Napoli laddar om för en ny säsong, denna gång under Spallettis ledning.

Serie A 2020/2021
5 Napoli 38 24 5 9 86 41 +45 77

SERIE B 2020/2021
5 Venezia (O, P) 38 15 14 9 53 39 +14 59

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Napoli (4-3-3) Meret - Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Mario Rui - Fabian Ruiz, Lobotka, Zielinski - Politano, Insigne, Osimhen

Saknar: Demme, Ghoulam, Mertens, Lozano
Osäkra: -

Venezia (4-3-3) Maenpaa - Ebuehi, Caldara, Ceccaroni, Schnegg - Fiordilino, Peretz, Heymans - Di Mariano, Forte, Johnsen

Saknar: Mazzocchi, Vacca, Aramu, Modolu (alla avstängda), Ala-Myllymaki, Crnigoj, Busio
Osäkra: -

Femma förra säsongen och nu med rutinerade Luciano Spalletti som tränare. Jag ser det som ett uppköp jämfört med Gattuso som i mina ögon inte var någon taktiker av rang. Samtidigt känns det också som ett ganska tråkigt val. Spalletti har varit runt i många klubbar och känns inte direkt på uppgång. Å andra sidan tror jag den kortsiktiga effekten kommer att bli bra. Napoli behöver mer organisation där ute på planen och då är Spalletti ett bättre val.
Inför kvällens match på Stadio Diego Armando Maradona kommer kvaluppflyttade Venezia med en stukad trupp. De reser endast med 21 spelare efter att hela fyra spelare är avstängda, en del nyförvärv saknas på grund av pappersarbete och så någon skada på det. Venezia tror jag inte kan sikta på något annat än att hålla sig kvar med nöd och näppe. Det är en trupp som är rätt orutinerad från de här sammanhangen och som jag har svårt att se hålla någon tokhög klass.
Napoli på hemmaplan ska bara slå en nykomling av Venezias kaliber. Napolis försäsong har sett rätt bra ut och laget kommer från 4-0 mot Pescara i genrepet.
Under försäsongen har de bland annat slagit Bayern München (3-0) och segrarna har radats upp. Mertens är out och ett par andra namn också men startelvan är bra nog för att vinna den här uppgörelsen.

SPELTIPS
Jag spelar Napoli hcp -1 (måste vinna med två mål) till 1.74 hos Nordicbet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip