Real Madrid kommer att kämpa till döds. Det var orden som tränaren Zinedine Zidane sade på presskonferensen om La Liga titelstriden. Real Madrid måste lägga Champions League besvikelsen bakom sig när de tar emot Sevilla på Alfredo Di Stéfano-stadion, i den spanska La Liga. Anledningen är att Real Madrid har en stor titelchans - fast då är det bara segrar som gäller i de fyra matcher som återstår. Inte helt oväntat är det Atletico Madrid, Real Madrid och Barcelona som gör upp om ligatiteln.

Med fyra omgångar kvar av ligaspelet ser tabellen ut som följande inför omgång 35:

1. Atletico Madrid - 76 poäng.
2. Real Madrid - 74 poäng.
3. Barcelona - 74 poäng.
4. Sevilla - 70 poäng.

Det är en fördel till Real Madrid, om de skulle sluta på samma poäng som ärkerivalen Barcelona. Real Madrid har en bättre inbördesstatistik (3 - 1 seger borta och 2 - 1 seger hemma) och går därmed om Barcelona i tabellen vid lika många poäng.

Dock kommer Real Madrid till matchen från ett bakslag. Chelsea slog ut dem i Champions League semifinalen. Det blev en 0 - 2 förlust i London. Ligatiteln är vad som återstår och Real Madrids enda chans till en titel denna säsong. Lagkaptenen Sergio Ramos i mittlåset var tillbaka senast och kommer att vara viktig resterande delen av säsongen. Likaså anfallsyttern Eden Hazard. Kvar på skadelistan finns bara Raphael Varane, Daniel Carvajal och truppspelaren Lucas Vazquez. Så skadeläget är stabilt.

Jag har tidigare skrivit av Sevillas titelchanser helt, i och med förlusten senast mot Athletic Bilbao hemma med 0 - 1. Detta då de inte pallade trycket när det väl behövdes. Trots 74 % bollinnehav lyckades Sevilla bara avfyra tre skott på Bilbao. I stället blev det ett insläppt mål strax innan fulltid. Även i detta möte kommer Sevilla att gå all-in, eftersom fjärde platsen är säkrad. Rent matematiskt kan Sevilla vinna ligan, men då ska det till segrar i alla matcher, samt att stormakterna tappar poäng. Knappast!

Om det är något historien har lärt oss kring Real Madrid så är det att de är som allra farligast efter att ha åkt ur cuper eller förluster i Champions League. Då reser de sig, speciellt när det finns en motivationsfaktor som en La Liga titel. Därmed är jag övertygad om att vi får se ett laddat och taggat Real Madrid lag som ger järnet och tar samtliga poäng i matchen, till dubbla pengar.

Speltips Real Madrid - Sevilla:
1. Odds 2.01 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Marcelo, Nacho Fernandez, Eder Militao, Alvaro Odriozola, Toni Kroos, Carlos Casemiro, Luka Modric, Vinicius Junior, Federico Valverde & Karim Benzema.

Bekräftad startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesus Navas, Jules Kounde, Diego Carlos, Marcos Acuna, Ivan Rakitic, Fernando, Joan Jordan, Alejandro Gomez, Suso & Lucas Ocampos.
---

This is the stats tab
This is the post tip