Omstart för Roma mot ett Sampdoria som slåss för nytt kontrakt.

Senaste möten
Samp - Roma 0-0

Samp - Roma 0-1
Roma - Samp 4-1

Serie A
5. AS Roma 26 13 6 7 51:35 45
16. Sampdoria 26 7 5 14 29:46 26

Roma hemma
13 6 3 4 26:19 21

Formen
F, V, V, O, V

Senaste match
Cagliari - Roma 3-4

Samp borta
12 3 1 8 13:24 10

Formen
F, V; F, V, F

Senaste match
Inter - Sampdoria 2-1

Roma startar upp igen efter det långa uppehållet - och det finns fortfarande tid att rädda upp säsongen. Just nu är Roma femma med sex poäng upp till Atalanta på sista CL-platsen. Det är givetvis vad Roma kommer gå för nu de sista tolv omgångarna av Serie A. Nedåt är det sex poäng till Milan (som har en match mer spelad) som hot för att bli av med en plats till Europa League också. Jag tror att uppehållet kan ha gjort Roma gott. Truppstatusen är god, det är bara Zaniolo som är osäker av de viktiga spelarna. Och Sampdoria hemma är ett motstånd som man borde kunna klara av. Det som talar emot är främst att Sampdoria har väldigt mycket att spela för också och kommer sälja sig dyrt. Samp är bara en poäng ovan nedflyttning just nu och varje poäng framöver är såklart av yttersta vikt!
Ekdals mannar fick en smygstart för ett par dagar sedan mot Inter, där blev det förlust med 1-2 i Milano. Närmare än norrmannen Thorsbys reducering kom man inte.
0-0 när lagen möttes i Genoa i höstas men stortorsk när lagen möttes i Rom förra säsongen, då 4-1 till Roma. Jag tror att Roma tar det här ändå när man väger in alla parametrar. Däremot är jag inte säker på att det blir med utklassningssiffor nu med tanke på att Roma inte spelat några tävlingsmatcher vilket Samp ändå gjort.

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Roma (4-2-3-1) Mirante - Zappacosta, Smalling, Fazio, Kolarov - Veretout, Cristante - Carles Perez, Pellegrini, Kluivert - Dzeko

Saknar: -
Osäkra: Pau Lopez, Zaniolo

Sampdoria (3-5-2) Audero - Yoshida, Tonelli, Colley - Depaoli, Vieira, Ekdal, Jankto, Murru - Bonazzoli, Gabbiadini

Saknar: Quagliarella, Ferrari
Osäkra: -

SPELTIPS
Jag spelar Roma att vinna och under 3,5 mål till 2.30 hos SpeedyBet , FastBet & Bethard (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip