PSG siktar på att vända ett 1-2 underläge när dom välkomnar Dortmund till Parc des Princes i Champions League. Neymar målade den viktiga bortamålet men två mål från sensationella Håland ger Dortmund ett övertag i matchen. Pga Corona viruset så kommer denna match spelas bakom stängda dörrar.

Tuchel fick mycket kritik för att han startade matchen borta med en tre baks linje. Det är svårt och veta om han gjorde det för att hålla ner målskyttet från Dortmund eller om han helt enkelt ville spegla Dortunds formation. Jag tror helt enkelt man ville ha 3 mot 3 mot Dortmunds anfall. Vilket som så va det ännu ett bevis på att PSG helt enkelt inte kan prestera i Champions League som man gör i Ligue 1. I 3 säsonger nu man åkt ut i just denna omgången av tävlingen. PSG har aldrig vänt en knockout match i deras Champions League historia (Milan 1995, Barcelona 2015 och Real 2018). Sedan matchen på Westfalenstadion så har PSG vunnit alla sina matcher och trippeln i Frankrike är mer troligt men Tuchel kommer bedömmas av PSG's form i Europa.

Dortmund har också vunnit alla sina matcher sedan första matchen mot PSG inklusive en 2-1 vinst hemma mot Gladbach. Starkt! BVB kommer faktiskt in i denna match med 5 obesegrade. Historiskt så har Dortmund, på 4 olika tillfällen, gått vidare när man vunnit första matchen i en knockout match i Champions League. Bara Juventus har ett bättre facit (11/11). Detta är sedan 2017 deras bästa chans och gå vidare till kvartsfinalen.

PSG's senaste hemmamatch blev inställt pga Corona så man kommer med en veckas vila för denna. Enda minuset med det va att man skulle använda matchen för Di Maria då han drogs med en liten skada. Verratti och Muenier saknas för denna match, frågetecken över Dagba, Silva och Mbappe fast jag tror dom sista två kommer till spel men man ifrågasätter hur friska dom kommer vara. Dortmund saknar Reus och Delaney så det minskar vad man kan slänga in från banken men påverkar inte startelvan. Klart Sancho kommer in ikväll efter han startat på bänken i helgen.

Råder mycket frågetecken över spelare i PSG och matchen spelas bakom stängda dörrar vilket är ett plus för Dortmund tycker jag. Bortalaget är obesegrat mot PSG i tre raka nu och har riktigt imponerande form.

Speltips PSG v Dortmund:
Dortmund med asian handicap +0.5 och tyskarna går vidare.

This is the stats tab
This is the post tip