Liverpool reser till Nederländerna för bortamatch mot Ajax.
Mitt speltips: Över 1,5 mål i första halvlek.
2.05 hos Bethard , FastBet eller SpeedyBet .

Mycket runt Liverpool just nu handlar om skadorna de drabbats av. Att van Dijk skadat knät kan inte överskattas i betydelse. Det finns ett tydligt "före" och "efter" van Dijk för Liverpool. Innan holländaren kom var det inte ovanligt med målrika historier och de höll sällan nollan. Sedan han kom till klubben har han knappt varit skadad - spelat varje match av betydelse. Så det finns inte mycket nutida evidens för hur bra Liverpool klarar sig utan honom. Men ingen vågad gissning att det blir en klar försvagning och att spelare som Gomez och Matip sett bättre ut än vad de är i van Dijks närvaro. Ytterbackarna har aldrig varit några defensiva genier.

Dessutom verkar Matip vara skadad, vilket troligen hade inneburit att Fabinho får vikariera som mittback. Ett bra alternativ, men då saknas hans skickliga bollvinnaregenskaper på mittfältet istället. Alisson är också out, så det blir den klart sämre Adrián i mål.

Framåt är det alltid vasst med Mané och Salah i spetsen. Skulle inte bli förvånad om Firmino får inleda på bänken och att Jota får chansen från start här.

Donny van de Beek och Hakim Ziyech lämnade Ajax inför den här säsongen och av det lag som charmade hela fotbollsvärlden förrförra säsongen har i stora delar upplösts. Men Tadić är kvar och ett par unga spelare som ser spännande ut finns också att tillgå. Filosofin kan vi - passningsorienterat och offensivt. Brukar inte göras någon skillnad oavsett motstånd. Så räkna med ett lag som bjuder upp här.

Tänkbara elvor:
Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen, Kudus, Promes; Neres, Tadić, Antony

Liverpool:
Adrián; Alexander-Arnold, Fabinho, Gomez, Robertson Wijnaldum, Henderson, Milner; Mané, Salah, Jota

Jag tycker det luktar mål här. Överlinan på totalen är nedtryckt rejält, då tycker jag det finns värde att kika på första halvlek i stället. För jag tror inte det här blir någon avvaktande matchbild där lagen känner på varandra och riskminimerar i början. Snarare lär det bli sluggerfest och end to end-fotboll. Minst två mål i första halvlek känns troligt och till 2.05 känns det klart bra.

This is the stats tab
This is the post tip