AIK gästar IFK Norrköping på söndagen.
Mitt speltips: Norrköping att göra över 1,5 mål i matchen. Lucky Sports .

Gnaget var i Tjeckien i veckan och åkte på storstryk. 3-0 trots relativt beskedligt motstånd och pyspunka på Europagruppspelsdrömmarna. Ändå retur kommande vecka som de såklart kommer göra ett ärligt försök i, så den här bortamatchen på konstgräs kommer inte särskilt lägligt för Gnaget. Europamatchen spelades i 35-gradig värme i Tjeckien, så knappast en dans på rosor. Efter den käftsmällen var det teknsikt strul med flygplanet, så istället för att komma hem tidig fredag morgon med träning på förmiddagen kommer truppen hem först fredag eftermiddag/kväll. Inte något plus för deras del.

Inte nog med att matchen spelades i 35-gradig värme. Seb Larsson, Hussein, Lustig, Guidetti och Sotte fick 90 minuter igen. AIK-stommen har spelat extremt mycket under sommaren och jag blir väldigt förvånad om det inte roteras mot Norrköping. Problemet med det är att truppen inte är särskilt bred - det finns inte så mycket gött att hitta på bänken. Milosevic och Per Karlsson är fortsatt otillgängliga - de hade varit solklara alternativ annars. På plussidan återkommer nyförvärvet Thill och Otieno (avstängd i Europa).

Inte nog med att matchen spelades i 35-gradig värme och det blev mycket speltid för AIK:s åldersstigna stomme. Prestationen var återigen svag. AIK har inte gjort en helgjuten insats sedan Jordan Larsson-tiden. Sedan har AIK-defensiven överlag sett väldigt svag ut med deras mått mätt hela säsongen. Bara en enda hållen bortanolla exempelvis. Sex lag har släppt in färre mål - så brukar det inte se ut.

Den här texten skrivs fredag morgon, så vi får se hur det utvecklar sig på ledarfronten. Men det ryktas om att Grzelak kommer få sparken, vilket inte hade varit otänkbart sett till alla svaga prestationer, att laget i stort sett är borta från guldet och Europa. Supportrarna är inte så positivt inställda till Grzelak just nu i alla fall, så trycket på klubben att agera finns där. Om så skulle ske har jag ändå svårt att se en omedelbar effekt.

Norrköping sparkade sin tränare för någon månad sedan. Den omdelbara effekten uteblev och det var en limboperiod där det var oklart vem som skulel ta över. Riddersholm är nu på plats och fick en okej start med en boråspinne förra helgen. Nu hemmapremiär med allt vad det innebär. Även om Norrköping befinner sig i tabellmässigt ingenmansland tror jag det kan bli lite av en nytändning sista tredjedelen av Allsvenskan. Bra med publik, flera sommarnyförvärv in (Sigurdsson har sett bra ut!) och ett lag som definitivt är bättre än vad tabellen säger. Finns viss skadeproblematik och även frågetecken om Traustasson hinner bli spelklar. Men tror ändå på en bra elva som ska ha mycket bra chans mot AIK.

Rak seger till lite lägre odds, DNB för den fege eller asian -0,25 funkar också. Jag väljer ö1,5 av Norrköping då jag ändå tror AIK har bra chans att näta. Så för seger tror jag Norrköping behöver göra två mål. Och att få med sig vinsten vid 2-2 är inte fel heller. AIK har släppt in mål i nio av de senaste tionde i Allsvenskan så nollorna är få. Ett till efter det borde Levi, Nyman, Traustasson m.fl. klara av.

Speltips: Norrköping över 1,5 mål



This is the stats tab
This is the post tip