Liverpool välkomnar Atletico Madrid till Anfield ikväll för att försöka vända ett 1-0 underläge i 16-dels finalen. På Wanda Metropolitan, där Liverpool säkrade titeln för 9 månader sen, förlorade man efter en riktigt bra defensiv insats av Atletico som tillät Liverpool noll skott på mål.

När det gäller Europeiska nätter på Anfield så behövs det inte mycket tändvätska. Och tro mig, Atletico kommer slänga en dunk bensin in i denna elden och det är precis så man vill ha det. Detta är Simeone. Detta är vad Atletico har gjort i flera år nu. Det finns inte många lag i världen som är lika utrustade som Atletico för att försvara en ledning. Detta är deras största prov på länge, inte många lag kommer till Anfield och kan hålla emot i 90 minuter. För Liverpools del så är detta inget nytt i Europa, många av Klopps magiska europeiska kvällar har varit när laget har varit i underläge från första mötet. Men det finns en skillnad mellan denna match och matcher man vänt innan. Vändningarna man har gjort här varit mot offensivt belagda lag. Detta är Simeone. Detta är Atletico.

Liverpools anfall har inte varit i sitt lysande bäst på senaste och formen har varit sisådär. Allt startade innan första mötet i Madrid då jag tyckte laget hade blivit lite för kaxiga och en förlust va precis det man behövde. Ligan är klar så laget har slappnat av. Kanske lite för mycket. Men visst, fokusen borde komma tillbaka för denna match men man ifrågasätter nivån man haft på senaste. Vinsten mot Bournemouth i helgen va ett måste och det klarade man för att få lite momentum in i denna match. Men övertygande va man inte och det är tack vare Milner att man inte kryssa matchen.

Visst, kollar man rent statistiskt så pekar allt mot Liverpool vinst. Man är obesegrade hemma i 25 raka Europa matcher. Man är obesegrade över knockout matcher i Europa sedan 14/15 säsongen. Man har kommit till final i varje Europa tävling sedan Klopp tog över. Men som sagt, detta är Simeone. Detta är Atletico. Dom kan slänga in sin egna stat i mixern. Simeone har vunnit 25 av 26 knockout matcher då man vunnit första matchen. Wow. Bara Ronaldo och Juventus stod i vägen förra året för ett hundraprocentare i den statsen.

Mitt speltips Liverpool v Atletico Madrid:
Nu handlar fotboll inte om stats. Det handlar om känsla, passion och vem vill ha denna match mer. Atletico är det sämsta laget man vill möta i dessa situationer. Att titeln är i stort klar i Premier League har inte hjälpt laget alls och lägsta nivån har dragits ner. Om man kan banka på något så är det att vi kommer se ett Atletico som kommer försvara. Jag tror inte skadan på Alisson hjälper då han varit viktig i situationer då motståndaren kommit bakom Liverpools backlinje.

Asian handicap +1 på Atletico bli det för min del. Stor risk att Liverpool åker ut ikväll. Verkligen inte rätt lag och möta just nu.

This is the stats tab
This is the post tip