Då vankas det hemmapremiär i staden som är mest känt för olja och sill! I Stavanger tar potentiella guldutmanaren Viking emot nykomlingarna Aalesund.

Viking har sedan återkomsten i Eliteserien 2019 etablerat sig på övre halvan genom publikfriande tillställningar där det smällt åt bägge håll. Nu har man dock kommit till fund med att om man ska ta nästa steg och förbättra fjolårets tredjeplats så är det försvarspelet som måste förbättras. Det har man jobbat hårt med i vinter och i premiären så lyckades man hålla tätt borta mot Stefan Billborns Sarpsborg som öst in mål under försäsongen och avgå med en 0-1 seger.
Nu är det ju som så att den erkänt magnifika offensiven inte på något sätt har avtagit för det. Norska landslagsanfallaren Veton Berisha som dundrade 22 bollar förra säsongen ser minst lika bra ut i år och enligt norsk media så skall Hammarby ha fått ett bud avslaget på honom för några veckor sedan. Han flankeras av två fina poängspelare i Zlatko Tripic och svenske Kevin Kabran. Man lär trycka gasen i botten från start ikväll och Pattynama lär forsa fram från vänsterbacken.

Aalesund är tillbaka i finrummet och man har satsat på att hämta in en del leftovers från större klubbar senaste åren. Spelare som David Fällman från Bajen, Serbecic från Rosenborg, Candadidja från Sarpsborg, Barmen från Brann och Rafn och Kallevåg från Lillestrøm. Man borde ha chans att klara sig kvar i ligan, men i afton borde man vara numret för små.

Mitt tips är att Viking vinner till 1.58

Kan rekommendera handikappspel på (-1) till 2.50 också för den lite mer järve.

This is the stats tab
This is the post tip