Speltips: Cagliari 1X @ 2,00 - bet365 -

Serie A möte mellan hemmastarka Cagliari och topplaget Juventus.

I sardinburken Unipol Domus på medelhavspärlan är Cagliari alltid att räkna med framför sina fanatiska fans. Är ett av lagen i Italien som har klippkort på hissåkande mellan Serie A och Serie B. Förra säsongen var inget undantag då man tog steget upp efter att slagit ut Venezia, Parma och Bari i play-off till högsta ligan. Hade under säsongen 11-6-2 på sina 19 hemmamatcher. Givetvis har svårhetsgraden ökat betänkligt den här säsongen då motståndarna är klubbar som Inter, Milan, Roma och Lazio i stället för Como, Pisa, Spal och Ternana.

Inledde uselt i comebacken till Serie A. Tre poäng på de nio första matcherna och Claudio Ranieri kollade nog hellre platsannonserna i La Stampa än vad journalisterna skrev om Cagliari i La Gazzetta dello Sport. Leonardo Pavoletti kan dock ha räddat kvar Ranieri på tränarbänken när han satte 3-3 och 4-3 på stopptid mot Frosinone 29/10. Efter den vinsten en liten uppryckning fram till att nästa svacka kom i slutet av Januari i år. Torskade då fyra raka, men efter dessa har det faktiskt sett helt okej ut. Tre segrar, fyra enpoängare och bara en förlust på de åtta senaste har fört upp laget till en 14e plats med fyra poängs marginal till nedflyttningsplats.

Även om Inter i princip redan är klara mästare så är ändå 2-2 i Milano ett starkt resultat av Cagliari. Match innan 2-1 mot Atalanta, som slåss om plats i Europa nästa säsong. Har Milan kvar att möta på bortaplan men i övrigt lag man bör ha bra chans mot, så kanske slipper man byta serie till kommande säsong.

En av anledningarna till att man lyft i tabellen är backen Yerry Mina som kommit in i laget. Har bra rutin från många säsonger i Brasilien (Palmeiras) och England (Everton). Lånade även in Gianluca Gaetano från Napoli. Bänkad senast men fått bra med speltid i övrigt och blivit en nyttig kugge på mitten. Framåt har inte Gianluca Lapadula nått samma framgång som tidigare. Satte 25 mål på 41 matcher i fjol men så här långt bara 2 baljor på 18 matcher. Roma-lånet Eldor Shomurodov den som nu får förtroende i spetsrollen hos Gli Isolani.

Andrea Petagna, Marco Mancosu och Leonardo Pavoletti långtidsskadade, medan Gaetano Oristanio som stod över senast ska testas sent. En kul TV-peng kan vara att köra Nicolas Viola som siste målskytt i matchen @ 13,00 - bet365 - Den rutinerade mittfältaren hoppade in med dryga tio minuter kvar både mot Atalanta och Inter och fixade viktiga poäng, men förväntas ändå inte starta matchen. Hoppar in och fixar poäng för tredje matchen i rad här?

Juve med ena ögat på cupreturen mot Lazio

Juventus första halva av säsongen var näst intill perfekt. Förlorade endast mot Sassuolo och även kryssen var lätträknade. Från Februari och framåt har det inte sett lika bra ut. Fyra förluster, fem oavgjorda och endast två segrar på de tio senaste. Trodde personligen att det skulle se bättre ut med Dusan Vlahovic på planen och inte på botbänken. Vann förvisso mot Fiorentina, men endast med 1-0 och senast i derbyt mot Torino var serben matchens store målsumpare. Bakom Vlahovic är det ganska magert med kvalitet i de främre leden. Om Arkadiusz Milik och / eller Moise Kean kan medverka så skulle det höja standarden ett par snäpp.

Försvaret ser inte vattentätt ut, är bra i luftrummet men visst fanns det luckor att spela in bollen i när väl Torino inte skickade in luftpastejer. Polske landslagskeepern Wojciech Szczesny fick en armbåge i trynet men först efter matchen visade sig att näsan är bruten och kräver operation. Blir borta åtminstone den här matchen så reservmålis Mattia Perin får ta vantarna här. Stått i cupen och gjort det bra. I övrigt är det avstängda duon Paul Pogba och Nicolo Fagioli som ej medverkar.

Med tanke på lagens form och att Cagliari är starka hemma så provar vi 1X till dubbla degen. Det kan vara så att Juventus redan här har en del tankar på kommande returmatch mot Lazio i Coppa Italia där man ska försvara en 2-0 ledning från hemmamötet. Vinnaren får möta antingen Atalanta eller Fiorentina i final och det känns överkomligt motstånd för (både Lazio och) Juventus och sista chansen till en titel den här säsongen för den gamla damen.

Spelet sitter om Cagliari vinner eller spelar oavgjort i matchen. Blir det förlust för Cagliari så blir det förlust för oss.
This is the stats tab
This is the post tip