Handboll EM-kval

Ikväll är det kval runt om i Europa. Jag väljer ut två matcher.

Färöarna-Rumänien kl.20:00
Färöarna är verkligen ett lag på uppgång. Hävdat sig bra på juniornivå en tid och har även bra prestationer på hemmaplan på seniornivå. Senaste matcherna på hemmaplan:
Färöarna-Österrike 28-30
Färöarna-Tyskland 27-33
Färöarna-Lettland 26-19
Färöarna-Ryssland 23-28
Färöarna-Tjeckien 27-26
Färöarna-Ukraina 25-26

Man står alltså upp bra mot motstånd som är likvärdigt Rumänien. Mot Tyskland i VM-kvalet hade man dessutom ledningen i halvtid vilket visar att man har den kvalitet som krävs för att hota Rumänien. Färöarna har ju på senare tid skickat ett par riktigt bra spelare som gjort det bra i Sävehof. Det som är avgörande här är att Skipagötu som är klar för Kiel nästa säsong äntligen är tillbaks från sin skada och i comebacken i Sävehof var han helt överlägsen så det finns ingen oro att han behöver tid på sig. Han gjorde 7 mål och han är brutalt bra, kommer vara en världsstjärna i många år framöver. Tillsammans med Mittun(också Sävehof) kommer han stå för många poäng ikväll.

Rumänien är ett helt ok lag snäppet under de bästa i Europa och självklart är det inte givet att Färöarna vinner. Men det är inte lätt att åka till Färöarna & hämta en seger och med Skipagötu tillbaks tycker jag oddsen bör sitta jämnare.

Färöarna +2.5 mål @ 1.80(4/5U)
Färöarna @ 3.30(2/5U)


Belgien-Grekland kl.20:10
Belgien överraskade på mig i VM & stod för flera bra insatser. Det är en tuff grupp det här med Nederländerna och Kroatien där Belgien hemma mot Kroatien stod upp bra men förlorade 27-30, man har också en knapp förlust borta mot Nederländerna 24-25 så man har haft lite oflyt. Grekland slog Nederländerna hemma till drygt @4 ggr vilket överraskade. Belgien är inte borta men man behöver ta båda matcherna mot Grekland och det kan man absolut göra om man tar med sig spelet från VM. Motivationen på topp, bra självförtroende efter VM samt hemmaplan avgör denna till Belgien.

Belgien @ 1.85(3/5U)


Trevlig kväll!

This is the stats tab
This is the post tip