Publicerad på 19 Aug - 18:43

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Frikort + speltankar – inför helgens allsvenska


Ny allsvensk omgång på ingång. För egen del sticker Norrköpings match mot AIK ut som extra intressant. I fantasyn har jag aktiverat frikortet... Mina tankar om det och om helgens mest intressanta matcher här:


Varberg-Djurgården

Spelrekommendation här!

Tror Varberg kommer ha en del att säga till om mot ett dubblerande Djurgården. I min bok skrällvarning på Varbergs förmodligen oklippta gräsmatta. 

Mjällby-Malmö FF

Malmös insats mot turkiska Sivasspor (3-1) var väldigt bra. Har under säsongen flera gånger tänkt att MFF äntligen är igång på allvar utan att så blivit fallet, men nu känns det så. Bra presationer av tidigare frågetecknen Birmancevic och AC bland annat. Slår Mjällby av bara farten! 

Sundsvall-Helsingborg 

Sexpoängsmatch uppenbarligen. Laget som vinner går förmodligen upp på kvalplats då Bajen lär slå Degerfors. Tycker Helsingborg ska ha bra chans trots bortaplan. Är det någon gång Helsingborg ska få utväxling efter sina sommarvärvningar är det här. Har personligen spelat Helsingborg +0/DNB, men är väl (som alltid i matcher som bara inte får sluta oavgjort) risk för kryss. Men jag har en känsla att Taha Ali kommer skina här. Mer om det längre ner. 

Norrköping-AIK 

Skrivit en del om AIK här redan. Tror ett danskisländskt nytänt Norrköping har bra chans mot ett slitet och formsvagt Gnaget. Vem leder AIK i den här matchen? 

Hammarby-Degerfors 


Kalmar-Göteborg 

Luktar lite kryss här. Formstarka IFK gjorde en rätt bra insats mot ett starkt Bajen i måndags. Bör ha bra chans att inte förlora här, även om Kalmar är tunga hemma. +0,5 har jag spelat privat. 

I fantasy allsvenskan kommer jag från en svag omgång. Detta efter att på fyra omgångar klättrat från plats 2906 till plats 1145. Då jag ville byta ut flera spelare bestämde jag mig för att dra mitt frikort. 
- Dels för att jag hade flera spelare jag ville byta ut. 
- Dels för att det är en tredjedel kvar av serien. 

Jag är inte nöjd med min ranking och vill försöka skaka liv i säsongen genom att gambla lite nu. Ingen idé att vänta på bättre tider tycker jag. Så här går mina tankar: 

Målvaktsposten: Hahn i Blåvittkassen har bidragit med många poäng för min del. Men nu har Blåvitt tagit in Pontus Dahlberg. Även om han kanske behöver tid att hitta matchform så är knappast tanken att han ska sitta på bänken. Därför vill jag byta målvakt. Väljer att gå för Johan Dahlin i Malmö då jag tror Malmö kommer ha en bra sista tredjedel. Bra underliggande siffror och ett okej återstående schema. Malmö bör vara med i guldstriden ända in i mål och då lär Dahlin spela allt så länge han är hel. I ett MFF som i övrigt kan rotera en del känns han trygg att ha med. 

Backlinje: Jag har suttit med Simon Sandberg länge. Men han har två gula kort och Bajens schema ser tufft ut efter Degerfors. Så kan bli färre nollor. Därför väljer jag att byta tillbaka Jeahze in i laget. Han har tappat lite i pris men är fortsatt en väldigt bra Fantasyspelare då han kan bidra med assist, bonuspoäng OCH hållna nollor. I nuläget är han min kapten i kommande omgång.

Beijmo bör få mycket speltid nu när Eric Larsson sålts. Given i mitt bygge. Häckens Hammar har ett bra schema och nu har ett par nollor äntligen börjat komma. Gillar honom då han är prisvärd i min bok. Helsingborgs Widell (3,9) och Blåvitt-Bångsbo (4,1) får också plats. Bägge gjutna (dessutom bra HIF-schema) och billiga, vilket öppnar upp för andra spelare. 

Mittfält: MFF-Zeidan är given att ha med. Ingen övrig motivering behövs antar jag. 

Bajen-Besara har så pass högt ägandeskap att jag väljer att ha kvar honom. Har också ett uppbyggt värde i honom som försvinner om jag byter ut honom. Så han får vara kvar. 

Blåvitt-Carneil (4,5) är en perfekt femtemittfältare. Billig och offensiv, bör få fortsatt förtroende av Stahre. Bara att spela i tacksamma omgångar men inga problem att ha honom på bänken också. 

Bajens Ludwigson kommer in i mitt lag för första gången den här säsongen. Forsatt given i Bajen. Väljer honom före andra spelare i samma prisklass (Levi, Berg, Seb Larsson, Birmancevic, Oliver Berg) då vissa Europadubblerar medan andra har tufft schema eller svag form. I ett guldjagande Bajen lär Ludwigson bidra med sina mål och assist. Lite sugen på Norrköpings Sigurdsson (8,0) som få äger. Sett väldigt bra ut, men tufft schema. Han är en kandidat att byta in om Norrköping börjar se bättre ut under nye tränaren. 

Taha Ali har gått ner i pris till 5,9. Väljer att ta in honom som en liten chansning då HIF:s schema kommande tre är tacksamt (Sundsvall, Mjällby och Värnamo). Kommer sikta på att byta ut honom efter det, men tar med honom som en kortsiktig chansning för att sticka ut. 

Anfall: Jeremejeff fortsatt given. Byggt upp ett högt värde och är fortsatt given i ett av seriens mest produktiva lag offensivt. 

Antonsson i Värnamo kostar bara 6,9. Ändå tagit fjärde flest poäng av alla anfallare. Är den som gör målen i Värnamo där han är tokgiven. Hyfsat schema framöver. 

Efter många om och men väljer jag att ha kvar Edvardsen som min tredje anfallare. Djurgården Europadubblerar som bekant och spelar Apoelretur på tisdag. Efter det är de dock klara fram till gruppspelet (antar att de går dit efter 3-0 i match ett) börjar åttonde september. Fick vila från start förra helgen, så antar att han får spela nu. En position jag inte är helt säker på, kan bli att jag försöker få in Berisha, IKT eller Berg istället, vilket kommer behöva lite pusslande i övrigt. 

Laget i sin helhet (spelare inom parentes på bänken kommande omgång): 

Dahlin (Brattberg) 

Beijmo, Jeahze (k), Hammar, (Bångsbo), (Widell) 

Zeidan, Besara, Ludwigson, Ali, (Carneil) 

Antonsson, Edvardsen, Jeremejeff 

Hur gör du i helgen?

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto