Två spanska topplag vill studsa tillbaka efter förluster i ryggen när de ställs mot varandra på Ramón Sánchez Pizjuán, då Sevilla tar emot Real Madrid. Tabellmässigt ser det helt okej ut för båda lagen. Sevilla ligger på en femte plats med två matcher mindre spelade och Real Madrid är tabellfyran, med en match mindre spelad. Båda lagen har Champions League förluster i ryggen. Marknaden anser att detta blir ett öppet möte men jag håller ändå Sevilla som en klar favorit, på grund av skador och form.

Sevillas form i ligan är grym med tre raka segrar över Osasuna, Celta Vigo och Huesca. Sex mål framåt och två insläppta mål under dessa tre matcher visar att Sevilla är defensivt starka, samtidigt som målskyttarna har ställt in siktet rätt. I Champions League blev det en storförlust mot Chelsea, där både Sevilla och Chelsea roterade kraftigt och vilade spelare till ligamatcherna. Sevilla vilade de flesta nyckelspelare, där några gjorde inhopp med en halvtimme kvar. Så det är fräscha ben i laget.

När det gäller skador så saknar Sevilla spelarna Sergio Escudero, Marcos Acuña, Carlos Fernández Luna och Suso. I mitt tycke är det bara Sergio Escudero som är ordinarie av dessa, även om Suso har fått spela mycket och Bounou har ersatt Vaclik i målet på ett bra sätt när Vaclik tidigare har varit skadad. Men Karim Rekik har nu ersatt Escudera på ett mycket bra sätt i ett flertal matcher som vänsterback så det är ingen fara. Värre är det hos Real Madrid som dras med stora avbräck.

Det största avbräcket hos marängerna är utan tvekan lagkaptenen Sergio Ramos, som alltid ger laget det som de behöver allra mest - push! Real Madrid spelarna behöver pushas för att prestera på topp. Utan Ramos finns det ingen röst på planen och detta har märkts i hans frånvaro rejält. Formen är usel med förluster mot Valencia och Alaves i ligan, samt Shakhtar Donetsk senast i Champions League. Det är även skador på nyckelspelarna Eden Hazard, Daniel Carvajal och Federico Valverde.

Därmed ser jag Sevilla som en favorit till seger. Spelet blir en Sevilla seger på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir en förlust vid en Real Madrid seger och vinst vid en Sevilla seger i matchen.

Speltips Sevilla - Real Madrid:
1 asian hcp 0 (samma som Sevilla draw no bet) - odds 1.95 hos Unibet , Casumo , 888sport & LeoVegas .

Unibet & bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Aleix Vidal, Diego Carlos, Jules Kounde, Jesus Navas, Joan Jordán, Fernando, Ivan Rakitic, Munir El Haddadi, Luuk de Jong & Lucas Ocampos.

Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Lucas Vázquez, Raphael Varane, Nacho Fernandez, Ferland Mendy, Luka Modric, Carlos Casemiro, Toni Kroos, Rodrygo Goes, Karim Benzema & Vinícius Júnior.
---

This is the stats tab
This is the post tip