Broncos tar emot Seahawks och det är en spännande matchup. Broncos ser klart bättre ut i år och då på bägge sidor om bollen. Defensivt är pass rushen och secondary en nivå upp från i fjol. Bradley Roby kliver in direkt och lyfter laget. Rookie Bradley Chubb har sett suverän ut i training camp och preseason. Ingen slump att geniet Belichick, New England Patriots valde att ta in Chubb för att "se" honom och sedan inför all media och Chubb själv:"...skulle gärna ha dig hos oss i Patriots, men när vi plockar vårt första draftpick, då är du borta sedan länge. Good luck, son!". Broncos defensiva lina, pass rushers och secondary är i mitt tycke riktigt, riktigt bra i år. Denvers offensiv är också markant förbättrad i år, då gamle QB-ässet tillika GM Elway sett till att plocka in en riktig quarterback i form av Vikings-stjärnan från i fjol; Case Keenum. Den nya offensiva linan hos Broncos kommer skapa Keenum tid i sin passing pocket för stordåd. RB Royce Freeman gör sin första start och som han sett ut i training camp VET vi att killen har the tools för att lyckas.

Seahawks då? Ja, för sent lördagskväll blev Earl Thomas, safety-ässet i Seahawks secondary spelklar OCH kommer spela direkt. En riktig boost för en annars ganska svag defensiv lina. Sedan kan jag tycka att Seahawks har skött hans business riktigt märkligt, men som sagt; business är business och ball is ball. Två väsensskilda delar inom NFL. Thomas ÄR bra. Den offensiva linan är bättre hos Seahawks i år, men den s.k. "Legion of Boom" är numera spridd över hela NFL och är i stort sett borta. Det har varit kul att följa Shaquem Griffin som fått en välförtjänt plats i truppen. Något säger mig att Seahawks även i år får en so-so säsong, trots att QB Russell Wilson är briljant år ut och år in.

Jag kommer spela Broncos -3 hos LeoVegas , 888sport eller MrGreen och känner mig helt trygg med det.

Värt att notera:

1. Russell Wilson VET att han kommer få bekymmer med att stå för länge i sin passing pocket med tanke på Broncos Von Miller och rookie Chubb. Den här fajten är jag övertygad om att Broncos vinner. VM och BC är ingen bullshit bingo, utan the real deal. Här har vi den brinnande punkten över hela dagen. Lyckas Broncos hålla Wilson i schack; ja, då är Seahawks matt.

2. Broncos kommer snabbt att försöka sätta igång ett habilt springspel med Freeman och mot Seahawks defense som känns en aning tunt av det vi sett hittills kommer det att bli spännande att se.

3. Broncos Keenum är riktigt bra i att "springa och kasta-samtidigt" dvs i rörelse och vi kommer med garanti få se ett antal sådana bollar. Hans periferiseende är riktigt vasst och det kommer skapa oreda för Seahawks, vars defensiv har många unga och orutinerade spelare som kan överreagera i sin playcalling. Jag har feeling för att Keenum och Broncos kommer komma ut och sätta ett tufft tempo från start...

4. Broncos leder matchserien över Seahawks med 34-21.

5. Seahawks offensiv har många, många frågetecken, då deras toppspelare på wide receiver-sidan som Baldwin haft bekymmer under säsongen. Nu tror jag i och för sig att Baldwin kommer testa, men som sagt; de är "banged up" i offensiven.

Jag har feeling för att Denver Broncos kommer komma ut och styra upp tempot snabbt via Keenum och Freeman. Det gör att de snabbt kommer få Seahawks på hälarna och då kan syret snabbt ta slut. Jag spelar Broncos -3 till oddset 1,96 hos LeoVegas mm.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip