Handboll
Dom öste verkligen på i finalen igår och löste linan med 3 mål, tyvärr för egen del. Såg inte alls Rhein Neckar Löwen ösa på med snabba avkast mm hela matchen, får se om det fortsätter så under säsongen.

Idag drar ligan igång i Tyskland.

Bundesliga kl.19:00

Flensburg-Hamburg
Flensburg var snäppet sämre än de bästa lagen förra året. Flensburg slutade 4a men hade en bra bit upp till Kiel & Magdeburg. Hamburg slutade 7a men var 13 poäng efter Flensburg så det var klasskillnad på dessa lag trots hyfsat nära varandra i tabellen.

I år tror jag vi får se ett Flensburg utmana på riktigt, nyförvärven de fått in gör att jag rankar dom högst upp om de får vara skadefria.

De har tappat ett par spelare på niometer(Johannesen, Röd, Semper) men ersättarna håller yttersta världsklass. På niometer(där man saknade spetsen på ytternio förra året) har man plockat in Pytlick och Smits. Smits öste in mål i Magdeburg och var den stora anledningen att man lyckades ta hem Champions League. Pytlick visade både i GOG men framförallt i landslaget hur bra han är, han är en av världens bästa på vänsternio/mittnio i mina ögon.

Utöver spetsen på niometer har man i mittförsvaret/mittsex bytt ut Hald och Lindskog mot Jörgensen och Blagotinsek, även där en uppdatering i mina ögon.

På kanterna har man danska landslagets Jacobsen(vänstersex) och Hansen(högersex) så världsklass även där.

Hamburg räcker inte till mot topplagen i år igen?

Hamburg ser ut ungefär som förra året, lär sluta någonstans mellan 7 och 10 vilket är helt ok men man har inte material för att hota topplagen på bortaplan.

Som vanligt i Bundesliga har man inte råd att tappa många poäng om man ska ta hem ligan så det är full fokus direkt och med Pytlick/Smits adderat till det bra lag Flensburg redan hade tror jag på klar seger ikväll.

Flensburg -5.5 mål @ 1.75(4/5U)


Trevlig dag!
This is the stats tab
This is the post tip