Djurgården tar emot Mjällby på söndagen.
Mitt speltips: DIF asian -1. Spelet innebär pengarna tillbaka på uddamålsseger. Vinst på spelet om DIF vinner med 2+ mål. Förlust om Mjällby tar poäng.

Bortalaget Mjällby har såklart haft siktet inställt på cupfinalen. Spelade den i torsdags mot BK Häcken och fick åka rätt rejält. Var bra med första 45, men släppte in två blytunga mål på tilläggstid i första och ett direkt i andra. Game over.

Cupfinaler är såklart stora för alla klubbar, men för en mindre sådan som Mjällby är det såklart enormt. Häckenmatchen såklart en batalj där de gick totalt all in. Som lag är de hårt jobbande där defensiven prioriteras högst. För ett sånt lag krävs en hundraprocentig arbetsinsats i varje match för att de ska få med sig något från en sån här match, om prestationen dippar lite kan det lätt se beskedligt ut.

Saknade Jesper Gustavsson i finalen pga magsjuka. Får se om han återkommer till den här matchen. Förhoppningsvis sprider sig inte sjukdomen till fler spelare. Något plus för Mjällby är det inte i alla fall, det kan vi konstatera.

Får bara två vilodagar inför Djurgårdsmatchen + att de ska resa upp till Stockholm. Nytt underlag. Att allsvenska lag får problem med tajt matchande har vi sett exempel på gång efter annan. Tror Mjällby får svårt att mobilisera fram en maxprestation såhär tätt inpå.

Då är det här redan en tuff match även vid perfekta förutsättningar. Djurgården har haft en dålig inledning på säsongen och prestationen mot Bajen i derbyt senast var usel. Men ser vi till spelartruppen så vill jag med en dåres envishet hävda att kapaciteten finns i laget. Gäller bara att Kim och Tolle hittar rätt i sin startelva. Även om säsongsinledningen för DIF varit en besvikelse har de ändå hemmaslagit BP (3-1), IFK Göteborg (1-0 med mersmak) och Kalmar (3-1). Så på hemmaplan har de ändå levererat det som kan förväntas. Måste hitta någon form av reaktion efter derbydebaclet. Kommer de upp i en lite mer okej nivå bör de ha jättebra chans att vinna här med tanke på Mjällbys förutsättningar.

Revansch efter derbyt

Strandunderlaget på Tele2 hjälper väl inte riktigt vare sig Djurgården eller Hammarby som hemmalag. Mjällby gjorde en bra match mot Bajen för ett par veckor sedan och tog en välförtjänt poäng. Men Hammarby var ändå klart närmare poäng även om de inte skapade så många målchanser. Talades om en usel match av Bajen, ändå var de klart närmast segern och Mjällby hade lite medstuds i några lägen.

Mjällby gör det bra efter sina förutsättningar, men jag tror de får det väldigt svårt här. Skulle det stanna på uddamålsseger för Djurgården är det push och pengarna tillbaka, vilket känns som en okej livrem här. DJurgården bara måste reagera på något sätt efter en usel derbyprestation förra helgen.


Speltips: Djurgården asian -1.
This is the stats tab
This is the post tip