Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Anoeta där Real Sociedad tar emot Elche. Real Sociedad har varit lite ojämna i slutskedet av säsongen. Dock är detta ingenting i jämförelse med Elche, som har kniven mot strupen. Det återstår fyra omgångar av ligaspelet. Real Sociedads uppgift är att säkra Europa League platsen, där Villarreal och Betis ligger i hälarna på dem. För Elche kan varje poäng vara helt avgörande i bottenstriden. Men denna uppgift blir alldeles för svårt för Elche.

Real Sociedad hade hittat formen och tagit två raka segrar över Celta Vigo hemma och Eibar borta. Ändå blev det förlust senast mot Huesca på bortaplan. Real Sociedad har inte råd att tappa så många fler poäng, om de ska lyckas hålla undan konkurrenterna och avsluta säsongen på en femte plats. Villarreal har en poäng mindre och Real Betis har två poäng mindre än Real Sociedad i tabellen. Det positiva är att Real Sociedad får tillbaka nyckelspelaren David Silva, som är den stora kreatören.

Elche är nere på en 19:e plats i tabellen. De har bara en poäng upp till säker mark. Bottenträsket är en getingbo:

15. Getafe - 34 poäng.
16. Alaves - 31 poäng.
17. Valladolid - 31 poäng.
---
18. Huesca - 30 poäng.
19. Elche - 30 poäng.
20. Eibar - 26 poäng.

Spännande, minst sagt.

En seger för Elche skulle ta dem upp ur nedflyttningszonen. Dock är bortaformen sämst i ligan, med endast 10 poäng på 17 bortamöten. Elche har ett gynsamt spelschema efter Real Sociedad mötet där Alaves och Bilbao ska tas emot på hemmaplan och en resa till mittenlaget Cadiz - som inte har något att spela för. Där och då har Elche sin chans. Men inte mot Real Sociedad.

Då Real Sociedad behöver försvara sin tabellposition kommer de vara laddade. Elche ska inte kunna stoppa dem. Därmed spelar jag på att Real Sociedad vinner med fler än ett måls marginal, men slänger in en försäkring om de vinner med just ett mål. Spelet blir Real Sociedad asiatisk handikapp -1, vilket innebär en förlust vid oavgjort eller en Elche seger, pengarna tillbaka vid seger med ett mål för Real Sociedad (1–0, 2–1, etc.) och vinst vid en hemmaseger med två eller fler måls skillnad (2–0, 3–1, etc.).

Speltips Real Sociedad - Elche:
1 asian -1. Odds 2.00 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Nacho Monreal, Robin Le Normand, Aritz Elustondo, Andoni Gorosabel, Ander Guevara, Jon Guridi, David Silva, Adnan Januzaj, Mikel Oyarzabal & Alex Isak.

Bekräftad startelva - Elche:
Paulo Gazzaniga, Antonio Barragan, Dani Calvo, Diego Gonzalez, Helibelton Palacios, Josan Fernandez, Raul Guti, Omenuke Mfulu, Fidel Chaves, Lucas Boye & Pere Milla.
---

This is the stats tab
This is the post tip