Riktigt antiklimax i senaste spelet på Chiesa. Allt gick precis enligt planerat när han bekvämt la ner Luque på rygg och fick sin drömposition. Sen fastnade han i ett lås, försvarade sig som en nybörjare och fick klappa. En situation han säkerligen vill göra om, men möjligt att Chiesas defensiva grappling behöver lite korrigering. Ödesironin blev inte mindre då det efter ca 15 rekar på underdogs var den första som verkligen störtdök oddsmässigt närmare match.

Nya tag till helgen och jag tycker mig ha hittat ett riktigt bra spel på Brandon Royval som vinnare mot Alexandre Pantoja till semigalna 2.50 på bet365 . Min vinnare är obehagligt vass i sin grappling och hade fyra raka submission-avslut innan minimexarhårdingen Moreno blev för svår senast. En motståndare som sedan bombat vidare till titeln efter två episka matcher mot Figureido.

Det är heller inga dåliga fighters han avslutat. Tim Elliot är överlag rätt solid med gedigen erfarenhet och Kai Kara France tränar med Adesanya & co på city kick boxing. Att Pantoja så markant skulle vara bättre än dessa håller jag för osannolikt.

Pantoja är en annan riktig hårding som faktiskt slagit Moreno för några år sen. Han har en mycket bra boxning och verkar kunna ta massa stryk dessutom. Matchen mot Askarov visade dock upp rätt rejäla luckor i groundgamet - något som Royval lär kunna utnyttja med en smart strategi.

Jag hoppas och tror att Royval stör rörligheten med bensparkar i början och sedan styr matchen till marken. Väl där kommer det bli dominans och ett förmodat avslut. Tycker att matchen är jämn på förhand med liten fördel till Royval så det gör 2.50 till ett toppenspel. Sänkts lite på andra siter senaste dagarna så möjligt att man spelar detta bäst redan nu.

Kommer nog lägga en kombo med Mark O Madsen mot Clay Guida till 1.60 också då den på förhand borde stå långt mycket lägre. Guida är en krogköbrawler utan något vidare försvar mot nedtagningar och ställs nu alltså mot en gammal olympisk brottare. Man får tacka.

Lycka till vid rygg!

This is the stats tab
This is the post tip