Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Benito Villamarín där Real Betis tar emot Levante. Båda lagen har haft en lysande säsong hittills och ligger på den övre halvan av tabellen. Betis ligger på en sjätte plats och har därmed den sista Europa kvalplatsen, medan Levante är tabell nian, i ingenmansland - då de har sju poäng upp till Betis. Båda lagen har presterat bra på sistone, där Betis ändå är det bättre och formstarkare laget som ska vara givna favoriter till att plocka samtliga poäng.

Betis är på god väg att göra en av sina bästa La Liga säsongen på ett bra tag, de då har bara tre poäng upp till tabellfemman Real Sociedad. Sedan är det en bit upp till Champions League platserna, vilket Betis innan säsongen inte ens har vågat drömma om. Dock skulle en plats i nästa säsongs Europa League vara ett utmärkt kvitto för denna säsongs succé. De kommer till matchen från ett jämt derbymöte där det blev förlust med 0 - 1 mot Sevilla, men Betis hade radat upp fyra segrar i ligan innan dess.

Levante gör också en stark La Liga säsong, speciellt i jämförelse med de tre tidigare säsonger sedan de tog sig upp från Segundan till högsta divisionen. De har dock spelat en hel del matcher detta år och tagit sig ända till semifinalen i den spanska cupen, där de blev utslagna av Athletic Bilbao. Efter att ha förlorat borta mot Real Sociedad i ligan blev det en derbyseger senast hemma mot Valencia, med ett mål av anfallaren Roger Marti, som, precis som kollegan José Luis Morales, är i lysande form.

Med tanke på de stora förbättringar som Betis har visat upp, både i defensiven och offensiven, i synnerhet i de senaste ligamatcherna, borde de klara av att ta en ny seger på hemmaplan, där de har varit urstarka och vunnit fyra av sina fem senaste matcher. Levante har skrällt ett par gånger mot de bästa lagen i Spanien, men också spelat väldigt många matcher i och med framgångarna i cupen. Det väntar en tuff match mot Betis. Jag tar tydlig ställning och spelar på en rak hemmaseger till Betis.

Speltips Betis - Levante:
1 - odds 1.87 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Betis:
Claudio Bravo, Álex Moreno, Víctor Ruiz Torre, Aissa Mandi, Emerson Aparecido, Andres Guardado, Guido Rodriguez, Sergio Canales, Nabil Fekir, Diego Lainez & Borja Iglesias.

Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Levante:
Aitor Fernandez, Jorge Miramon, Ruben Vezo, Róber Pier, Carlos Clerc, Jorge de Frutos, Nikola Vukcevic, Enis Bardhi, Roger Marti, Daniel Gómez Alcón & José Luis Morales.
---

This is the stats tab
This is the post tip