännu inte kunnat spela en hel match.
Durmaz verkar Brännströ inte vilja använda alls.
Fischer verkar ha stora problem med fysiken och har inte visat något alls efter cupgruppspelet.
Bilal Hussein har sett sämre ut i år, saknar Seb Larsson?

Den traditionellt starka AIK-defensiven har inte synts till. Bortsett från någon enstaka bra match (Bajenderbyt och Mjällby borta som de inte vann dock) har de sett svaga ut. Kanske skönt att slippa spela på hemmaplan inför en stingslig Friendspublik som är redo att börja visa missnöje i mitten av första halvlek någon gång.

Visst, Degerfors är väl inte heller ett rbiljant lag. Men de slog DIF hemma tidigare den här säsongen. Tagit fyra av sex hemmapoäng mot AIK sedan de gick upp i Allsvenskan. Efter mardrömsstarten de hade i fjol har de tagit poäng i 12/14 hemmamatcher, enda förlusterna var just mot Norrköping och Elfsborg i två rätt tajta matcher. Så det är inte så att de förlorar på hemmaplan hela tiden.

AIK är rättmätiga favoriter. Men med en offensiv som sviker och en darrig defensiv har jag svårt att backa upp laget till de oddsen som bjuds. Tror det blir jämnare än oddsen säger och tar 1x.
This is the stats tab
This is the post tip