Borussia Dortmund står med ena foten i kvartsfinalen i Champions League när de tar emot Europa League mästarna Sevilla i returen av åttondelsfinalen. Första mötet vanns av de tyska giganterna med 3 - 2 i Spanien så Dortmund har ett rejält grepp i detta möte. Till denna match har båda lagen vilat en del spelare och därmed förlorat sina ligamatcher, fast på olika sätt. Dortmund har imponerat överlag medan Sevillas formkurva har svajat - vilket gör att mitt val faller på att Dortmund avancerar.

I det första mötet tog Sevilla ledningen på Ramón Sánchez Pizjuán, men Mahmoud Dahoud kvitterade för Dortmund och sedan nätade Erling Braut Håland två gånger om. Fram mot slutet utjämnade Luuk de Jong för Sevilla. Ändå vann Dortmund rättvist, i mitt tycke, trots ett lägre bollinnehav. Sevilla hade stora bekymmer i det vanligtvis urstarka försvaret och kantspelet där de brukar briljera var helt uddlöst. Det såg helt enkelt ut som att Dortmund hade läst sig in på Sevilla spel och lyckats stoppa dem.

I Champions League har Dortmund tagit 13 poäng från sina sex gruppspelsmatcher och laget har en fin form där de har vunnit 9 av sina senaste 14 matcher ute i Europa. Till denna match kommer de med en 2 - 4 förlust borta mot de tyska och Champions League mästarna Bayern München - men det ska sägas att Dortmund hade ett par startspelare vilandes och på bänken.

Det hade Sevilla också när de förlorade med 1 - 2 på bortaplan, mot Elche som innan seger log på en nedflyttningsplats. Jag tar inget ifrån Elche men det ska sägas att Sevilla form är långt ifrån toppen eftersom laget har förlorat fyra av sina senaste fem matcher, i alla tävlingar. Sevilla imponerade i gruppspelet där de tog 13 poäng och kom på en andra plats efter Chelsea.

Till denna match får Dortmund återigen klara sig utan Axel Witsel, Marcel Schmelzer och Manuel Akanji medan Giovanni Reyna, Jadon Sancho och Raphael Guerreiro, som vilades helt mot Bayern München, på grund av tidigare skador, har tränat med laget och väntas vara med. Målsprutan Erling Braut Håland, som har nätat 29 gånger på 28 matcher, utgick efter en smäll i ligan men väntas också starta denna match. När det gäller Sevilla så saknas Aleix Vidal på grund av skada, medan mittbacken Jules Kounde och målvakten Yassine Bounou borde återhämta sig från skadorna som ledde till att de missade Elche mötet. Därutöver bör Fernando, Diego Carlos, Suso, Joan Jordan och Marcos Acuna, som satt på bänken senast, starta mot Dortmund.

Även om Sevilla är ett starkt lag ute i Europa, vanligtvis, så talar formen emot att de ska klara av att vända detta. Förutsättningarna är enormt tuffa efter hemmaförlusten och det hade krävts mer än toppform för att rubba Dortmund, som inte kommer släppa greppet här. Sevilla måste gå för en seger och det kommer lämnas ytor som Dortmund kommer att ta vara på.

Därmed lägger jag ett spel på en Dortmund seger på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir alltså en förlust vid en Sevilla bortaseger och vinst vid en rak Dortmund seger i den andra åttondelsfinalen.

Speltips Dortmund - Sevilla:
1 asian 0 (samma som Dortmund draw no bet) - odds 1.70 hos Betsafe & Nordicbet .

---
Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Dortmund:
Marwin Hitz, Mateu Morey, Emre Can, Mats Hummels, Raphaël Guerreiro, Thomas Delaney, Jude Bellingham, Mahmoud Dahoud, Marco Reus, Jadon Sancho & Erling Braut Håland.

Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesus Navas, Jules Kounde, Diego Carlos, Marcos Acuna, Joan Jordan, Fernando Reges, Ivan Rakitic, Suso, Youssef En-Nesyri & Lucas Ocampos.
---

This is the stats tab
This is the post tip