Grupp H: Portugal, Ghana, Sydkorea, Uruguay

Dags för avgörandet i Grupp H och det är blir minst sagt rafflande. Förutsättningarna är som sådana att Portugal är klara för avancemang efter två vinster. Medan Ghana med en seger är på andra plats med två poäng före Sydkorea och Uruguay.

I detta möte mellan Ghana och Uruguay behöver då Uruguay ta en seger om inte VM ska ta slut redan i gruppspelet. Laget gjorde en helt okej premiär mot Sydkorea, men lite för defensiv med tanke på spelarmaterialet man besitter offensivt. Matchen mot Portugal blev lite på samma sätt och det känns som coach Alonso vill hålla laget lite väl kompakt och det tar udd från offensiven. Nu när det krävs seger så kanske det blir annat. Kanske vågar man till å med starta Cavani, Nunez och Suarez?! Kanske lite väl vågat men någon förändring lär vi få se i offensiven. Det ryktas om att Maxi Gomez kan få chansen här.

Ghana har varit involverade i två målrika matcher med fem mål vardera. Första matchen förlorade de med 3-2 mot Portugal och andra matchen lyckades man vinna med 3-2 mot Sydkorea. En speciell matchbild där Ghana var otroligt effektiva från start och hade ledningen med 2-0. Sydkorea hämtade sedan upp till 2-2 innan Ghana kunde ta ledningen igen och vinna matchen. Det är en frejdig offensiv med Ayew x2, Kudus och William. Sedan en bra balans med Partey och Samed framför ett rutinerat mittbackspar. Kvaliteten finns i laget men tycker att de också haft mycket med sig.

____

Läget hos båda lagen ska vara ofärändrat. Vilket innebär att Ronaldo Araujo (Uruguay) fortsätter vara ur spel.