Calgary Flames - Pittsburgh Penguins

Goalies: Smith (probable) vs Murray (probable)

Intressant match i natt när Pittsburgh Penguins vill fortsätta sitt vinnartåg efter att man segrat Edmonton Oilers med 6-5 efter OT i natt när man gästar ett Calgary Flames som har en del att fundera på.

Calgary Flames återvänder i natt hem till Scotiabank Saddledome efter att ha varit ute på kort roadtrip där man mötte NY Rangers och senast Montreal Canadiens. Flames kom hem med 2 poäng och 1/2 vinster vilket får ses som ett BRA resultat sett till hur uselt man spelade. Citerar Matthew Tkachuk som sa ”It was a bad effort after we got away with one in New York thanks to out goalie”. Ja vinsten mot Rangers var ett tydligt rån då man spelmässigt fick kämpa som djur. Rangers spelade med högt tempo och kom genom flera gånger men en viss David Rittich spelade riktigt bra, vilket han gjort i samtliga starter denna säsong och gav Flames chansen att straffa detta orutinerade Rangers. En chans man tog vara på. Nästföljande match mot Montreal fortsatte på samma spelmässiga plan och denna gång fick man inte samma utdelning och Montreal vann tillslut rättvist med 3-2.

Pittsburgh Penguins som är ute på en roadtrip kommer senast från en stark 6-5 seger mot Edmonton Oilers där man kom tillbaka från underläge. Även om man stod för matchens första mål när Sidney Crosby gjorde sitt första mål för säsongen i PP under första perioden så var det Oilers som hade kommandot i matchen. Man låg under med 3-4 inför tredje perioden, men vände till en 5-4 ledning innan Pens fick in en kvittering. Matchen till övertid där just Sidney Crosby avgjorde ett ett fantastisk mål. Viktig seger för Pens som tog andra raka segern men det viktigaste och mest positiva jag tar med från matchen var att Sidney Crosby hamna i målprotokollet 2 gånger och avgjorde dessutom matchen. Det är viktigt för just Pens att man får offensiv leverans av ligans kanske bästa spelare även om man alltid från spelmässig leverans av han.

I natt gästar man alltså detta Flames som jag sätter ett frågetecken på. Spelmässigt har Flames haft problem vilket spelarna vet om och har kommenterat. Dock brukar Flames vara ett starkt hemmalag, men frågan är om man klarar av ett så starkt Pens? Historiskt har Flames haft svårt för Pens, men de senaste åren har segrarna kommit då Flames vunnit 5/6 senaste mötena. Dock vann Penguins senast lagen möttes.

Mike Smith förväntas starta för Flames vilket jag ser som positivt för Penguins del då Rittich varit den bättre av de i mina ögon. Pens kommer från en stark seger och fått igång Sidney Crosby i offensiv målproduktion. Detta tror jag gör att Pens har bra chans att slå detta svajande Calgary. Jag spelar därför i natt

Match: Calgary Flames - Pittsburgh Penguins
Spel: 2
Odds: 2.60
Insats: 4/7u
Bolag: bet365
Spelstopp: 03:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip