I den tredje gruppspelsmatchen i Nations League bjuds vi på en repris på fjolårets EM-final. Då var det Italien som gick segrande ur striden efter straffläggning på ett fullsatt Wembley – det återstår att se om det blir lika färgsprakande på ett publiktomt Molineux, där England tvingas spela utan publik som straff för stökigheterna i EM-finalen.

England:

Återfinns i botten av Nations Leagues Grupp 3 i A-divisionen, där bortaförlusten mot Ungern följdes upp med ett kryss, 1-1, mot Tyskland. England var under den första timmen det klart sämre laget, där Tyskland dominerade med emfas, men där några ovanliga taktiska justeringar från förbundskapten Gareth Southgate iscensatte en sen comeback via introduktionen av Jack Grealish och Jarrod Bowen. Till slut kunde Harry Kane kvittera från straffpunkten.

Som för alla landslag i det här läget så är det många trötta ben efter en lång säsong och Nations League-matcher som duggat tätt, och skadorna har börjat hopa sig även för England. Kalvin Phillips tvingades kliva av efter bara 14 minuter mot Tyskland och Fikayo Tomori, James Justin och Phil Foden missade alla Tysklandsmatchen och är osäkra kort inför Italien.

Southgate har tydligt signalerat att han ämnar göra flertalet förändringar till den här matchen. "I think we will make alterations because I think you have seen right across Europe: France changed 10, Spain changed eight, Portugal changed seven," sa han. Grealish och Bowen lär ligga nära till hands för att få starta efter fint inhopp senast och
Tammy Abraham knackar på dörren för spelminuter. Southgate har även flaggat för att Aaron Ramsdale eller Nick Pope kan få chanson mellan stolparna i stället för Jordan Pickford.

Det är en lurig startelva att förutspå, så det kan vara läge att invänta den officiella elvan här.

Preliminär startelva: Ramsdale; Trippier, Maguire, Tomori, James; Bellingham, Rice; Grealish, Mount, Bowen; Abraham

Italien:

Italien har fått en bättre start på Nations League-äventyret och står noterat för fyra poäng efter två matcher, där krysset mot Tyskland följdes upp av en 2-1-seger mot Ungern i veckan. Regerande Europamästarna Italien, som bekant missar VM efter playoff-fiaskot mot Nordmakedonien, håller på att bygga om återigen under Mancini.

Det har blivit en hel del förändringar in Nations League. Giorgio Chiellini gjorde sin sista landskamp mot Argentina i 0-3-förlusten i Finalissima, och förutom veteranen har även Federico Bernardeschi, Emerson Palmieri, Lorenzo Insigne, Manuel Lazzari, Mattia Zaggagni, Salvatore Sirigu Jorginho och Marco Verratti skickats hem från träningscentret i Coverciano. Dessutom är Ciro Immobile, Federico Chiesa och Nicolo Zaniolo otillgängliga, och Leonardo Bonucci och Andrea Belotti har skickats på semester inför lördagen, så det är på många sätt ett ”nytt” Italien – där resultaten ändå varit upplyftande i de två inledande matcherna.

Även här känns det oerhört svårt att med självsäkerhet förutspå Mancinis startelva, så det generelle rådet här blir att invänta startelvorna för att bättre få en koll på lagens styrkelägen.

Preliminär startelva: Donnarumma; Spinazzola, Mancini, Bastoni, Di Lorenzo; Barella, Tonali, Pellegrini; Gnonto, Scamacca, Raspadori

Speltips:

Med så många osäkerhetsmoment kring båda ländernas startelva känns det här mötet ytterst svårt att förutspå på förhand, med två slitna trupper efter långa klubblagssäsonger och tätt duggande Nations League-matcher. England har inte övertygat under den här samlingen, samtidigt som Italien fått med sig resultat trots nytag under Mancini. Att matchen spelas inför ett tomt Molineux, snarare än ett fullsatt Wembley, förtar även något av hemmafördelen och jag tycker att England har blivit lite för stor favorit här, med tanke på resultaten hittills och att Southgate kommer göra många förändringar. Italien är obesegrat i fyra raka mot England och har dessutom vunnit 13 av deras 16 senaste på bortaplan. Italien med Asian Handicap +0,5 & +1.0 finns till 1,80 hos bet365 .

TV: Riktigt fin jackpot på Stryktipset - här är våra experters bästa tips!




This is the stats tab
This is the post tip