Två lag som började säsongen på ett mindre bra sätt, vilket helt klart är förståeligt med tanke på ombyggnationerna hos båda föreningarna. Nu har däremot båda lagen sakteliga börjat komma igång. Det är två trupper som har en hel del rutin från högre serier och har en hel del potential att kunna blanda sig i toppstriden. Ettan Södra är en sådan jämn serie så helt kört är det faktiskt inte trots en trevande start, däremot måste vinsterna börja radas upp nu ifrån båda lagen.

Lunds BK spelade en cupmatch i veckan mot IFK Malmö där de vann med 1-2 medan Falkenberg är utvilade sen deras senaste match mot Tvååker som slutade 1-1 efter en stark insats av Falkenberg som borde kunnat mynna ut i tre poäng. Nu är det nya tag som gäller mot Lunds BK.


Avstängningar: Tim Stålheden (Falkenberg), Stefan Arnshed (Lunds BK)


Båda lagen har en stabil defensiv och en okej offensiv. Hade dock förväntat mig mer av Falkenberg som inte fått ut tillräckligt av potentialen i laget och det är först nu offensiven börjar stämma mer och mer. Tror att trots hemmaplan att Lunds BK väljer en lägre utgångsposition mot Falkenberg som säkerligen lär öppna upp sig mer som kan öppna för kontringar. Har svårt att se att Lunds BK går upp och pressar högt när de haft en cupmatch i veckan som dessutom satt rätt långt inne. Bör kunna bli en mer kontrollerad och stängd matchbild, vilket jag tror båda lagen är nöjda med.

Spel: Asian under 3 mål till 1.71 hos Pinnacle

TV: Bästa tipsen på en lurig Stryktipskupong!




This is the stats tab
This is the post tip