Handboll

Super-Cup final Tyskland

Kiel-Rhein Neckar Löwen kl.19:00
Dags för handbollssäsongen att dra igång. Bundesliga startar redan imorgon och ikväll spelas Super-cup finalen.

Såklart svårt att säga vart lagen står och hur långt de kommit i att sätta sitt spel.

Kiel har tappat målvakt Landin till Ålborg och fått in franske landslagsmålvakten Gerard, det är en försvagning även om Gerard har en hög högstanivå. Gurbindo(högernio) och Skipagötu från Sävehof är två andra nyförvärv och Skipagötu ska bli väldigt intressant att följa under året.

Rhein Neckar Löwen har gjort sig av med svenska niometersspelare i Nilsson(till Ålborg) och Lagergren(till Magdeburg). men svenskarna har inte varit tongivande senaste säsongerna så täckning finns, däremot tror jag inte Rhein Neckar Löwen kommer räcka till i ligan sen när de möter de bästa.

Ett par skador finns hos båda lagen och man kommer såklart inte chansa med ngn då ligan har högsta prioritet.

Den enkla lösningen här är att det blir en öppen match med många avslut och att överspelet ligger närmast. Men jag tycker linan är så pass hög att värdet är på underspelen. Tidigt på säsongen gör att det ofta blir fler tekniska fel och det är alltid lättare att sätta försvaret än anfallet tidigt på säsongen.

Det jag också lutar mig mot är att den här matchen inte brukar bli det målkalas som marknaden förutspår. Minst ett av dessa lag har varit inblandade senaste åren med följande resultat efter full tid:
2022: Magdeburg-Kiel 33-36
2021: Kiel-Lemgo 30-29
2020: Kiel-Flensburg 28-24
2019: Flensburg-Kiel 28-28
2018: Flensburg-Rhein Neckar Löwen 26-33
2017: Rhein Neckar Löwen-Kiel 28-28
2016: Rhein Neckar Löwen-Magdeburg 27-24

Magdeburg är ett lag som spelar med ett riktigt högt tempo, det gör inte dessa lag så därför ser jag inte samma matchbild som när Magdeburg var med förra året. Självklart kan det bytas mål hejvilt när det är en titel som inte betyder så mycket men jag tycker mer talar för underspelet när man tittar på senaste årens resultat.

Under 63.5 mål @ 2.00(4/5U)


Nu drar vi igång säsongen!

This is the stats tab
This is the post tip