Är J-Södra fortsatt i fritt fall efter tisdagens match? Det får vi se - men att det kommer vara två lag som går för seger är säkert.

Superettan
9. Norrby 4 2 1 1 6:5 7
16. Jönköping 4 0 0 4 2:7 0

Norrby hemma
2 1 0 1 2:3 3

Formen
O, V, V, F

Senaste match
Norrby - Gefle 0-2

J-Södra borta
2 0 0 2 2:4 0

Formen
F, F, F, F

Senaste match
J-Södra - Öster 0-1

Norrby är ett lag som jag tror kommer överraska många i år. Man är samspelta och har även fått in spets i Ricky Yarsuvat och Lasse Nilsson. Spelare som alltid är farliga på den här nivån. Man har öppnat säsongen ganska bra med 2-2 borta mot Frej följt av två segrar mot Varberg (2-1) och Halmstad away 0-2. En riktigt tung moralseger där. Desto sämre i den senaste omgången hemma mot Gefle. Ett motstånd som låg lågt och väntade, den här gången var Norrby inte skickligt nog för att dyrka upp låset och blev hårt straffat. Laget lär vara revanschsuget här!

J-Södra har förlorat fyra raka matcher och har redan genomfört ett tränarbyte. Lider delvis av skadade spelare men det är inte hela sanningen. Med Wålemark lyckades man inte hitta någon ny och fungerande identitet efter Jimmy Thelin och spelet har lämnat MYCKET övrigt att önska. Å andra sidan finns här mycket kvalitet i laget. Fendrich, Smylie, Fredrik Olsson, Jakob Orlov, Crona och så vidare. Många spelare som inte var helt kassa på allsvensk nivå. Försvararen Joakim Karlsson klev av senast mot Öster och missar matchen - tufft för backlinjen som redan är brandskattad. Mittbacken Erik Moberg är fortsatt out och ytterbacken Tom Siwe likaså. Tommy Thelin fortsatt på skadelistan också.

Jag tror vi får se ett J-Södra som går för segern, men som kan bli straffat i sin defensiv på grund av alla avbräck. Målspel är min första tanke.

SPELTIPS
Spelar båda lagen gör mål (BLGM) till 1.71 hos LeoVegas (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip