Chelsea:

Chelsea är fortfarande obesegrat under Potter och jag tror, och hoppas, verkligen att Potter kommer nå framgång med det här laget. Även om det resultatmässigt gått bra är jag dock inte lika imponerad av prestationerna på sistone, där det flera gånger gått Chelseas väg. I första mötet mot AC Milan, på Stamford Bridge, stod italienarna för en horribel insats som maskerade Chelseas misstag och i returen på San Siro fick de rödsvarta Fikayo Tomori utvisad efter att ha inlett matchen lovande. Mot Aston Villa stod Kepa Arrizabalaga på huvudet och gjorde sin främsta match i Chelsea-tröjan och i veckans match på Gtech Stadium orsakade Brentford en hel del bekymmer i 0-0-mötet.

Potter har roterat sin trupp en hel del och gett chansen till flera spelare, även ungdomar som Armando Broja – som startade senast – och Carney Chukwuemeka. När United nu kommer på besök lär Potter dock mönstra starkast möjliga lag. Potter har sin vana trogen skiftat en del i formationerna, och testat både tre- och fyrbackslinje, men verkar allt mer landa i en 3-4-2-1-struktur, särskilt när Thiago Silva spelar. Den rutinerade brassen vilades mot Brentford och lär starta här, troligtvis tillsammans med Trevoh Chalobah och Kalidou Koulibaly. Mateo Kovacic hoppade in tidigt när Conor Gallagher gick sönder och lär starta bredvid Jorginho på det centrala mittfältet och Pierre-Emerick Aubameyang och Raheem Sterling lär också återgå till startelvan.

Potters stora bekymmer är att hitta en naturlig ersättare till skadade Reece James, som verkligen saknas. Senast mot Brentford användes Ruben Loftus-Cheek. César Azpilicueta är också ett alternativ, om Potter inte väljer att återigen testa Sterling i en bredare, lägre utgångsposition. Sedan tidigare har Chelsea lite skadebekymmer där förutom Reece James även nyckelspelare som N’Golo Kanté och Wesley Fofana saknas.

Preliminär startelva: Arrizabalaga; Koulibaly, Silva, Chalobah; Cucurella, Jorginho, Kovacic, Loftus-Cheek; Sterling, Aubameyang, Mount

Manchester United:

Gjorde sin bästa match på år och dar, och den klart bästa prestationen under Erik ten Hags ledning när United fullständigt dominerade Tottenham och mycket välförtjänt bärgade tre viktiga poäng via en 2-0-seger. Bortsett från första tio minuterna hade United fullständig kontroll på tillställningen och slutresultatet var närmare 4-0 än 2-1, i ärlighetens namn. United hade flest antal avslut mot mål under Ten Hags ledning, även om många kom från en position utanför straffområdet, och United visade – som jag var inne på inför Tottenham-matchen – återigen upp de senaste veckornas progression i positionsspelet både med och utan boll. Uniteds grundstruktur gav ständigt en närhet vid defensiva omställningar vid bolltapp, vilket gång på gång tillät United att återerövra bollen högt upp i planen. United stod för den mest intensiva, aggressiva och tempostarka prestationen så här långt, där samtliga spelare stod för starka prestationer. Casemiros intåg på det centrala mittfältet har också varit ett enormt lyft för United, där han bidrar med både fysik, aggressivitet – vilket gett United ett kraftigt förbättrat presspel – såväl som mer trygghet i speluppbyggnaden.

United hade lite sjukdomsbekymmer inför Tottenham-matchen vilket innebar att Christian Eriksen, som varit Uniteds kanske bästa spelare under säsongsinledningen, fick inleda på bänken. Fred gjorde i hans ställe en fenomenal insats och var Uniteds bästa spelare, och kommer bli oerhört svår att peta mot Chelsea. Rashford var fräsch nog för att starta, efter att ha missat helgens 0-0-match mot Newcastle, och hans närvaro och ständiga djupledshot gjorde stor skillnad i Uniteds offensiv. Cristiano Ronaldo var minst sagt missnöjd över att förpassas till avbytarbänken och skapade rubriker när han lämnade Old Trafford innan slutsignal när han insåg att han inte skulle få hoppa in. I skrivande stund har Ten Hag inte uttalat sig ytterligare (efter matchen sa han ”Jag tar hand om det i morgon”), men jag kan oavsett inte tänka mig att Ronaldo skulle vara aktuell för start här med tanke på Rashford, Antony och Jadon Sanchos prestationer. Även om Anthony Martial och Harry Maguire skulle vara redo för återkomst till truppen tror jag inte Ten Hag kommer göra några storskaliga förändringar i startelvan utan att han fortsätter med sin meritokrati och att belöna goda prestationer. Sedan tidigare saknas Donny van de Beek, Aaron Wan-Bissaka och Brandon Williams.

Preliminär startelva: De Gea; Shaw, Martínez, Varane, Dalot; Casemiro, Fred, Fernandes; Sancho, Rashford, Antony

Speltips:

Högintressant toppmöte mellan två lag fyllda med kvalitet och med två tränare som fortfarande lär känna sitt material och som fortfarande lägger hantverket för att förvandla lagen till ”sina”. Jag var inför Tottenham-matchen inne på att Uniteds prestationer vittnar om ett nära förestående lyft de senaste veckorna, och matchen mot Spurs var Uniteds bästa och mest kompletta insats på mycket, mycket länge – även om det var ett svagt Tottenham. Chelsea är alltjämt obesegrat under Potters ledning, vilket är starkt, men jag tycker inte prestationerna riktigt övertygat och att Chelsea kommit undan utan att riktigt vara på topp när Potter känner sig fram med sitt nya manskap.

Chelsea är förstås given oddsmässig favorit på hemmaplan, men jag tycker United verkligen tycks vara på gång och tror Ten Hags gäng kan störa på Stamford Bridge. Manchester United +0.5 finns till 1,79 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip