Rätt läst, men lite variansbetingat och olyckligt utfall. Så kan föregående helg sammanfattas. Volkanovski var precis så dominant som förutspått men Ortega vägrade gå ner i det som för övrigt var en helt otrolig match. Bigi boy satte sen dessutom ett par träffar där millimeterna var på Blaydes sida i sidomatchen. Träffar knät lite åt sidan i stället för pannan så hade det varit ilfart till UFC-världens motsvarighet till Nangijala. Så är det ibland men bra läge att återgå till grunderna och leta solida vinnare kring dubbla pengen.

Precis en sån har jag hittat till helgen när UFC drar till Brasilien och spelar Misha Cirkunov som vinnare mot Jotko till kittlande 2.40 på ATG.

Krzysztof Jotko har förhållandevis många matcher i bagaget men aldrig egentligen imponerat på mig. Skulle gissa att hans existens i organisationen hängt löst många gånger, men då har det kommit nån nödvändig vinst. En styrka i överlevnadsinstinkten naturligtvis men de motståndare som slagits tillbaka inger knappeligen någon utmärkande respekt. Det gör heller inte metoden då det generellt varit på domslut efter att ha grindat på mot fighters utan någon vidare brottning.

Det kommer han däremot ställas mot i helgen då Cirkunov enligt mig har underskattad brottning och är rätt vass på marken med många avslutsmöjligheter. Jag tycker också att har tuffare motstånd i bagaget. Crute, Cutelaba, Krylov, Spann, Walker, Teixera och Ozdemir hade nog ärligt samtliga gått in som det svåraste i Jotkos historik, med senaste torsken Strickland som möjligt undantag. Cirkunov vann dessutom mot de tre förstnämnda.

Sammanfattningsvis alltså fighters som borde vara åtminstone jämna färdighetsmässigt men där Cirkunov har vassare avslut och gått hårdare matcher. Jag tar gladeligen 2.40 här och lastar på så långt lädret räcker. Om man ska ge sig på lite nyansering så tycker jag detta är bland de mest spelvärda oddsen på mången god dag.

—-
Jag håller också ett öga på rörelserna inför main event där Walker kan locka. Thiago Santos har inte alls sett bra ut efter att han kraschade knät mot Jones. Nedsidan med detta spel är att Walker är fladdrigare än det mesta och man vet aldrig vad som kommer. Därför får det bara bli ett potentiellt sidospår.

Jag önskar eventuella ryggare stort lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip