Länge sen sist men nu till helgen är det äntligen dags för något som kittlar i kistan. Det är också just i Baloos viktklass kommande helgs main event utspelar sig då UFC:s kanske största stjärna Jon Jones kommer tillbaka efter lång frånvaro och möter Cyril Gane i en match om titeln. Senaste vinnarspelet på Moreno satt fint till 2x och då unnar jag mig att testa myror och kokosnötter i helgens tv-peng.

Jag spelar i vanlig ordning underdogs som vinnare natten mot söndag. Tre till antalet och det är Gane till 2.40, Turner till 2.80 och Brunson till 2.88.

Sistnämnda är i hård konkurrens det bästa. Har nämnt det förr hur oddsen ibland skenar korrelerat med medial och statistiskt orimlig hype. Du Plessis går alltså av någon outgrundlig anledning in som stor favorit mot Brunson. Detta efter att ha vunnit senaste matcherna via det som är Brunsons hemmaplan - brottningen. Att sydafrikanen ska vinna den vägen mot Brunson är minst sagt långsökt och jag tycker detta landar bland den mest överraskande snedfördelningen senaste åren.

Ja, Brunson har en nackdel åldersmässigt och även formulerat sig något defensivt i framtida ambitioner på presskonferenser, men han har formligen bollat med bättre motstånd än Du Plessis senaste åren. Så länge han bara fortsatt träna ordentligt känns denna match klar till fenomenala 2.88.

Näst ut har vi Jailin Turner till 2.80. Gillar hans motståndare Gamrot mycket så spelet tar emot en del men tycker the Tarantula sett ut som en rund miljon senaste åren och har kapacitet för att stöka till saker i en redan tuff viktklass. Turner är också en av de fighters jag gärna sett procentuell viktökning på från invägning kontra matchstart. Den ser monumental ut. Brottningen kommer naturligtvis vara det som fäller avgörandet men Gamrot - som är vassare i den kategorin - har haft svårt att verkligen omsätta den färdigheten till något konkret så ser ingen annan utväg än en ny hedersam förlust för polacken.

Sist ut är också den mest svårbedömda. Jon Jones har byggt på sig volym och ska ta sig an en mer genuin tungviktare. Hans historia är egentligen värd en egen bok, men alla borde kunna skriva under på att det alltid genereras intresse. Det har varit diverse stök i privatlivet som kombinerats med inställda matcher på grund av doping. Cynikern i mig hade kunnat spela på att reservmannen Pavlovich kommer tvingas rycka in men romantikern tror på en match utöver det vanliga.

Att Jones har en svårslagen talang är klart, men tycker de här tyngre viktklasserna visat sig svåra att träna sig upp till. Kroppskonstitutionsmässigt är tungvikten heller inte superlogisk till skillnad mot Gane som knallat runt med sina kilon sen tonåren och dessutom utvecklat en fin rörlighet kring denna. En extra krydda för fransmannen är naturligtvis också att han fortfarande är rätt grön och därför har en utvecklingskurva som gjort elbolagsdirektörerna avundsjuka.

Jag tror Jones kommer försöka brottas med Ngannous prestation färskt i minnet, men bedömer Gane som starkare än många väntar sig och även har en fördel av fem ronder. Hursom, att få en regelrätt tungviktare som närapå tagit titeln till 2.40 mot en nykomling i viktklassen som inte gått match på nästan tre år, det händer knappast igen.

Trippeln ger knappa 20x på ATG och jag kör en tv-peng där men tycker alla singlar har högt spelvärde. Lycka till vid rygg.

This is the stats tab
This is the post tip