Utöver Stockholmsderbyt så utspelar det sig en riktigt intressant match på NP3-Arena i Sundsvall. IFK Göteborg besöker ett Sundsvall där tränaren Joel Cedergren precis har fått sparken i en klubb som törstar efter poäng.
Med Cedergren borta hoppas så klart "Giffarna" på en reaktion och nytändning men det har jag mycket svårt att se. Jag kan inte se något annat än har IFK Göteborg kniper alla tre poäng här. Jag spelar gästerna över 1,5 mål till 2,08 hos Unibet .

29 april. Det var senast Gif Sundsvall plockade tre poäng. Sedan dess har laget släppt in 24 mål på 15 ligamatcher.
Försvarslinjen duger inte och jag tycker det har sett lite alltför naivt ut. Målvakten David Mitov Nilsson togs in från Norrköping och Maic Sema gick motsvarande håll. Målvakten skadades sig i Svenska cupen mot Lidingö och missade senaste förlustmatchen mot Elfsborg. Under torsdagens träning saknades Mitov Nilsson återigen. Även mittbacken David Myrestam dras med skadebekymmer och riskerar att missa resten av säsongen. Pa Konate och Peter Wilson ser dock ut att kunna delta i söndagens måstematch mot Göteborg.
Assisterande tränarna Andreas Pettersson och Henrik Åhnstrand ska leda Sundsvall på söndagen och det ska bli intressant att se hur de ställer upp laget.
Djupledsspelet försvann när Linus Hallenius lämnade för Apoel och sedan dess har det sett väldigt lamt ut.
Offensiva spanjorerna Pol Roige och Marc mas Costa har inte levt upp till förväntningar och har inte bidragit med så mycket som klubben trodde.

IFK Göteborg fortsätter att imponera trots att de offensiva pjäserna som gjorde det framåt inledningsvis av säsongen har lämnat klubben. Senaste spelaren att lämna klubben är mittfältaren Sebastian Ohlsson men han har varit skadad och missat många matcher så det ska väl inte påverka alltför mycket. Spelaren som ska ersätta 30-åringen blir troligtvis Nzuzi Toko.
Göteborg har tre raka segrar och senast mot, vanligtvis kompakta, Kalmar blev det total överkörning. 4–0 och hattrick av formstarka Robin Söder. Även Kharaishvili skrevs in i målprotokollet. Ja, IFK ser ruskigt starka ut – oavsett motstånd. Ett minus är att Erlingmark är avstängd.

Jag tror att denna match mot "Giffarna" kan passa IFK väldigt bra. Sundsvall kommer vilja driva spelet och äga bollinnehavet när de är här på hemmaplan men kvalitén för att göra det finns inte där. Mot Elfsborg hände det inte mycket trots mycket bollinnehav. IFK:s kontringar kommer bli avgörande här med Kharaishvili, Aiesh, Sana och Söder här samtidigt som backlinjen med Moreno, Björkander och Blomqvist har flera brister.

SPEL: Jag spelar IFK Göteborg över 1,5 mål till 2,08
1/5 units – hos Unibet

Twitter@ Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip