Ett par rejäla besvikelser förra helgen prestationsmässigt, men Trizano agerade räddningsplanka till 2.5x degen. Annars var bestående minnet naturligtvis main event där Pereira vände på steken i sista ronden mot Adesanya och plockade hem bältet, endast fyra matcher djup i organisationen. Riktigt mäktig insats. Ikväll är det en semimedioker gala utan spektakulära namn. Det är dock få tekniker på kortet så vi lär få se en hel del avslut. Det verkar även oddssättarna tagit fasta på och jag väljer ryska rouletten i matchen mellan Acosta och Sherman till 4.97 hos Pinnacle.

Med pistollotterimetaforen avses naturligtvis att det är tungvikt och därtill ganska låg kvalitet. Det borgar normalt för avslut. Senaste tio åren ligger tungvikten på dryga 26 % domslut, vilket alltså innebär att tre av fyra matcher avslutas på något sätt. Vanligen då via ko/tko.

Andra matchen på kvällens kort visar dock upp två tämligen svåravslutade mastodonter som dessutom visat sig tröttna oerhört snabbt några minuter in i matchen. Acosta har förvisso inte gått så många MMA-matcher men är hittills obesegrad och visade senast upp ganska fin striking mot Vanderaa. Det var emellertid tydligt att han blev trött och mest bara surfade på distans avslutande hälften av matchen.

Sherman har gått betydligt fler matcher men visat sig ha en bra haka och kanske inte samma omdömeslösa offensiv som kännetecknar många tungviktare på lägre nivå. Jag tycker att just denna viktklass är överlägset mest polariserad vad gäller kvalitet och att vissa mest får vara kvar i brist på annat. Han lyckades i alla fall avsluta samma Vanderaa till skillnad mot Acosta men det var mer som av en blixt från klar himmel snarare än resultatet av bra MMA. Det var två väldigt trötta fighters i den tredje ronden.

Jag tycker att Acosta är bättre än Sherman och dessutom har potential att utvecklas på ett annat sätt. Gissningsvis kommer det slå gnistor om första ronden där båda går för avslut och sen tröttnar successivt. Eftersom båda under denna rond sannolikt har rätt bra rörelse tror jag ändå inte att någon knock kommer vara sannolik. I synnerhet inte när båda visat sig kunna bära skada bra.

Kombinerat gör dessa faktorer att Acosta på domslut till magnifika 4.97x är klart spelvärt. Det kan sedan vara en god idé att hedga med Acosta på ko/tko till 2x eller att han tar matchen i första ronden till 3x. Även båda dessa hos Pinnacle. Då bör man sitta ganska säkert eftersom min uppfattning är att Dominikanen är avsevärt bättre.
This is the stats tab
This is the post tip