Rumänien:
Konspirationsteoretikerna fick rätt och det blev ett kryss som såg till att både Rumänien och Slovakien tog sig vidare från Grupp E. Trots 0-2 mot Belgien så toppade Rumänien gruppen där alla fyra lag landade på fyra inspelade pinnar.
Edward Iordanescus lag har byggt sina framgångar på en solid defensiv. Rumänien släppte bara in fem mål på tio matcher i kvalet och målskillnaden efter EM-gruppspelet är 4-3, där man stundtals visat upp ett omställningsspel som Nederländerna kommer behöva se upp med.
Vänsterbacken Nicusor Bancu är avtängd här, men i övrigt har Iordanescu fullt tillgänglig trupp.
Nederländerna:
Jag är inget fan av Ronald Koeman som tränare och har svårt att se hur Koeman ska kunna få Nederländerna att gå hela vägen, trots en gynnsam lottning. Nederländerna bjöd på en underhållande tillställning i den avslutande gruppspelsmatchen mot Österrike där holländarna spelmässigt var det klart bättre laget men där Österrike tycktes göra mål varje gång man tog sig in på offensiv tredjedel, och Ralf Rangnicks gäng säkrade tre pinnar via en 3-2-seger. I övrigt vände Nederländerna underläge till 2-1-seger mot Polen och kryssade, 0-0, mot Frankrike och tog sig vidare som en av de främst placerade grupptreorna med fyra pinnar och 4-4 i målskillnad.
Koeman petade lite överraskande Xavi Simons till förmån för Donyell Malen, men RB Leipzigs kreativa stjärna fick göra entré redan efter en dryg halvtimme i stället för Joey Veerman och Simons bör återvända till startelvan här. Simons är förstås en nyckel i offensiven i en matchbild där Nederländerna väntas äga mycket boll och försöka hitta vägar igenom ett defensivt Rumänien. Memphis Depay har inte rosat marknaden, men fick åtminstone göra mål senast och lär få starta här igen även om Joshua Zirkzee återvänt till träning efter lite sjukdomsbesvär. Det är annars Cody Gakpo som varit den offensiva spelare som presterat bäst i Nederländerna och behöver vara på topp här om Oranje ska hitta igenom den rumänska försvarsmuren.

Nederländerna mot rumänsk försvarsmur

Nederländerna har inte imponerat överdrivet i gruppspelet men gjorde en spelmässigt bra insats, trots förlust mot Rangnicks imponerande Österrike och truppen håller betydligt högre klass än Rumänien, även om jag blivit positivt överraskad av vad jag sett från Iordanescus gäng. Jag tror vi kommer få se en matchbild med mycket boll för de orangeklädda som försöker hitta vägar igenom den solida rumänska defensiven. Jag tror Rumänien kommer bjuda hårt motstånd, men att Nederländerna bör ha tillräcklig kvalitet för att till slut räcka för avancemang. 2 & Under 3.5 finns till 2,06 hos Bethard . Cody Gakpo med 2 eller fler skott på mål kan också testas till 3,20.

This is the stats tab
This is the post tip