Khalil Rountree Jr löste spelet senast det begav sig till fina 2.53. Domslutet var minst sagt tight, möjligen hela vägen till tveksamt, men vinsten tar vi gladeligen ändå. Tyvärr kraschade sen Cattar knät rätt snabbt så det blev ingen riktig klang-och-jubel-kväll. Till helgen är det ny numrerad gala och som vanligt när kvaliteten på matcherna stiger så korrelerar spelvärdet med det. Galan håller inte samma klass som den föregående men det finns matcher med potential hela vägen från underkortet till main event mellan Adesanya och Pereira. Jag har framför allt hittat flera roliga spel till kanonodds som vanligt på underdogs och på Pinnacle.

Vi börjar på tidiga underkortet med fjäderviktsmatchen mellan Mike Trizano och Choi Seung-Woo där jag spelar den förstnämnde som vinnare till 2.42.

Trizano är en före detta TUF-vinnare som blandat ganska rejält under UFC-karriären. Han kommer till denna match med tre förluster på de fyra senaste matcherna, men motståndet har varit väldigt svårt. Dawson, Dowodu och Almeida är samtliga fighters som har potential att ta sig uppåt i rankingen. Segern kom mot slovaken Klein som nu i sin tur har två raka segrar i organisationen. Trizano är ganska välrundad i sin stil. Han har solida tekniker överallt men kan bli något omdömeslös under matcherna, vilket sannolikt är något av ett erfarenhetsrelaterat tillkortakommande. Nu med rådande matchfacit tänker jag mig en mer kalibrerad stil för att bara ta hem vinsten och därmed stanna i organisationen.

För motståndet står Seung-Woo som är lite mer endimensionell och nu kommer med två raka förluster. Jag tycker inte att han mött fighters av samma kapacitet som Trizano och dessutom haft problem de gånger han inte får önskad matchbild. Det är dock tal om bra drag i nävarna och KO-vinsten mot Erosa är en fjäder i hatten.

Jag hoppas och tror att Trizano väljer att clincha och ta ner matchen på mattan. Amerikanen har varit uppe i lättvikten och borde vara något starkare fysiskt, men framför allt också teknisk bättre i grapplingen. Att ha vunnit TUF vittnar också om en förmåga att prestera när det verkligen gäller och så är verkligen fallet för båda här. Känner mig redan nu tillfreds med oddset 2.42 men historien har visat att underdogsen snarare skenar ytterligare än jämnas ut så portionerar nog iväg några spel fram till matchstart.
This is the stats tab
This is the post tip